Trots op Utreg! - De Utrechtse Internet Courant Trots op Utreg! - De Utrechtse Internet Courant

Trots op Utreg!

Trots op Utreg!
Twee wedstrijden op rij verloren en de fans waren ook na FC Groningen trots. Met name de wedstrijd in Rusland heeft FC  Utrecht veel lof opgeleverd. Ten Hag blijft bezig om van dit FC Utrecht een topteam te maken.

Twee wedstrijden op rij verloren en de fans waren ook na FC Groningen trots. Met name de wedstrijd in Rusland heeft FC  Utrecht veel lof opgeleverd. Ten Hag blijft bezig om van dit FC Utrecht een topteam te maken.

Het had weinig gescheeld of FC Utrecht kegelde Zenit Europa uit. Tientallen fans gaven de spelers een blijk van waardering en lieten blijken trots te zijn middels tientallen fakkels bij terugkomst in Bunnik. Een mooie en te respecteren actie. Doemde gisteren wel de vraag op, hoe FC Utrecht de zware reis en wedstrijd, uit de benen zou spelen. Dat leverde geen probleem op. De bank is van hoog niveau. Spelers stromen moeiteloos in. Tegen FC  Groningen hielden we rekening met een gelijkspel. Hoe bijzonder was ook deze middag. FC Utrecht creëerde kans op kans en wist slechts 1 maal te scoren. FC Groningen had aan 3 kansen genoeg om 2 maal te scoren. Wat FC Utrecht ook maar probeerde, de tweede goal bleef uit. Zelfs doelman Jensen dook op in de spits. In de slecht bezette Euroborg, hebben we ondanks de nederlaag genoten van FC Utrecht. De 550 fans uit de domstad maakte er een sfeervolle dag van zoals uit de foto blijkt. De foutjes bij de 1 – 0 en 2 – 0, moeten er uit. Kinderlijk verdedigen kost je vandaag punten. Maar goed dat er nu 2 weken rust is. Dan volgt Roda JC thuis. Ik heb het vermoeden dat de Galgenwaard wel eens bijna vol zal lopen. FC Utrecht kan herstellen van een toch pittige periode. Zo ook de FC Utrecht organisatie. Die hebben op hun tenen moeten lopen met al dat Europese gekletter. Respect daar voor.

Inmiddels is ook de loting geweest voor de KNVB beker. Ajax uit! De amateurs van Ajax wel te verstaan. Wanneer en waar de wedstrijd gespeeld zal worden, zal later bekend worden. In het bezoekersvak van FC Groningen werd er volop over gesproken. Het leeft onder de supporters van FC Utrecht. Mooi. Persoonlijk ga ik er vanuit dat Amsterdam niet blij is met deze loting. Er zal dus scherpte en waakzaamheid geboden zijn. FC Utrecht en de fans moeten zich niet laten ringeloren. Met name de twee geledingen dienen nadrukkelijk hun aandacht op deze wedstrijd te richten. Wellicht ben ik nu enigszins voorbarig, maar leer mij de Amsterdamse notabelen kennen. FC Utrecht verdient alle steun in Amsterdam. Sportief blijft het de kortste weg naar succes. Maar voor nu, trots op Utreg!

Ben ten Boden

1 Reactie

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Hoewel de FC tegen Groningen ondanks 65% balbezit, 13 corners, 17 vrije trappen, 19 doelpogingen waarbij de keeper van Groningen 9 x moest ingrijpen kwam de FC desondanks helaas niet op de verwachte 6-2 winst, maar draaide deze wedstrijd tot ieders verbijstering op een 2-1 nederlaag uit. Zondag kunnen we het goedmaken tegen Roda JC !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).