Touretappes Utrecht bekend: Finish bij Jaarbeurs en onder de Dom door | De Utrechtse Internet Courant Touretappes Utrecht bekend: Finish bij Jaarbeurs en onder de Dom door | De Utrechtse Internet Courant

Touretappes Utrecht bekend: Finish bij Jaarbeurs en onder de Dom door

Touretappes Utrecht bekend: Finish bij Jaarbeurs en onder de Dom door

De eerste twee etappes van de Tour de France, die in 2015 start in Utrecht, zijn zojuist in Parijs bekend gemaakt.

De Tour de France zal in 2015 starten in Utrecht met een tijdrit van 13,7 kilometer. De finish ligt op de Croeselaan bij de Jaarbeurs. De start zal ook bij de Jaarbeurs zijn maar dan aan de achterkant langs het kanaal. Verder zullen de renners via de Balijelaan, Venuslaan, Weg tot de Wetenschap langs de Uithof via Rijnsweerd naar de Biltstraat en via de Maliesingel fietsen naar de Croeselaan.


 

De tweede etappe zal ook nabij de Jaarbeurs starten. De wielrenners zullen de binnenstad aandoen en onder de Dom doorrijden. Verder zal er gefietst worden over de Goylaan, de Waterlinieweg, de Kardinaal de Jongweg, de Marnixlaan, de Cartesiusweg en via de Vleutenseweg richting Leidsche Rijn en via de Meern zal Utrecht verlaten worden.

BaJcJLYCcAE5LjF

5 Reacties

Reageren
  1. Martijn Klein

    Toch wel weer tof voor ons stadsie.

  2. Jeroen

    Waarom gaat de proloog niet door de binnenstad?

  3. Marco Giebels

    Ik hoop dat de persoon die mijn sportfiets in het centrum heeft gestolen (twee sloten mochten niet baten) er gebruik van maakt tijdens dit evenement !!!

  4. Rob van der Hilst

    Een etappe gaat onder de Dom door, lees ik.
    Da’s mooi en da’s knap.
    Immers, iets minder dan de helft van Dom staat sinds de 17de eeuw overeind, en meer dan de helft van het gehele kerkgebouw van weleer is er niet meer.

    En dus rijst dit: Waar O Waar en ook Wanneer wordt er een tunnel gegraven onder het Domkerkfragment en/of het Dompleindeel tussen dat fragment en de Domtoren?
    En ook: hoeveel kost het?
    🙂

  5. Martijn Berendsen

    Rob, ze fietsen onder de toren door

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).