Toornstra helpt Utrecht in leuke tweede helft langs oude club ADO Den Haag | De Utrechtse Internet Courant Toornstra helpt Utrecht in leuke tweede helft langs oude club ADO Den Haag | De Utrechtse Internet Courant

Toornstra helpt Utrecht in leuke tweede helft langs oude club ADO Den Haag

FC Utrecht heeft zondagmiddag na een moeizame eerste helft met 1-0 van ADO Den Haag gewonnen. Jens Toornstra was de gevierde man die na een scrimmage de enige treffer van de wedstrijd maakte.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. De tweede was een stuk beter. Met veel kansen voor de thuisploeg. Toornstra nam twee keer van afstand ADO-keeper Coutinho onder vuur en de slecht spelende Mulenga miste een kop-kans voor open goal.

Twintig minuten voor tijd was het Jens Toornstra die de ban brak voor Utrecht. Na een schot op goal was het Asare die de rebound probeerde binnen te tikken. Dit mislukte, maar Asare kon de bal opnieuw oppikken en breed leggen op de oud ADO-speler, die voor een leeg goal kon binnenschieten.

Drooglegging

Afgelopen december was de risicowedstrijd Utrecht-Ajax de eerste wedstrijd waarbij er een algehele drooglegging was afgekondigd voor de binnenstad en het gebied rond de Galgenwaard. Deze proef beviel zo goed voor de gemeente dat het  standaardbeleid is geworden bij risicowedstrijden.

Supportersvereniging ‘True Support’ is het hier niet mee eens en heeft voor de wedstrijd geprotesteerd tegen dit beleid. Met een boot vol spandoeken vaarde ze vanaf de Oude Gracht naar de Kromme Rijn om te klagen tegen het, in hun ogen, ‘bezopen’ beleid.

Vandaag een uitgebreid sfeerverslag op DUIC TV.