Utrechtse delegatie op lobbypad: komt de Vuelta naar Utrecht? - De Utrechtse Internet Courant Utrechtse delegatie op lobbypad: komt de Vuelta naar Utrecht? - De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse delegatie op lobbypad: komt de Vuelta naar Utrecht?

Utrechtse delegatie op lobbypad: komt de Vuelta naar Utrecht?
Een renner (niet Team Sky) in actie tijdens de proloog in Utrecht. Archieffoto DUIC / Robert Oosterbroek
Een twaalf man sterke Utrechtse delegatie is vrijdag naar Spanje afgereisd om de organisatoren van de Spaanse wielerkoers Vuelta d’Espãna te overtuigen de wedstrijd in Utrecht te laten starten.

Een twaalf man sterke Utrechtse delegatie is vrijdag naar Spanje afgereisd om de organisatoren van de Spaanse wielerkoers Vuelta d’Espãna te overtuigen de wedstrijd in Utrecht te laten starten.

Onder andere medewerkers van de gemeente Utrecht, de provincie en het Business Peloton Utrecht (BPU) stapten vrijdag in Eindhoven op het vliegtuig. De lobbyisten hopen dat wielerwedstrijd in 2020 in Utrecht zal starten. Dat moet een groot driedaags wielerfestijn worden, bestaande uit drie verschillende etappes, vertelt Cor Jansen van het BPU aan het Algemeen Dagblad.

Drie etappes

De drie etappes die op de tekentafel liggen zijn een ploegentijdrit door de stad, gevolgd door een etappe door Utrecht en omgeving en een afsluitende etappe Utrecht-Breda.

Politiek

Volgens Jansen is de Domstad favoriet bij de organisatie van de Vuelta d’España. Maar of de Vuelta in 2020 in Utrecht start is nog allerminst zeker: eerst moet de politiek nog akkoord gaan met het wielerplan. De gemeentes van Utrecht en Breda hebben nog geen officieel groen licht gegeven voor de start van het Spaanse wielerfeest, omdat de organisatie van het evenement ook veel geld kost. De gemeente Utrecht had tot ver na de Tourstart in 2015 te maken met onverwachte extra kosten. De Tour de France kostte in totaal ruim een half miljoen meer dan in eerste instantie was berekend. Het Business Peloton Utrecht verwacht dat de kosten rond de 13 miljoen euro zullen liggen.

12 Reacties

Reageren
 1. Henk

  Als je ziet aan wat voor een onzin soms miljoenen worden gespendeerd, zeg ik: doe t vooral. Hebben we in ieder geval weer drie dagen feest in de stad.

 2. Willem

  En waarom zouden we dit willen als stad?! Om Utrecht op de kaart te zetten opdat (nog) meer toeristen onze stad komen bezoeken?
  Wat mij betreft wordt er geen cent meer gespendeerd om de Vuelta naar Utrecht te halen. Stop de verdisneysering van de Utrechtse binnenstad!

 3. Jolanda

  Helemaal eens met Willem!
  We hebben al genoeg toeristen in de stad, Utrecht staat meer dan genoeg op de kaart. We kunnen nu al de hoeveelheid fietsers niet aan in de stad, waarom zouden we ons nog als fietsstad willen manifesteren. Alsjeblieft, hou op met die onzin megalomaan mediageniek stadsbestuur.
  Ga aan het werk voor de utrechters en niet voor toeristen en andere citymarketingonzin!

 4. Lombokker

  What’s next? Formule 1?

 5. VoordorpPaul

  De dubbele onderkinnen in de bobo-tenten willen perse alle wielerfestijnen in Utrecht hebben. Waarom moeten constant miljoenen worden stukgeslagen van gemeenschapsgeld. En nog niet vergeten de naheffingenJullie hebben nu 2 feestjes gehad, dus nu kappen. Binnenkort lopen ze weer te zeiken dat er een gat in de begroting zit en moeten wij dit weer gaan dichten door bezuinigingen op andere zaken. Mochten ze in de Utrechtse politiek er toch voor gaan dan zijn de wethouders en de burgemeester mijn respect voor hun volledig kwijt, zolang zij hier nog in de politiek zitten. Ze zijn echt de weg kwijt hier in Utrecht

 6. Gerard vd Vecht

  Voor het damesvoetbal heeft Utrecht nooit een euro uitgetrokken ,maar voor fietsen kan het wel.
  Ook de Jaarbeurs hoopt weer mee te profiteren en het ondernemersfonds moet achteraf weer bijspringen als de bestelde en betaalde hotelkamers zoals bij de Tour helemaal niet zijn gebruikt.
  Ook de kosten van al die reisjes van de plannenmakers en ambtenaren worden nooit openbaar gemaakt,ook niet als het helemaal niet doorgaat.

  Gerard vd Vecht

 7. Echtutrechtse

  Hou toch op met die Vuelta onzin! Zonde van het geld.
  Wat heb ik er als Utrechtse aan?
  We hebben meer dan genoeg toeristen en festivals in Utrecht. Utrecht moet geen Amsterdam willen worden.
  #geenvueltainutrecht

 8. Hans Versnel

  Toch niet weer de stad lamgelegd voor een geldverslindend spelletje. Met de Grandepart voor de Tour was het alom gekkenhuis voor een gewone bewoner van de stad met die afgesloten gebieden. Lekker starten op Rottummeroog met een groepstijdrit.

 9. Hans Versnel

  Toch niet weer de stad lamgelegd voor een geldverslindend spelletje. Met de Grandepart voor de Tour was het alom gekkenhuis voor een gewone bewoner van de stad met die afgesloten gebieden. Lekker starten op Rottummeroog met een ploegentijdrit.

 10. herman

  De Tour was een geweldig evenement en velen hebben met volle teugen van de grootste wielerwedstrijd op de wereld genoten, jammer dat het wat meer koste maar het was iedere euro waard.

  De Vuelta is vergeleken met de Tour een marginaal evenement, leuk als ze komen, maar dan mogen ze zelf betalen. Iedere euro gemeenschapsgeld in de Vuelta is zonde.

 11. Jolanda

  Hou toch op met die Vuelta onzin! Utrecht zit helemaal niet te wachten op weer een geldverslindend evenement . Utrecht heeft genoeg toeristen en evenementen. We hoeven helemaal geen geld uit te geven aan lobbyreisjes door wethouders en ambtenaren, die zich verder niet bezig houden met de essentiële taken van een gemeente: haar inwoners en die zitten niet te wachten op alle rompslomp en overlast van zo’n evenementje. Dat willen alleen de megalomane bestuurders en sommige raadsleden.

 12. blm

  Top, en veel succes! (Utrecht moet ook geen resort of bejaardenoort worden).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).