Transfernieuws: Koch naar FC Utrecht, Zivkovic op weg | De Utrechtse Internet Courant Transfernieuws: Koch naar FC Utrecht, Zivkovic op weg | De Utrechtse Internet Courant

Transfernieuws: Koch naar FC Utrecht, Zivkovic op weg

Transfernieuws: Koch naar FC Utrecht, Zivkovic op weg
Richairo Zivkovic. Beeld: Ajax TV
FC Utrecht heeft zich officieel verzekerd van de diensten van Menno Koch. De verdediger wordt voor een jaar gehuurd van PSV. Ook Ajax-spits Richairo Zivkovic lijkt op weg naar Utrecht.

FC Utrecht heeft zich officieel verzekerd van de diensten van Menno Koch. De verdediger wordt voor een jaar gehuurd van PSV. Ook Ajax-spits Richairo Zivkovic lijkt op weg naar Utrecht.

Koch is een 22-jarige verdediger die in principe voor een jaar bij FC Utrecht komt voetballen. Hij speelde eerder al een jaar voor Jong PSV in de Jupiler League en een half jaar in de Eredivisie voor NAC Breda.

Het jeugdproduct uit Eindhoven was nodig bij FC Utrecht nadat Timo Letschert eerder deze transferperiode is vertrokken naar het Italiaanse Sassuolo. Coach Erik ten Hag laat weten: “Menno is een jonge, talentvolle centrale verdediger die bij PSV al lange tijd tegen de eerste selectie aanhikt. Logischerwijs wil PSV hem niet laten gaan, ze willen zijn ontwikkeling volgen omdat ze geloof hebben in zijn definitieve doorbraak. Het is daarom mooi dat hij het komende seizoen het hart van onze defensie komt versterken.”

Zivkovic

Volgens weekblad Voetbal International (VI) is ook Richairo Zivkovic op weg naar Utrecht. Hij zou al een medische test in het UMC Utrecht hebben doorstaan. De pas 19-jarige spits gaf al eerder aan graag naar FC Utrecht te willen, maar tot een akkoord tussen Ajax en de Domstedelingen is het nog niet gekomen. Toch heeft Utrecht goede hoop op de komst van de jeugdinternational.

Update: Zivkovic is volgens VI nu officieel binnen. Ook hij wordt gehuurd.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  We verliezen met Letschert een potentiële Oranje international en huren er een 22-jarige Jong PSV speler voor terug, die net een jaar geblesseerd is geweest. We verliezen met Boymans de snelst scorende spits van Europa en huren er een 19-jarige spits met grote mond voor terug die bij Willem II welgeteld twee doelpunten scoorde in 16 wedstrijden.

  Wat een armoe!

 2. Mikel

  Wees blij dat ze er 11 overhouden!

 3. Frits

  @ Scherpschutter:

  Betere ammunitie zoeken, Letschert kwam hier binnen als uitgekotste JL-speler en Boymans als brekebeen die vooral succesvol was in de JL.

  Klaagde je toen ook zo? Moest je uiteindelijk om jezelf lachen tegen het einde van vorig seizoen? Vast wel..,

 4. Scherpschutter

  Frits 16/8/2016 – 13:15

  Toen Boymans gehaald werd heb ik de vlag uitgehangen hoor! Boymans is altijd een doelpuntenmachine geweest, die jammergenoeg veel last van blessures had. Ook Letschert heb ik altijd een groot talent gevonden, al had hij weer wat mentaliteitsproblemen.

  Maar wees jij vooral blij met een gehuurde 22-jarige Jong PSV speler die een jaar geblesseerd is geweest en een halve gare als Zivkovic, die in de derde persoon over zichzelf praat, niets presteert en vooral anderen daar de schuld van geeft.

  Ik hoor je over een jaar nog wel. 🙂

 5. Severijn

  Dit alles lezende, heeft Erik ten Hag dan zo’n slechte kijk op spelers ?!

 6. TS

  Blij dat Boymans weg is, was eind vorig seizoen nog niet eens wedstrijdfit en heeft heel lang totaal niet voor zijn sport geleefd, Zivkovic en Haller is een uitstekend spitsenkoppel. Ik ben blij met zijn komst. Jammer dat Letschert weg is, maar voor alle betrokkenen was dit een mooie transfer. Koch is er voor in de plaats gekomen. Mooi dat FC Utrecht zo snel handelt.

