Topsporters op bezoek bij Utrechtse scholen | De Utrechtse Internet Courant Topsporters op bezoek bij Utrechtse scholen | De Utrechtse Internet Courant

Topsporters op bezoek bij Utrechtse scholen

Topsporters op bezoek bij Utrechtse scholen

Onder de naam ‘Toppers bij jou op school’ gaan toptalenten en Paralympische en Olympische sporters vanaf januari 2013 op bezoek bij de Utrechtse schooljeugd om hun sportervaringen te delen met leerlingen uit groep 5 tot en met 8. Het project ‘Toppers bij jou op school’, ontwikkeld door Vereniging Sport Utrecht, levert al een aantal jaren een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een sportieve en gezonde leefstijl bij leerlingen in het basisonderwijs.

Afgelopen maandag kwamen in Utrecht zo’n 15 toptalenten én Paralympische en Olympische sporters bij elkaar. De sporters maken deel uit van het succesvolle project ‘Toppers bij jou op school’ en zullen in de periode van januari tot juli 2013 Utrechtse basisschool-leerlingen informeren over het European Youth Olympic Festival (EYOF) Utrecht 2013 en de Achmea High Five Challenge (Achmea H5C). Het project levert al een aantal jaren een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een sportieve en gezonde leefstijl bij leerlingen in het basisonderwijs. Enthousiaste topsporters delen tijdens een speciaal bezoek hun eigen sport- en levenservaringen met de leerlingen van groep 5 tot en met 8 met als primair doel leerlingen enthousiast te maken voor het sporten. Het programma, ontwikkeld door Vereniging Sport Utrecht, krijgt dit jaar een extra impuls nu het is opgenomen in de Achmea H5C. Dat is de naam van het programma van side-events dat voor, tijdens en na het EYOF Utrecht 2013 in Utrecht, in de regio en heel Nederland de jeugd in beweging brengt. Het project ‘Toppers bij jou op school’ wordt ingezet om leerlingen uit de provincie Utrecht te informeren over het EYOF Utrecht 2013 en ze uit te nodigen om mee te doen aan de side-events die onder de naam Achmea H5C gaan plaatsvinden.

Het EYOF is een tweejaarlijks sportevenement voor jonge sporters uit heel Europa. Met negen verschillende Olympische disciplines is het een voorproefje voor de ‘echte’ Olympische Spelen. Zo worden de sporters net als op de Spelen gehuisvest in een Olympisch dorp, is er een openings- en sluitingsceremonie en natuurlijk een Olympische Vlam en een officiële vlag. Van 14 tot en met 19 juli 2013 vindt het evenement plaats in Utrecht. Vorige week zijn de scholen in regio Utrecht geïnformeerd over het project ‘Toppers bij jou op School’. Scholen kunnen een aanvraag doen voor een EYOF-bezoek, een presentatie en clinic voor één klas, of een EYOF-dag, waarbij drie klassen de topper op bezoek krijgen. Na een kick-off in januari worden de presentaties gegeven vanaf januari 2013 tot aan het EYOF Utrecht 2013 in juli.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).