Transfernieuws: Ramselaar voor 6 miljoen naar PSV, Lissabon wil Haller | De Utrechtse Internet Courant Transfernieuws: Ramselaar voor 6 miljoen naar PSV, Lissabon wil Haller | De Utrechtse Internet Courant

Transfernieuws: Ramselaar voor 6 miljoen naar PSV, Lissabon wil Haller

Transfernieuws: Ramselaar voor 6 miljoen naar PSV, Lissabon wil Haller
Bart Ramselaar afgelopen zaterdag in actie tegen SC Heerenveen. Foto: FC Utrecht
FC Utrecht-speler Bart Ramselaar vertrekt naar PSV. De middenvelder levert de Utrechtse clubkas zes miljoen op. 

FC Utrecht-speler Bart Ramselaar vertrekt naar PSV. De middenvelder levert de Utrechtse clubkas zes miljoen op. 

PSV en FC Utrecht kwamen woensdag tot een akkoord over Ramselaar. De Eindhovenaren maken in totaal, inclusief prestatiebonussen, ruim zes miljoen euro over naar de Domstad. Ook krijgt FC Utrecht een deel van het transferbedrag als PSV Ramselaar weer doorverkoopt aan een andere club.

De verrichtingen van Ramselaar bij Utrecht het afgelopen seizoen leverden hem een plek op in Oranje onder 21 jaar. Ook het ‘echte’ Oranje trok aan de bel, maar de jongeling moest die uitverkiezing laten schieten door een spierscheuring.

Ramselaar had bij FC Utrecht nog een contract tot en met 2019. Technisch manager Erik ten Hag: “Bart heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en wij wisten dat er veel interesse van de (inter)nationale top was. FC Utrecht heeft er alles aan gedaan om hem nog minimaal een seizoen te behouden, maar als er een club de juiste prijs betaalt dan zijn wij niet in de positie om zo’n bod te negeren.”

Haller

De doorgaans goed ingelichte Franse sportkrant L’Equipe meldt deze ochtend dat Sporting Lissabon vergaande interesse heeft in FC Utrecht-spits Sébastien Haller. Bij de Portugese topclub moet de Franse jeugdinternational de opvolger worden van Issam Slimani.

Braafheid

Er is ook nog goed nieuws te melden voor de supporters van FC Utrecht. Gistermiddag is verloren zoon Edson Braafheid voor een jaar gecontracteerd.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Jawel! En daar klieft de Botte Bijl van Charlatan van Schaik -precies zoals verwacht- ook het laatste allerlaatste beetje vertrouwen onder de achtban met een ongekend lompe onbehouwenheid dwars door midden, tezamen met het laatste beetje kwaliteit in de toch al buitengewoon povere selectie vol gehuurde en gratis total-loss voetballers waar Belevingsproduct het intussen mee moest gaan doen dit seizoen!

  Wéér een sleutelspeler verkocht voor een absolute fooi, nadat de seizoenkaarten weer verkocht waren. Uiteraard. Charlatan van Schaik en FransieFransie beloofden het de achterban een week of twee geleden nog plechtig: “Ramselaar mag alleen weg voor de absolute jackpot en is onhaalbaar voor Nederlandse clubs”. Dan weet je genoeg. #ookbartjevetrektuiteraardvooreenkwartje. Een greintje waarheid en oprechtheid vinden op de burelen van Belevingsproduct BV aan het Herculesplein is intussen ongeveer even lastig als het vinden van een levende dodo.

  Dit zou best wel eens de zet kunnen zijn geweest die Belevingsproduct dan eindelijk in de lang verwachte afgrond zou kunnen storten. Dergelijk supportersbedrog kostte in 2012 al eens 4000 seizoenkaarthouders in één keer. Het is uiteraard nauwelijks voor te stellen dat dit na de belofte van de raaskallende dartscommentator (“dit gebeurt nooit meer”) dit keer een minder drastisch effect zal hebben.

  Sportief een slecht jaar en het is done. Klaar. Afgelopen. Dan zitten er komend jaar nog maar 5000 man. Ik kan niet wachten! De herrijzenis van FC Utrecht is nog nooit zo ongelofelijk dichtbij geweest als nu.

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 2. John van Klaroen

  Wanneer komt die afgrond waar je al jaren over zit te zemelen nou écht, N-o-s-t-r-â-d-ă-m-u-s? Vorig jaar 5e en bekerfinalist, seizoenkaartverkoop on par, de financiën komen op een redelijk niveau. We weten dat jij een enorme Boymans-fan bent, en dat je zakdoek het zwaar te verduren heeft gehad toen hij Utrecht verliet voor de Emiraten. We weten ook dat je Tukker Ten Hag niet zo graag mag. Maar ondertussen begint je gezwam zo ver af te drijven van de werkelijkheid dat je toch zelf ook door moet krijgen dat er geen land meer in zicht is.