 7. Luuk Upuuk

  @ Severijn, alles begint erop te lijken dat ten Hag , als passant, gaat voor het korte termijnsuk6. Waarom Issa Kallon aan Emmen verhuren terwijl Jong Fc Utrecht in dezelfde klasse uitkomt? Of het beleid moet erop gericht zijn om voorzichtig met de centjes om te gaan.

 8. John van Klaroen

  Wat mij opvalt: S-a-n-m-a-r-t-e-a-n is opeens nergens meer te bekennen bij berichten over FCU. Scherpschutter lijkt zijn berichtenfrequentie te hebben overgenomen. Zelfde stijl van citeren, zelfde overbodig omslachtige schrijfstijl. Toeval?

 9. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  “We zijn nog op zoek naar een ervaren linksbenige centrale verdediger”, aldus Erik ten Hag een paar weken geleden in een interview. Volkomen logisch natuurlijk dat hij dan vervolgens een rechtsbenige centrale verdediger zonder enige ervaring huurt. Een verdediger die bovendien herstellende is van een extreem zware kwetsuur aan de knie. Je verwacht intussen niets anders van Belevingsproduct.

  Intussen heeft Belevingsproduct al een jaar geen enkele(!) linksbenige centrale verdediger en lijkt het erop dat team incompetentie ook dit jaar op de verkeerde voet (pun intented) verder gaat. Linksback staat nu een rechtsbenige centrale middenvelder, de enige linksback die we hebben (een hopeloos falende linksback van NEC) staat links centraal achterin, en in het midden van de Rostiviaanse 5-mans betonmuur staat een lopende middenvelder, met rechts ervan de consistent matige Leeuwin. Hoe krijg je het in naam van onze Lieve Heer voor elkaar om nog warriger beleid te voeren dan onder Wouters?!

  En zo is Belevingsproduct verworden tot een rehabilitatiecentrum voor andere Ereidivisieclubs, waar total-loss verklaarde voetballers het voor hun laatste kans in het betaalde voetbal mogen vechten. Zonder enige optie tot koop uiteraard, want Belevingsproduct is nog altijd totaal technisch-failliet. Een Samaritaans opknapcentrum voor clubs die hun zaakjes wel op orde hebben en lachend hun gedeukte wrakken over de muur van de Galgenwaard kieperen, en er nog voor betaald krijgen ook. In dit kader is vermoedelijk ook de doldwaze Zivkovic gehuurd. Een mondige blaag, die het bij Willem II presteerde om twee hele doelpunten te scoren en daar zijn coach de schuld van te geven, om na zijn rentree bij Ajax ook de schuld aan de trainer te geven voor zijn falen aldaar. Een spits bovendien die in een 4-3-3 systeem hoort, en nog nooit in de huidige 5-3-2 betonformatie speelde.

  Zalig! Wat zijn we toch gezegend met deze al 8 jaar durende hilarische kermisshow van het Genootschap der Jaarlijks Toenemende Incompetentie aan het Herculesplein.

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 10. Frits

  ”en spits bovendien die in een 4-3-3 systeem hoort, en nog nooit in de huidige 5-3-2 betonformatie speelde.”

  Onzin, Zivkovic excelleerde bij Groningen in een 2 spitsen systeem, stond met Kostic voorin.

  Op al je andere leugens ga ik niet eens in, dom gezwets iedere keer…

 11. Jansen

  @ John van Klaroen.

  Scherpschutter en Sanmartean zijn volgens mij gewoon 1-en-dezlfde hoor. Net als Objectivist en Hans Oudwijk dezelfde zijn. Kennelijk wil hij dicussies uitlokken en moet daarbij gesteund worden door zichzelf. In ieder topic hetzlefde patroon. Uiteindelijk wordt het dan discussie. Iets waar hij op lijkt te geilen. Dat het dan vaak al lang niet meer over het onderwerp van het artikel gaat lijkt hem worst te wezen. Hat gaat dan om hem en zijn ego.

  On-topic. Sanmartean, wat doe je eigenlijk nog bij FC-belevingsproduct?
  Het FC-Utrecht zoals jij het graag ziet bestaat niet meer en komt waarschijnlijk ook niet terug.

