Trage skaters kunnen beter thuisblijven bij Utrecht Skate Parade | De Utrechtse Internet Courant Trage skaters kunnen beter thuisblijven bij Utrecht Skate Parade | De Utrechtse Internet Courant

Trage skaters kunnen beter thuisblijven bij Utrecht Skate Parade

Trage skaters kunnen beter thuisblijven bij Utrecht Skate Parade
De organisatie van de wekelijkse Utrecht Skate Parade roept deelnemers op die niet gemiddeld 16 km/h halen thuis te blijven. De parade is een groot succes en soms zijn er meer dan 400 deelnemers, maar het niveauverschil van de skaters zou te groot zijn.

De organisatie van de wekelijkse Utrecht Skate Parade roept deelnemers op die niet gemiddeld 16 km/h halen thuis te blijven. De parade is een groot succes en soms zijn er meer dan 400 deelnemers, maar het niveauverschil van de skaters zou te groot zijn.

De Utrecht Skate Parade wordt iedere vrijdag van mei tot september georganiseerd. Deze gratis skatetocht door de stad trekt nog regelmatig veel nieuwe deelnemers, zowel ervaren als onervaren skaters. Volgens de organisatie gaat dit ten koste van de gezelligheid en de route die gereden kan worden. “Wij willen altijd de groep bij elkaar houden, dit doen wij door het tempo uit de skateparade te halen op het moment dat we zien dat er gaten in de groep vallen.”

Om te voorkomen dat snellere skaters afhaken hebben de initiatiefnemers besloten om tragere deelnemers op te roepen eerst nog even te oefenen voordat ze meedoen. “Vanaf komende week proberen we ook met de volgbus onze basissnelheid aan te houden, zodat het minder vaak nodig is dat de groep langzamer gaat rijden.” De organisatie roept daarom skaters op die geen 16 km/h halen niet deel te nemen.

7 Reacties

Reageren
  1. Onsympathiek

    Zo kun je maar weer eens zien wat voor survival of the fittest-stad Utrecht aan het worden is (en waarom velen Utrecht gaan verlaten in de nabije toekomst, net als nu in Amsterdam gebeurd). Het evenement is opgezet als voor de leuk. En nu moeten de mensen die alleen voor de leuk meedoen maar afhaken? Dat die mensen die zich een pro wanen maar hun eigen evenement beginnen. Lijkt me een logischere keus. Wat een onsympathiek gebaar van de organisatie zeg.

  2. Beestje

    @Onsympathiek, natuurlijk is dit niet leuk (zeker voor de beginners. Maar als de groep zo groot wordt zijn er ook veiligheidsaspecten die een rol gaan spelen. Tenslotte wordt het verkeer er voor stilgelegd. En de organisatie voelt zich verantwoordelijk. En als deelnemers nog te veel ‘krabbelen’ geeft dat ongewenste situaties. En wat ervaring kan geen kwaad. En of dat nou 16km moet zijn, ja, dat moet je mij niet vragen. Ik kan het niet, maar kijk altijd met plezier.

  3. Sjaak

    @onsympathiek: als jij een fietstocht organiseert wil je toch ook dat de mensen kunnen fietsen?

  4. jelle

    Ik zag net de laatste deelnemer langsskaten die voor de leuk meedeed 😉 Alle gekheid op een stokje: logisch natuurlijk, anders moeten de goede skaters te lang wachten en is het voor hen niet leuk. En dat geldt ook voor het verkeer dat wacht tot die hele stoet voorbij is. 16 kilometer haal je bij wijze van spreken hardlopend al bijna, als ondergrens is dat prima. Eerst even een paar keer oefenen op die skates voor je meedoet en het is geen probleem.

  5. Gewaande pro ?

    Het evenement is ook voor de leuk, maar als er tijdens een rit van 25 km 8-10 keer gegroepeerd (lees: stoppen en wachten op de ‘achterblijvers’) moet worden, dan wordt dat ‘leuk’ segment ook minder voor die 90% die het wel gewoon bij kunnen houden. Voor hen moet het ook leuk blijven. Dus die mensen die zich volgens u/jou een ‘pro wanen’ (wat zo’n opmerking ook mag betekenen) hebben al een evenement. Laat dan de 5-10% die het niet bijhouden een eigen evenement starten en door oefenen zodat ze zich op een later tijdstip alsnog bij de overige 90% kunnen voegen.

    Prima initiatief van de organisatie.

  6. Snelle Skater

    “Gezellig” betekent volgens de organisatoren dus kennelijk “snel”. En men is bang dat de snelle skaters afhaken. Ik ben geen trage skater, maar hoezo is een snelle skate gezelliger dan een langzame skate? Zijn snellere skaters gezelliger?

    Verder zijn er al eerder skates gereden met veel deelnemers. Op de site van de Skate Parade is te zien dat 2016 vijf skates met 400 deelnemers of meer telde. zijn die ook allemaal een probleem geweest? En de skate naar De Haar die nu niet gehaald is en naar aanleiding waarvan men deze mededeling doet telde maar 300 deelnemers. Kennelijk zit daar dus niet het grootste probleem.

  7. Willem

    @snelle skater: warrig verhaal. Wat is uw punt?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).