Van den Brom krijgt steeds meer mogelijkheden met FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Van den Brom krijgt steeds meer mogelijkheden met FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Van den Brom krijgt steeds meer mogelijkheden met FC Utrecht

Van den Brom krijgt steeds meer mogelijkheden met FC Utrecht
Foto's: DUIC.nl
FC Utrecht gaat zondagmiddag in de eigen Galgenwaard op jacht naar de koppositie in de Eredivisie. De ploeg van John van den Brom is nog ongeslagen dit seizoen en zal bij een zege op VVV-Venlo naar de eerste plaats op de ranglijst klimmen. Al is de trainer daar verder niet mee bezig. “Dat komt alleen omdat die anderen niet spelen”, zei hij vrijdag tijdens zijn wekelijkse praatje met de pers. “We moeten winnen van VVV-Venlo en helemaal niet naar anderen kijken.”

FC Utrecht gaat zondagmiddag in de eigen Galgenwaard op jacht naar de koppositie in de Eredivisie. De ploeg van John van den Brom is nog ongeslagen dit seizoen en zal bij een zege op VVV-Venlo naar de eerste plaats op de ranglijst klimmen. Al is de trainer daar verder niet mee bezig. “Dat komt alleen omdat die anderen niet spelen”, zei hij vrijdag tijdens zijn wekelijkse praatje met de pers. “We moeten winnen van VVV-Venlo en helemaal niet naar anderen kijken.”

De trainer liet weten blij te zijn dat hij steeds meer mogelijkheden krijgt nu Adrián Dalmau en Jean-Christophe Bahebeck al langere tijd volop meetrainen en nagenoeg fit lijken te zijn. “Als iedereen fit is, kunnen we heel veel variëren. Zo kan ik als trainer telkens zoeken naar de perfecte mix. We spelen nu met drie snelle jongens voorop, maar met Dalmau en JC kunnen we ook spelers brengen die een actie kunnen maken in de zestien. Maar vergis je niet in bijvoorbeeld Issah Abass, hij is niet alleen snel maar heeft ook een prima actie in huis.”

Knieblessure Lonwijk

Voor het thuisduel met VVV-Venlo kan Van den Brom sowieso niet beschikken over de langdurig geblesseerden Simon Makienok, Joris van Overeem en Justin Lonwijk, die een knieblessure opliep in een oefenwedstrijd met PSV. Ook Sander van de Streek ondervindt nog steeds veel last van een kuitblessure. Hij trainde deze week geen enkele keer met de groep, maar werkte in het krachthonk aangepaste trainingen af.

Adrián Dalmau zit vanmiddag voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie. De van Heracles Almelo overgekomen aanvaller speelde maandag een helft mee in een oefenwedstrijd tegen PSV. “Adrián is fit en kan normaal gesproken aansluiten bij de selectie.” Of ie ook speelt? “Hij staat niet in de basis, nog niet, dat mag duidelijk zijn. Als ik hem nodig heb, dan zet ik hem erin.”

Van den Brom liet vrijdag nog in het midden of ook Bahebeck bij de wedstrijdselectie zit voor het duel met de Venlonaren. “Dat hij extra individuele kwaliteiten heeft ten opzichte van andere jongens binnen de groep heeft staat buiten kijf. Hij traint goed, zit zeker dicht tegen een rentree aan, maar zijn blessuregevoeligheid speelt een enorme rol. We moeten heel voorzichtig met hem zijn.”

De zaterdag van PSV overgekomen Bart Ramselaar speelt zeker nog niet mee. Zijn overschrijving kwam te laat om speelgerechtigd te zijn tijdens deze speelronde. De 23-jarige middenvelder trainde gisteren wel al mee met de groep en zal normaal gesproken volgende week inzetbaar zijn wanneer FC Utrecht op bezoek gaat bij FC Twente.

Door het ontbreken van Van de Streek, Lonwijk en Van Overeem en de nog niet inzetbare Ramselaar, is de spoeling op het middenveld momenteel dun. Tegen Feyenoord speelde Rico Strieder met Adam Maher en Simon Gustafson. Op basis van de trainingen is lastig af te leiden wat het strijdplan vanmiddag wordt, maar mogelijk dat de ten opzichte van Strieder iets aanvallender ingestelde Urby Emanuelson in de basis start.

Transferdeadline

Met het binnenhalen van drievoudig international Ramselaar sloeg FC Utrecht ruim een week voor het verstrijken van de transferdeadline nog een flinke slag. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam liet gisteren weten dat FC Utrecht nu klaar is wat inkomende transfers. Is Van den Brom bang dat hij de komende acht dagen ook nog één of meer sterkhouders binnen zijn selectie ziet vertrekken? “Daar heb ik me nog nooit zorgen om gemaakt. Groot voordeel is dat de club niet in de situatie zit dat het spelers moet verkopen. ‘Nee’ is ook een antwoord.”

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma en Guwara; Maher, Gustafson en Emanuelson; Kerk, Abass en Joosten.

Naast met Van den Brom blikten we ook met Maher en Emanuelson vooruit op het duel met de Limburgers. Die videointerview zie je hieronder.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Zou mooi zijn als de FC weer op 1 komt vanmiddag !

 2. Herman

  Hahahaha na de EL afgang weer een.dramtisch resultaat.
  En die vd Brom, wat een kinderachtige flauwe vent is dat. Die maakt vooral zichzelf belachelijk.

 3. Wim Vreeswijk

  Toen ik vanmiddag googelde over de wedstrijd van hedenmiddag bleek de FC ondanks het overwicht op VVV enorm productief qua balbezit 75%/25%, passes 551/195. passnauwkeurigheid 86%/58% en hoekschoppen 13/2. Toch ging de FC in de eigen Galgenwaard toch de boot in met 2-1. Van de laatste 12 wedstrijden heeft de FC er 9 gewonnen en 3 gelijk gespeeld. Hoewel het optreden van de scheidsrechter en de VAR geen blij maker was vanmiddag moet er toch stevig over nagedacht hoe het beter moet en kan. Met zo’n ruim bezette reservebank moet dat toch effect gaan sorteren, want zo geweldig is het allemaal niet in de eredivisie ?

 4. Wim Vreeswijk

  Het geblunder van scheidsrechter Kamphuis werd in de Telegraaf in de column ‘voetballer van het jaar’ afgeserveerd met een 4,5. Ik denk dat dit de grootste reden was dat de FC ontmoedigd de boot in ging tegen VVV, want aan de inzet lag het niet A.s. zondag hebben we een herkansing uit tegen Twente…..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).