  Zullen we een deadline afspreken? 31 december, als FCU de afgrond bereikt heeft heb je gelijk en is alle eer voor jou, zo niet dan lijkt het me gepast als je je dagboek gaat vermoeien met deze onzin en ons met rust laat.

 3. herman

  Utrecht krijgt nu 4,3 en geen 6 miljoen zoals vermeld wordt. Die 4,3 kan ooit 6 miljoen worden als PSV bijvoorbeeld kampioen wordt, rammelaar in de CL speelt of zoiets.
  Utrecht krijgt zeker geen 7 tot 8 miljoen zoals eerder deze week nog krijgshaftig werd afgekondigd.

 4. Henrie Schot

  Sanmartean ( 1/2/2016 – 11:41) zei over Ernest Faber die toen 5e in de competitie stond een half jaar geleden het volgende: “De nu nog ongekroonde kroonprins van het Nederlandse trainersgilde”, “Wat een trainer!! De prijs voor Trainer van het Jaar kan hem al nauwelijks meer ontgaan.” Oh de ironie! Faber eindigde 10e met NEC en staat stíjf onderaan met FC Groningen. En wie werd wél trainer van het jaar? Needless to say, gezien de voorspellende gaven van deze clown.

  Verder voorspelde hij het volgende: “dat he-le-maal niemand op die luie en talentloze b-spits van een Haller te wachten” (sic). Als die straks vertrekt (laten we hopen van niet) komen ongetwijfeld de krokodillentranen weer.

 5. John van Klaroen

  Nostradamartean, we wachten en wachten op het einde der tijden wat je al jaren voorspelt maar wat steeds maar uitblijft. Elke voorspelling die je doet is hilarischer dan de vorige.

  Half jaar geleden zei je het volgende over Ernest Faber, toen 5e in de Eredivisie: “De nu nog ongekroonde kroonprins van het Nederlandse trainersgilde doet het anno 2016 fenomenaal goed!” “Wat een trainer!! De prijs voor Trainer van het Jaar kan hem al nauwelijks meer ontgaan.” Het inzicht van Sanmartean blijkt snel genoeg: NEC eindigde als 10, Faber vertrok naar Groningen en staat stíjf onderaan met een doelsaldo van -7 na 2 potjes. Niet eens genomineerd ook voor Trainer van het Jaar. Wie die prijs won trouwens? Wie Sanmartean en z’n fenomenale inzicht een beetje kent heeft het al geraden: Erik ten Hag, waarover .

  Hij noemde Boymans en Letschert meerdere malen C-spelers en slechte voetballers, maar huilt hier z’n zakdoek vol als ze voor een paar miljoen worden opgehaald. Over Haller de laatste voorspelling van deze gast: “zei ik u ook al niet dat he-le-maal niemand op die luie en talentloze b-spits van een Haller te wachten?” We gaan de reactie zien mocht Haller deze weken nog vertrekken. Zin in!

 6. Frits

  Mooi om te zien dat alleen onze Roemeense vriend nog gelooft in zijn eigen onzinnige teksten.

  Balen natuurlijk als ook Haller nog vertrekt, maar dan heb je wel zo’n 15 miljoen euro verdiend in totaal op spelers die niets hebben gekost (Ramselaar), 2 ton (Letschert) en 8 ton (Haller).

  Zelfs in Alkmaar zullen ze ietwat jaloers zijn, Utrecht kan de komende jaren ECHT gaan bouwen, let maar op!

 7. Sjon

  @ Frits

  Hoe kan je nou echt gaan bouwen als je elk jaar je tafelzilver verkoopt?

 8. Luuk Upuuk

  Ben benieuwd wanneer bekend wordt dat Ayoub verkocht is………………….
  Dan zijn alle kroonjuwelen wel weer weg (en de seizoenkaarten verkocht).

 9. Rcp030

  Luuk, door de bizar lange transferwindow (schuld uefa) is de competitie allang begonnen en idd de seizoenskaarten al verkocht. Kan FCU niet echt wat aan doen lijkt mij.

  FCU heeft nog een kleine 2 weken om nog spelers te halen , en dat zal heus gaan gebeuren.

  Bart succes !

 10. Tonie van Bunnik

  Denk je echt dat alle seizoenskaartkopers te dom zijn om te bedenken dat de transferperiode nog niet is afgelopen?

  Er zijn ook (genoeg) supporters die niet voor drie spelers maar voor de clúb een seizoenskaart kopen. Het oordeel over goed of slecht transferbeleid kan toch pas na het seizoen geveld worden.

