Utrechtse woningcorporaties op zoek naar de beste gevelisolatie | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse woningcorporaties op zoek naar de beste gevelisolatie | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse woningcorporaties op zoek naar de beste gevelisolatie

Utrechtse woningcorporaties op zoek naar de beste gevelisolatie
De Utrechtse woningcorporaties Portaal, Bo-Ex en Mitros willen de beste oplossing voor gevelisolatie laten ontwikkelen. Daarvoor dagen de corporaties organisaties en individuen uit met De Isolatie Uitdaging.

De Utrechtse woningcorporaties Portaal, Bo-Ex en Mitros willen de beste oplossing voor gevelisolatie laten ontwikkelen. Daarvoor dagen de corporaties organisaties en individuen uit met De Isolatie Uitdaging.

Gevelisolatie is belangrijk om de energierekening betaalbaar te houden. Sociale huurwoningen moeten met goede isolatie duurzamer en comfortabeler worden. Daarom dagen de corporaties iedereen uit om een idee in te dienen.

Winnaars krijgen in totaal 70.000 euro aan innovatiegeld om hun oplossing verder te ontwikkelen in proefwoningen van de woningcorporaties. Ook particulieren kunnen meedoen aan de wedstrijd.

Diederik Samsom

De wedstrijd is gericht op het verbeteren en versnellen van de verduurzaming van sociale huurwoningen. De drie woningcorporaties bezitten samen bijna 90.000 sociale huurwoningen, maar de huidige materialen en technieken voor gevelisolatie geven overlast voor bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben te hoge kosten.

Een voorstel kan worden ingediend tot 3 april via isolatieuitdaging.nl. Daarna beoordeelt een jury onder leiding van voormalig PVDA-leider Diederik Samsom de voorstellen. Op 25 juni is de finale en worden de winnaars gekozen.

5 Reacties

Reageren
  1. Scherpschutter

    Dit wordt vast een doorslaand succes!

    Particulieren en bedrijven kunnen vast niet wachten om een idee met miljardenpotentie bij de overheid en lieden als Diederik Samsom in te leveren, in ruil voor een fractie van een fooi van 25k.

  2. MJPD

    @Scherpschutter
    Is de fles azijn nog niet leeggedronken?

  3. Scherpschutter

    @MJPD 8/1/2019 – 11:35

    Helaas. Ik heb namelijk helemaal verkeerd gelezen. Het is niet eens 25k die je krijgt voor je miljardenconcept (op zich al een bespottelijke fooi natuurlijk), maar 5k voor jezelf (5k, LOL!) en 20k om je idee te testen onder toezicht van de overheid.

    Zo. Nu is de bodem van de fles wel in zicht.

  4. Harry

    Gebruik aerogel. Beter isolerend dan wat dan ook. Alleen wel duur. Maar als een woningcooperatie groot inkoopt kan er heel wat van de prijs af, denk ik.

  5. Lachende Frans

    En hoe moet dat dan met monumentale huizen van zeg 1872??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).