  Misschien moet je sponsor/ aandeelhouder worden, Scherpschutter in dit geval. Je verdient toch zo belachelijk veel met je hypotheek van meer dan 6 ton. Nou, hup, je gaat met geld in de club zitten en hebt invloed op het beleid. Maar dat doet meneer niet. Meneer WIL namelijk zeiken.

  Of je richt je eigen amateurclub op. Begin je lekker ind e 6e klasse amateurs, zorgt dat je ieder jaar promoveert en voordat je het weet speel je 2e divisie en 1e divisie.
  Misschien best leuk, een tweede profclub in Utrecht. Misschien ook wel nodig; zonder al dat hooligan tuig op de tribunes.

 12. John van Klaroen

  S-a-n-t-a-m-a-r-i-a:

  Edson Braafheid is binnen, de mede door jou zo vurig gewenste linksbenige verdediger! Warrig beleid blijkt (wederom) met name verwarrend voor jou.

 13. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  @John van Klaroen 16/8/2016 – 16:25
  Wat mij opvalt: S-a-n-m-a-r-t-e-a-n is opeens nergens meer te bekennen bij berichten over FCU.

  En het valt mij weer op hoe slecht u uw uitspraken controleert op inhoudelijke juistheid, alvorens u ze bezigt.

  @Jansen 17/8/2016 – 12:29

  Quote: “On-topic. Sanmartean, wat doe je eigenlijk nog bij FC-belevingsproduct?
  Het FC-Utrecht zoals jij het graag ziet bestaat niet meer en komt waarschijnlijk ook niet terug.”

  Ik doe helemaal niets bij Belevingsproduct. Uw laatste zin weiger ik te accepteren. FC Utrecht zal als een fenix uit haar as herrijzen, zodra Belevingsproduct definitief de pijp aan Maarten heeft gegeven.

  Quote: “Misschien moet je sponsor/ aandeelhouder worden, Scherpschutter in dit geval.”

  Aandeelhouder worden van een technisch- en moreel failliete bv, een slap afbrokkeld gipsen-plagiaat van het originele in brons gegoten kunstwerk, waar ik de bestuurders van diezelfde bv nog niet het runnen van een schoolcafetaria toevertrouw? U bent vermoedelijk niet de eerste op feestjes waar men naar toekruipt voor een solide beleggingsadviesje, is het niet?

  Quote: “Je verdient toch zo belachelijk veel met je hypotheek van meer dan 6 ton.”

  Hypotheek van 6 ton? Waar gaat dit in vredesnaam over en wat heeft dit van doen met Belevingsproduct of FC Utrecht?

  Quote: ” Nou, hup, je gaat met geld in de club zitten en hebt invloed op het beleid. Maar dat doet meneer niet. Meneer WIL namelijk zeiken.”

  Ik wil maar één ding: FC Utrecht terug. Voorts lijkt u in het geheel niet te begrijpen hoe de huidige aandelenstructuur inelkaar steekt, mocht u nochthans werkelijk in de veronderstelling verkeren dat je met het kopen van aandelen invloed verwerft bij Belevingsproduct.

  Quote: “Of je richt je eigen amateurclub op. Begin je lekker ind e 6e klasse amateurs, zorgt dat je ieder jaar promoveert en voordat je het weet speel je 2e divisie en 1e divisie.”

  Amateurclub? Waarom zou ik een amateurclub willen oprichten? Wat is nu toch het punt dat u wenst te maken met dit overloze gebazel? Verklaar u nader.

  @John van Klaroen 17/8/2016 – 16:06

  Quote: “Edson Braafheid is binnen, de mede door jou zo vurig gewenste linksbenige verdediger! Warrig beleid blijkt (wederom) met name verwarrend voor jou.”

  Leest u nu gewoon eens wat ik werkelijk gezegd heb: we hebben geen linksbenige CENTRALE verdediger. Het staat hier nog geen 30cm boven! Zoals u misschien wel weet (waarschijnlijk niet, want ook dat heeft u ongetwijfeld niet gecheckt, hetgeen u tot deze opmerking bracht) is Braafheid een linksback en geen centrale verdediger! Ergo: we hebben nog altijd geen linksbenige centrale verdediger. Intellectuele beperkingen kan ik mee leven, mee intellectuele luiheid…

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).