Slecht spelend FC Utrecht wint ook van ADO Den Haag | De Utrechtse Internet Courant Slecht spelend FC Utrecht wint ook van ADO Den Haag | De Utrechtse Internet Courant

Slecht spelend FC Utrecht wint ook van ADO Den Haag

Willem Janssen juicht nadat hij FC Utrecht op 2-0 heeft gebracht. Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft zondag zijn vierde overwinning op rij in de Eredivisie geboekt. In de eigen Galgenwaard werd ADO Den Haag met 3-0 verslagen. Een verdiende zege, al was het spel van beide kanten soms ronduit bedroevend.

De thuisploeg werd in een zetel geholpen door een enorme blunder van ADO-doelman Indy Groothuizen. Cyriel Dessers, die van Dick Advocaat de voorkeur kreeg boven Lukas Görtler, wist wel raad met dat buitenkansje en scoorde in de achtste minuut van dichtbij. In het verdere verloop van de eerste helft werd het publiek amper vermaakt. Beide ploegen stapelden fout op fout en kwamen amper tot een gevaarlijke aanval. Groothuizen redde op een schot van Tannane en Lex Immers zag zijn schot gepakt door David Jensen, maar dat was het ook wel.

De bezoekers uit Den Haag waren niet bij machte het FC Utrecht lastig te maken en dat het lange tijd 1-0 bleef, was vooral te danken aan het slechte spel van de thuisploeg. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd liep FC Utrecht verdiend uit op de Residentieclub. Willem Janssen promoveerde bij een corner een kopbal van Timo Letschert tot 2-0, Joris van Overeem scoorde een kwartier voor tijd na knap voorbereidend werk van Gyrano Kerk.

Door de vierde zege op rij staat FC Utrecht stevig op de vijfde plaats in de Eredivisie. Opvallend: ondanks de dramatische seizoensstart heeft het momenteel meer punten dan in de voorbije vijf seizoenen na elf wedstrijden. De achterstand op Heracles en Feyenoord bedraagt twee punten. Die laatste ploeg, in de achtste finale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker tegenstander van FC Utrecht, zou later zondag tegen VVV-Venlo spelen, maar die wedstrijd werd gestaakt omdat het licht in De Kuip was uitgevallen.