Start Vuelta mogelijk in Spaanse Irun en dus niet meer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Start Vuelta mogelijk in Spaanse Irun en dus niet meer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Start Vuelta mogelijk in Spaanse Irun en dus niet meer in Utrecht

Start Vuelta mogelijk in Spaanse Irun en dus niet meer in Utrecht
In 2015 ging de Tour de France van start in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek
Volgens de Baskische krant El Diario Vasco start de Vuelta dit jaar in het Spaanse Irun en dus niet meer in Utrecht. Eerder werd al bekend dat de startdatum van de wielerronde werd uitgesteld.

Volgens de Baskische krant El Diario Vasco start de Vuelta dit jaar in het Spaanse Irun en dus niet meer in Utrecht. Eerder werd al bekend dat de startdatum van de wielerronde werd uitgesteld.

Vanwege het coronavirus is de startdatum van de Vuelta later in het jaar gepland. In El Diario Vasco wordt een datum van 24 oktober genoemd.

Vanwege een latere startdatum en de problemen die het coronavirus veroorzaakt wordt nu dus overwogen om de aanvang van de ronde dit jaar niet meer in Utrecht plaats te laten vinden, maar te verplaatsen naar 2022. In 2021 is de start van de Vuelta in het Noord-Spaanse Burgos.

Augustus

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Vuelta in augustus in Utrecht begon. Deze maand werd al bekend dat die datum niet meer gehaald ging worden.

“Dat de Vuelta in augustus niet naar Utrecht komt, is natuurlijk heel erg jammer. Zeker ook voor alle vrijwilligers, buurtbewoners, actieve ondernemers die zich op de komst van de Vuelta hadden verheugd. […] Het nieuws komt niet onverwacht: het coronavirus heeft de hele sportwereld deze zomer op zijn kop gezet. Het treft nu ook de Vuelta”, zei wethouder Klaas Verschuure eerder.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Dat die spanjaarden nog steeds denken dat het mogelijk is om zoiets dit jaar nog te organiseren is nogal verbijsterend, zeker gelet op het hoge aantal corona slachtoffers daar. Maar dat Klaas Verschuure het “jammer” vindt dat de Vuelta niet naar Utrecht komt is echt niet te bevatten. Hij zou een gat in de lucht moeten springen van opluchting en blijdschap over dit bericht!

 2. Wim

  Mooi ook weer opgelost

 3. Katja

  Als het maar zeker is dat het in 2022 komt, anders de miljoenen terug eisen.

 4. Vic

  Eindelijk wat goed nieuws.

 5. Joris

  wat een heerlijk nieuws in deze barre tijden!

 6. Piet

  Jammer dat het niet dit jaar is maar daarom mooi in 2022 een heel groot feest. Helemaal top.

 7. Wouter

  Jammer, maar het zat er dik in. Dan gaan we er in 2022 maar een mooi wielerfeest van maken!

 8. Infanterist.

  Goed nieuws! Miljoenen terugeisen, Katja? Van wie? Is gewoon bedrijfsrisico zoal bij Booking.com.

 9. Peter

  2022- iets om naar uit te kijken. Extra veel tijd voor een mooie voorbereiding op een mooi sportfeest!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).