'Uitsupporters weer welkom bij FC Utrecht - Ajax' - De Utrechtse Internet Courant 'Uitsupporters weer welkom bij FC Utrecht - Ajax' - De Utrechtse Internet Courant

‘Uitsupporters weer welkom bij FC Utrecht – Ajax’

‘Uitsupporters weer welkom bij FC Utrecht – Ajax’
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
Er zijn weer uitsupporters welkom bij het thuisduel van FC Utrecht tegen Ajax op 22 januari. Dat meldt Het Parool. Er worden wel minder kaarten verkocht; 800 in plaats van 1200.

Er zijn weer uitsupporters welkom bij het thuisduel van FC Utrecht tegen Ajax op 22 januari. Dat meldt Het Parool. Er worden wel minder kaarten verkocht; 800 in plaats van 1200.

Vorig seizoen waren de supporters van de Amsterdammers niet welkom in het stadion, omdat fans van de Bunnikside, na een sanctie, door het stadion verspreid zouden zitten. Burgemeester Van Zanen besloot daarop dat het risico op provocaties te groot was.

Dit seizoen zijn de fans wel weer welkom, maar zijn er minder kaarten beschikbaar gesteld. Het Parool meldt verder dat als het duel rustig verloopt, er volgend seizoen wel weer 1200 kaarten beschikbaar zullen zijn.

5 Reacties

Reageren
 1. jacob

  Dit kost belachelijk veel politie-inzet; kap nou eens met deze onzin .

 2. Luuk Upuuk

  Heeft toch geen zin. Iedere normale fan weet wat er gebeurd als 020-fans op bezoek komen, levert dat de thuisclup uiteindelijk een straf van de KNVB op. Die 020-fans beginnen namelijk “joden, joden” te roepen en als antwoord volgt er: “joden dood, joden dood”. En als ze zouden roepen “smurfen smurfen”, is het antwoord: “smurfen dood, smurfen dood”. Heeft niets met antisemitisme te maken, maar de 020-fans (ik blijf ze maar fans noemen) weten die reactie iedere keer weer listig op te roepen.

 3. Vincent

  @ Luuk

  Dan dicht ik de Amsterdammers een hogere intelligentie toe dan het Utrechtse thuispubliek, want die laatste zijn er kennelijk nog niet aan toe te begrijpen dat ze hun “reactie” zelf in de hand hebben en een eventuele straf voor hun club volledig aan zichzelf te danken hebben.

 4. Luuk Upuuk

  Vincent, je hebt volkomen gelijk. Het Utrechtvolk wat zonodig gaat reageren, trapt iedere keer weer in de val. Dom dom oliedom! Maar het is net als het verhaal van de kikker en de schorpioen……………………………..
  Daarom beter 020-fans niet toelaten ter bescherming.

 5. Vingervlug

  Blijf mij al jaren verbazen waarom er zoveel gedoe is rondom te fans.
  Vooral van de kant van de media overigens.
  Het is echt al 20 jaar ongeveer zo rustig.
  En dan zullen er vast een paar enkele incidenten opnoemen en zeggen dat het door alle politie inzet komt.
  Degenen waar je wat last van zou hebben zijn wat opgeschoten pubers van 17-22.
  Weet zeker dat je bij een willekeurige stapavond meer arrestaties hebt en een grotere kans van een klap op je hoofd dan bij een pot van de fc.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).