Turks anti-PKK boek verspreid in Transwijk | De Utrechtse Internet Courant Turks anti-PKK boek verspreid in Transwijk | De Utrechtse Internet Courant

Turks anti-PKK boek verspreid in Transwijk

Turks anti-PKK boek verspreid in Transwijk
Het boek dat dit weekend in de City Campus Max-flat werd verspreid.
Bewoners van City Campus Max stonden raar te kijken dit weekend, toen ze hun brievenbus openden. Er lag namelijk een 190-pagina’s dik boek, getiteld ‘De verraderlijkheid en de wreedheid van de PKK’.

Bewoners van City Campus Max stonden raar te kijken dit weekend, toen ze hun brievenbus openden. Er lag namelijk een 190-pagina’s dik boek, getiteld ‘De verraderlijkheid en de wreedheid van de PKK’.

Ook in andere appartementencomplexen in Transwijk werd het boek bezorgd. Het boek, geschreven door de Turks-nationalistische prediker Harun Yahya, ageert tegen de PKK, de Koerdische Arbeiderspartij, een Koerdische organisatie in Turkije en het Koerdische noorden van Irak. Volgens het boek is de PKK ‘communistisch, terroristisch en Darwinistisch’.

De bewoners van City Campus Max reageren verbaasd op het boek. “Mijn NEE-NEE sticker werkt kennelijk niet tegen dit soort onzinpropaganda”, aldus een bewoner op Facebook.

Ruim 150.000 exemplaren

Het boek werd eerder dit jaar ook al huis-aan-huis verspreid in Hoograven, maar ook in andere steden. Onder andere Delft, Rotterdam en Enschede maakten eerder onvrijwillig kennis met het werk. Ruim 150.000 exemplaren werden toen verspreid. Volgens Algemeen Dagblad was toen de 25-jarige Hagenaar Deniz Tekinler één van de organisatoren achter de actie.

5 Reacties

Reageren
  1. G. de Vries

    Harun Yahya, wat een pseudoniem is voor Adnan Oktar, schreef sinds de jaren tachtig een groot aantal boeken over politiek en religie. Hij claimt onder meer dat de evolutieleer een ‘valse ideologie’ is en ontkent het bestaan van biologische evolutie. De Holocaust en 9/11 zouden volgens Yahya ‘complotten van de darwinisten’ zijn. De prediker veroordeelt homoseksualteit is fel tegenstander van de PKK, maar pro-Erdogan. De Turkse president is naar verluidt goed bevriend met Yahya, die in Turkije zijn eigen religieuze tv-zender heeft, het controversiële ‘A9’. (Bron: Volkskrant/ Nu.nl 17-10-2016)
    Steek dat boek maar in de hens?

  2. IAMGODSOAREYOU

    Boekje zit ook vol met plaatjes van witte gezinnen die gehaald zijn uit Amerikaanse pro-live gristen-fundi boekjes. Goed om te zien dat fundamentalistische religieuzen elkander toch een beetje lief hebben, wanneer het ze uitkomt. Propaganda was echter al eerder verspreid in centrum / wijk C. Maand of wat geleden. Vuurkorf mee aangestoken.

  3. Arjhun

    Dit boekje is nu ook verspreid in de flat ‘de verkenner’ aan de Al Masoedilaan in Kanaleneiland.

  4. Wim Vreeswijk

    Vecht die geschillen in eigen land uit, dus Turkije, en val ons daarmee niet lastig !

  5. W.H de Groen

    Beste Willem, ik denk niet dat Erdoğan dit probleem er bij kan hebben.
    Zijn wangedrag levert deze machtswellusteling momenteel zoveel nieuwe vijanden op dat hij zich nu echt zorgen mag gaan maken.

    En wanneer het volk gaat merken dat de financiering van de Turkse economie duur betaald gaat worden heeft hij echt een wereldprobleem.

    Wat zullen de Russen en Chinezen in hun vuistje lachen met deze speelpop in handen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).