 11. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Me weer eens door de gebruikelijke berg aan ad-hominems, non-redeneringen, gefantaseerde quote’s en andere amusante afleidingen worstelende, realiseer ik me weer eens hoe slecht een gemiddelde supporter van Belevingsproduct is in het projecteren en visualiseren van een toekomstige ontwikkeling op basis van een historische trend. Kortetermijn-kokervisie. Wonderlijk!

  Een stijging in SCC’s van 10.000 in 2015 naar -pakweg- 10.300 in 2016 wordt gezien als een enorm teken van herstel, dat groots gevierd moet worden. Kortetermijn-kokervisie. Acht tot 5 jaar geleden waren het er jaarlijks 16.000 tot zelfs 16.500. Dan ziet u de stijging ineens voor wat ze werkelijk is: een tijdelijke mini-opleving, in een structurele crash des doods. Na het komende sportieve rampjaar en het nieuwe transferbedrog dit seizoen, zal geen leugen een nieuwe daling stoppen.

  Een daling in operationeel verlies van 10 miljoen in 2011-2012 tot 6,4 miljoen in 2014-2015 wordt ook gezien als een teken dat Belevingsproduct bijna financieel gezond is. Totdat je bedenkt dat je in dit tempo in 2020-2021 pas break even draait, van Schaik tot die tijd alleen maar woester met zijn Botte Bijl tekeer zal moeten gaan (gruwelijke bezuinigingen zullen nog volgen), de schulden zullen oplopen en dat pas bij het bereiken van een break-even situatie kan worden aangevangen met het afbetalen van alle opgebouwde schulden! Medio 2029-2030 zijn we er vast wel. Projecteren en visualiseren, lieve jongetjes en meisjes..

  Nog een voorbeeld van kortetermijn-kokervisie? Het laatste verkochte tafelzilver wordt gezien als teken dat er nu écht gebouwd kan worden. Totdat je bedenkt dat Belevingsproduct zojuist haar laatste tafelzilver heeft verkocht met geen enkel ander doel dan de inkomsten gebruiken om in het hier en nu te blijven drijven. Het is als de V&D die 30 winkels verkoopt, en het geld gebruikt in de ijdele hoop om de overige 15 verliesgevende zaken drijvende te houden, zonder iets aan de oorzaak van de verliesgevendheid in de eerste plaats te doen! Er wordt niets gebouwd. Er wordt afgebroken! Er wordt in blinde paniek assets verkocht om niet te verzuipen.

  Blijft u allen vooral semi-bewust in half ingedut naar het balletje in de linkerhand van goochelaar van Schaik kijken. Het grote geheim dat hij in zijn bedriegelijke rechterhand al die tijd verborgen uit uw zicht achter zijn rug hield, met als doel u te beduvelen, zullen de meesten van u pas zien als het te laat is. Kortetermijn-kokervisie, dames en heren. Belevingsproduct is al history. Haar finale lot is onvermijdelijk. De bedriegelijke goochelaar nadert zijn grote plot net rasse schreden…

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 12. John van Klaroen

  Simpele vraag Sanmartean: wat ís een sportief rampseizoen voor jou? We weten dat je dit vorig jaar precíes in deze bewoordingen voorspelde, en Utrecht eindigde 5e en in de finale van de beker. Ad hominems my ass, je zwetst gewoon de hele tijd om de brei heen, en verklaart elk jaar tot rampseizoen. Als vervolgens de spelers die je vooraf hebt gediskwalificeerd als C-spelers, die voor Utrechtse begrippen prima hebben gepresteerd, weggaan, waai je met de andere wind mee en vind je dát weer jammer. Nu begin je weer over operationeel resultaat om je vorige geleuter over spelers en trainer te doen vergeten.

  Het meest tekenend is dat je vroeger nog deed alsof alle supporters jou steunden, en je nu moet terugvallen op teksten als “Blijft u allen vooral semi-bewust in half ingedut naar het balletje in de linkerhand van goochelaar van Schaik kijken.” Je wéét en geeft toe dat jij de enige bent die dit ziet, en het waanbeeld zit in jouw hoofd, niet van de echte supporters.

 13. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  @John van Klaroen 19/8/2016 – 20:21

  Wat bent u toch een buitengewoon matige strateeg. Sta me toe, om u uit medeleven een handje te helpen met 8 winnende tips:

  1. Het eerste wat u zich zou moeten realiseren is dat u met het ondermijnen van iemands geloofwaardigheid in de eerste plaats juist beaamt dat u een noodzakelijkheid tot ondermijning ziet. Zou de persoon in kwestie geen geloofwaardigheid hebben, dan zou u ook geen noodzaak zien om deze persoon in de eerste plaats aan te vallen. Spaarzaamheid en doordacht gebruik van deze strategie is dus van eminent belang om te voorkomen dat u zichzelf in de voet schiet en dus exact het tegenovergestelde van het beoogde bereikt.

