Sportwethouder Den besten betreurt verlies Jaarbeurs Utrecht Marathon | De Utrechtse Internet Courant Sportwethouder Den besten betreurt verlies Jaarbeurs Utrecht Marathon | De Utrechtse Internet Courant

Sportwethouder Den besten betreurt verlies Jaarbeurs Utrecht Marathon

Sportwethouder Den besten betreurt verlies Jaarbeurs Utrecht Marathon

In een brief aan de commissie Mens en Samenleving van de Utrechtse gemeenteraad heeft wethouder Sport Rinda den Besten gisteren gereageerd op het bericht dat de Jaarbeurs Utrecht Marathon stopt met haar activiteiten. Daarin nuanceert zij de constatering in het persbericht van organisator Gerard Peek, dat de gemeente de jaarlijkse subsidie niet meer kon toezeggen.

In haar brief stelt Den Besten, dat de subsidie voor de marathon voor de periode 2010–2012 incidenteel, voor een periode van drie jaar, is verhoogd van 37.500 euro naar 150.000 euro per jaar. Deze extra bijdragen kwamen uit de tijdelijke reserves vanuit topsport en stadspromotie. Deze tijdelijke extra bijdragen zijn niet meer voorhanden in 2013. De toenmalige subsidie met de incidentele verhoging is daarom ook verleend voor een periode van drie jaar. November 2011 is de directeur van de organisatie nogmaals gewezen op het feit dat met ingang van 2013 de tijdelijke extra bijdragen voor de Marathon niet meer aan de orde zijn. Op initiatief van de organisatie heeft daarop in januari 2012 een bestuurlijk overleg plaats gevonden met de Jaarbeurs Utrecht Marathon waarin dit besluit nogmaals is toegelicht. Verder heeft de provincie Utrecht eerder al haar subsidie aan de Marathon volledig stopgezet, waardoor de inkomsten ook extra onder druk zijn komen te staan.

‘Het is teleurstellend dat de organisatie van de Jaarbeurs Utrecht Marathon het evenement niet in een andere vorm voor 2013 kan organiseren’ stelt Den Besten. ‘Het is een evenement met een belangrijke breedtesportcomponent, met vooral veel deelnemers op de 5 en 10 kilometer en de halve marathon. Het reguliere budget voor topsportevenementen in 2013 bedraagt circa 134.000 euro waarvan 37.500 euro gereserveerd is voor de Marathon en 30.000 voor de Singelloop. Er is geen ruimte meer voor extra bijdragen.’

1 Reactie

Reageren
  1. Raymond Tieland

    Dat de organisatie al op de hoogte was dat de gemeente en provincie niet meer zoveel bij te kunnen dragen wisten ze al veel eerder. Ik vraag mij af wat er gedaan is om sponsors te vinden het lijkt nu wel alsof de organisatie het heeft laten liggen!

    Jammer,jammer. Ik heb afgelopen jaren met veel plezier op verschillende plaatsen sportmassages kunnen verzorgen voor,tijdens en na de marathon op 2e paasdag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).