Traplopen in de Rabo Towers | De Utrechtse Internet Courant Traplopen in de Rabo Towers | De Utrechtse Internet Courant

Traplopen in de Rabo Towers

Traplopen in de Rabo Towers

Fietsacrobaat Rick Koekoek opent dinsdag 2 oktober de zesde Nationale Traploopweek in het bestuurscentrum van Rabobank Nederland in Utrecht. Dat meldt het Diabetes Fonds in een persbericht. Initiatiefnemer Diabetes Fonds laat met de Traploopweek (#TLW2012) ‘werkend Nederland’ weten dat traplopen gezond is en de kans op diabetes type 2 aanzienlijk verkleint. De Traploopweek duurt tot en met 5 oktober. 

Het is niet nieuw. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van werkend Nederland te weinig beweegt. Bijna 1 miljoen mensen hebben diabetes. Voldoende bewegen verkleint de kans op diabetes type 2 aanzienlijk. Voldoende bewegen houdt in: 30 minuten bewegen per dag op minstens vijf dagen in de week. Regelmatig de trap nemen, helpt dus al enorm. De toren van het bestuurscentrum van Rabobank Nederland aan de Croeselaan is 25 verdiepingen hoog, dus dat biedt alle gelegenheid voor traplopers. Het bestuurscentrum is zo ingericht dat werknemers gemakkelijk verleid worden om bijvoorbeeld de trap te nemen. Zo zijn er in de toren steeds vier werkvloeren met elkaar verbonden via open trappen. De brede trap in de centrale hal leent zich bij uitstek voor de aftrap van de landelijke Traploopweek.

Fietsacrobaat Koekoek draagt de actie een warm hart toe. Hij wil met zijn act laten zien dat er weinig ‘excuses’ zijn om de trap niet te nemen. ‘Ik ken niemand in mijn omgeving met diabetes en dat wil ik graag zo houden.’

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).