Tien man FC Utrecht tonen wilskracht en verslaan Willem II | De Utrechtse Internet Courant Tien man FC Utrecht tonen wilskracht en verslaan Willem II | De Utrechtse Internet Courant

Tien man FC Utrecht tonen wilskracht en verslaan Willem II

Tien man FC Utrecht tonen wilskracht en verslaan Willem II
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft zich na een thuiszege op Willem II in de top van de Eredivisie genesteld. In een regenachtig Galgenwaard werden de gasten uit Tilburg met 2-0 verslagen door doelpunten van Willem Janssen en Gyrano Kerk in de slotfase. FC Utrecht speelde bovendien ruim veertig minuten met tien man nadat Leon Guwara in de 51e minuut rood had gekregen.

FC Utrecht heeft zich na een thuiszege op Willem II in de top van de Eredivisie genesteld. In een regenachtig Galgenwaard werden de gasten uit Tilburg met 2-0 verslagen door doelpunten van Willem Janssen en Gyrano Kerk in de slotfase. FC Utrecht speelde bovendien ruim veertig minuten met tien man nadat Leon Guwara in de 51e minuut rood had gekregen.

Het was een mooi moment na afloop van het duel FC Utrecht – Willem II zondagmiddag. Nadat hoofdtrainer John van den Brom van FC Utrecht de verzamelde voetbalpers te woord had gestaan in de mixed zone, liep hij samen met Willem II-collega Adrie Koster de trap af richting persconferentie. Van den Brom sloeg zijn arm gebruikelijk om de schouder van de Zeeuw, lachte zijn tanden bloot en zei met het nodige genoegen: “Heb ik toch een keer van je gewonnen”. Vorig seizoen verloor Van den Brom met AZ beide eredivisieduels van het door Koster getrainde Willem II.

Opluchting

In de reactie van Van den Brom klonk ook veel opluchting door, want gemakkelijk had zijn ploeg het zondagmiddag niet. In de eerste helft creëerde FC Utrecht nauwelijks iets, terwijl de gasten in de omschakeling af en toe gevaarlijk waren. Sean Klaiber voorkwam met een uiterste inspanning zelfs de openingstreffer van Willem II. Maar heel vermakelijk was het allemaal niet voor de ruim negentienduizend toeschouwers die het gure weer trotseerden om bij de wedstrijd aanwezig te zijn.

Zij zagen bovendien hoe al na vijf minuten in de tweede helft FC Utrecht verder moest met tien man nadat Leon Guwara een terechte rode kaart kreeg na een onbesuisde actie op tegenstander Freek Heerkens. Van den Brom haalde daarop Sander van de Streek, die eigenlijk als enige de eerste helft voor gevaar zorgde na een fraaie actie, naar de kant. Mark van der Maarel was de logische vervanger op linksback.

Mouwen opgestroopt

Hoewel FC Utrecht na de uitsluiting van Guwara verder moest met tien man, kreeg het wel meer greep op de Tilburgers. Het tempo werd opgeschroefd, de speelstijl iets opportunistischer en de mouwen opgestroopt. Tot heel grote kansen leidde dat echter niet, op een schot van Bart Ramselaar op de paal na. Aan de andere kant had Maarten Paes verder ook weinig te doen.

In de slotfase kreeg FC Utrecht dan toch loon naar werken. Willem Janssen kopte in de 87e minuut een bal prachtig over doelman Timo Wellenreuter heen en Gyrano Kerk rondde diep in blessuretijd een counter af op aangeven van invaller Giovanni Troupée. Willem II kwam in het restant van de wedstrijd niet tot scoren en is zodoende de eerste ploeg deze voetbaljaargang die geen goal maakte tegen FC Utrecht, dat voor het eerst sinds april weer eens ‘de nul’ hield in een competitiewedstrijd.

Vijfde plek

En dus waren het breeduit lachende gezichten aan de kant van FC Utrecht na afloop. De club ziet zich na de vierde zege van het seizoen terug op de vijfde plaats op de ranglijst. Net achter Vitesse, volgende week zaterdag gastheer van de ploeg van Van den Brom.

DUIC Sport sprak na afloop van de wedstrijd met invaller Mark van der Maarel en rechtsback Sean Klaiber, die voor het eerst in weken kon terugkijken op een goede wedstrijd voor FC Utrecht.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

3 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Kennelijk is er door de rode kaart voor Guwara zoveel positieve energie ontstaan dat Willem 2 alsnog verslagen kon worden. Ook Troupee ging ditmaal als een speer

 2. Fred

  Toch vind ik de FC tot nu toe behoorlijk tegenvallen, ze halen duidelijk nog niet het niveau zoals onder Ten Hag en Advocaat, het is niet bepaald overtuigend.
  Het zal straks nog knap lastig worden tegen Vitesse.

 3. Katja

  @Fred, dat klopt dat de resultaten wisselvallig zijn. Gert Kruys heeft het steeds over puzzelstukjes die nog niet gelegd zijn, maar na 8 wedstrijden moet je het wlel weten zo langzamerhand. En als ze met dezelfde instelling de eerste helft waren ingegaan…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).