Utrechts onderzoek: real life computergames intensiever dan voetbalwedstrijd | De Utrechtse Internet Courant Utrechts onderzoek: real life computergames intensiever dan voetbalwedstrijd | De Utrechtse Internet Courant

Utrechts onderzoek: real life computergames intensiever dan voetbalwedstrijd

Utrechts onderzoek: real life computergames intensiever dan voetbalwedstrijd
https://youtu.be/Z4o0Fm8NUps

Het spelen van real life games gebaseerd op computerspelletjes zijn intensiever dan een voetbalwedstrijd. Dat heeft het Utrechtse onderzoeksbedrijf Springlab uitgezocht. Het innovatiebureau wilde weten of deze nieuwe trend onder jongeren als alternatief voor sporten kan worden gezien aangezien jongeren steeds minder sporten.

Slechts vijftien procent van de scholieren voldoet aan de beweegnorm die is gesteld door het ministerie van Volksgezondheid. Bewegingswetenschappers van InspanningLoont namen de proef op de som en onderzochten de real life game Prison Island, dat afgelopen december opende in Utrecht. Een combinatie van een escape room en het tv-programma Fort Boyard.

Bewegingswetenschapper Jeroen Mol voorzag twintig jongens en twintig meiden van hartslagmeters om de ribbenkast, ter hoogte van het hart, waarna de uitleg van het spel volgde. Daarna mochten de leerlingen anderhalf uur in groepjes van drie het cellencomplex in. Na anderhalf uur werden bezwete hartslagbandjes ingenomen.

In samenwerking met bewegingswetenschapper Leendert van Gaalen onderzocht Mol de metingen. Hij is positief verrast. “Bij verschillende kinderen is de hartslag opgelopen tot het maximum. En niet een keer, maar meerdere keren.”

Na dit eerste onderzoek concludeert Springlab dan ook dat een real life game zoals Prison Island meer dan voldoende fysieke inspanning en sociaal-emotionele inzet verlangt om te voldoen aan de definitie van sport. “Dat steunt ons in de overtuiging dat real life games jongeren weer aan het bewegen kunnen krijgen.”

Het hele onderzoek is hier terug te lezen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).