  2. Een enkel valide argument is meer waard dan 1000 non-argumenten. Bijvoorbeeld: als het uw doel is om mijn visualiserend vermogen (voorspellingen) te ondermijnen, dan wint u zelf natuurlijk niet aan geloofwaardigheid (noch breekt u de mijne af) wanneer u dit tracht te doen met een volstrekt futiel argument als “maar Ernst Faber is niet de trainer van het jaar geworden”. Ook Nostradamus zat er regelmatig naast. Zijn geloofwaardigheid breekt u ook niet af door te stellen dat hij ooit eens een kwartier naast het voorspellen van de komst van de melkboer zat. Concentreer uw argumentatie, stop de hagel en schiet gerichter.

  3. Realiseer balans in de strategie tussen aanvallen (ondermijnen) en verdedigen (zelf stellingen poneren en onderbouwen). Sun-Tzu sprak 2500 jaar geleden al: “mogelijke winst ligt in de aanval, onoverwinnelijkheid in de verdediging”. Uw strategie is hopeloos ééndimensioneel en baseert zich louter op aanval: u flikkert van een afstand een berg modder op iemand af en hoopt dat iets blijft plakken. Zo wordt het nooit iets, John Klaroen (en andere nicks). Mijn advies: uw beste vorm van aanval is verdediging. Poneer diametraal tegenovergestelde stellingen en onderbouw ze met semi-valide argumenten (gelijk heeft u uiteraard niet, want dat heb ik). Zo lokt u mij uit om uw geloofwaardigheid aan te vallen, waarmee ik uw geloofwaardigheid legitimeer….

  4. Kies uw moment van aanval zorgvuldig. Val aan wanneer u het momentum meeheeft (een overwinning of positief bericht) en verdedig wanneer u het momentum tegenheeft (na een nederlaag of negatief bericht). Zo verstevigt u gedoseerd en intelligent uw eigen positie, en verzwakt u (marginaal uiteraard) mijn verdediging.

  5. Ontwikkel een aantrekkelijke schrijfstijl. Wanneer u mensen voor u probeert te winnen dan is humor een buitengewoon probaat middel. Daarmee doel ik uiteraard niet op schoolplein-guerillatechniekjes zoals het vervoegen van iemand’s nick tot n-o-s-t-r-a-d-a-m-u-s. Daarmee degradeert u in de beleving van iedere volwassene instant tot een 15-jarige puber op pappa’s laptop. Neen. Probeer een gedegen, doorwrochten en vermakelijk stuk te schrijven. Gebruik ook vooral beeldschetsen! Dat maakt visuele conceptualisatie voor uw geboeide publiek zeer laagdrempelig en het gesprokene blijft langer hangen.

  6. Verberg uw obsessie voor uw vijand. Het is in een publiek gevecht vele malen krachtiger om uw vijand in het geheel geen aandacht te geven, in ieder geval een minimum, dan uw vijand wekelijks exclusieve aandacht te geven. Daarmee laat u zich in de kaarten kijken.

  7. Wees accuraat, werk nauwkeurig en lardeer met feiten. Met iedere slordigheid in uw betoog schiet u zichzelf in de voet. Check uw uitspraken grondig alvorens u ze online plempt. Onderbouw uw verdediging met controleerbare feiten en vermijd iedere vorm van drogredenering.

  8. Projecteer, visualiseer en denk vooruit. Bedenk op voorhand hoe degenen die u tracht te ondermijnen zal reageren op uw plempsel. Voorspel zijn of haar reactie. Wees ieder mogelijk redelijk argument voor. Maai het gras voor de voeten van uw vijand weg. Zinnig is het bijvoorbeeld om zinnen als “en nu gaat u waarschijnlijk zeggen dat…” of “mocht u nu overwegen om….”. Opnieuw Sun-Tzu: “Ga alleen het gevecht aan als u 100% weet dat u wint. Winnende generaals winnen de oorlog op voorhand en gaan dan de strijd pas aan, waar verliezende generaals de oorlog aangaan en dan proberen te winnen “.

  Ik ben benieuwd of ik de komende maanden een verbetering zal zien! Succes!

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 14. Achmed A.

  @ John van Klaroen

  Waarvan akte!

 15. John van Klaroen

  Weer een enorme lap tekst, weer bewust de inhoud waar je op aangesproken wordt (FCU, je idool Ernest Faber, je wereldspits Boymans, Haller de C-speler, Ten Hag de incapabele trainer) onbesproken gelaten. Ik denk dat je een gewéldige strateeg bent en proficiat daarmee, maar dat compenseert helaas onvoldoende voor het pijnlijke gebrek aan inzicht.

 16. peter v

  @

  John van Klaroen

  wederom waarvan akte!

  hilarisch.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).