Utrechtse shorttracker Kerstholt in actie in Sotsji | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse shorttracker Kerstholt in actie in Sotsji | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse shorttracker Kerstholt in actie in Sotsji

Utrechtse shorttracker Kerstholt in actie in Sotsji

De Utrechtse shorttracker Niels Kerstholt komt vandaag in actie op de Olympische Spelen in Sotchi. Om 10:45 uur barst de 1500 meter voor mannen los. Kerstholt start in de 5e heat.

Naast de 1500m zal Kerstholt deze Spelen starten op de 1000 en 500 meter. Kerstholt heeft ook deelgenomen aan de Olypmische spelen in Vancouver en Turijn, maar heeft nog nooit een Olympische plak binnengesleept. Op het Europees Kampioenschap in Dresden veroverde Knegt de tweede plaats op de 1500 meter.

Toch zeggen de Europees Kampioenschappen niet heel veel binnen het shorttrack, omdat vooral de Zuid-Koreanen en Chinezen favoriet zijn binnen de sport. De van oorsprong Zuid-Koreaanse Rus Viktor An wordt gezien als de grote favoriet voor de afstand. Onder zijn originele naam Hyun-Soo Ahn behaalde hij twee keer olympisch goud en vijf wereldtitels.

Naast Kerstholt verschijnt ook Nederlander Sjinkie Knegt aan de start van de 1500m. Knegt zou volgens kenners een podiumplaats kunnen bemachtigen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).