Vandaag etappe 2 van de Tour de France in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Vandaag etappe 2 van de Tour de France in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Vandaag etappe 2 van de Tour de France in Utrecht

Vandaag etappe 2 van de Tour de France in Utrecht
Na een geslaagde eerste etappe gisteren van de Tour de France start vandaag de tweede etappe ook weer in Utrecht.

Na een geslaagde eerste etappe gisteren van de Tour de France start vandaag de tweede etappe ook weer in Utrecht.

Het startschot van deze rit, van zo’n 166 kilometer, wordt om 13.10 uur gegeven op de Croeselaan in Utrecht. Het peloton rijdt het eerste deel van deze etappe ‘geneutraliseerd’ (nog niet rijdend voor het klassement) onder andere onder de Domtoren, langs de Neude en de Maliebaan.

De koers zal rond 13.45 uur officieel worden vrijgegeven (vanaf dat moment start de echte klassementswedstrijd) op ‘t Goylaan. Na 22,5 kilometer verlaat het peloton via Vleuten Utrecht en zet koers naar Oudewater. Na 80,5 kilometer ligt op de Boompjes in Rotterdam de enige tussensprint van deze etappe. Rond 17.20 uur wordt de finish van de renners in Zeeland verwacht.

De stad is vannacht weer omgebouwd voor de nieuwe route. De duizenden hekken die gisteren zijn geplaatst staan weer op een andere plek. Net als gisteren is de stad lastig bereikbaar en wordt er een grote aanloop van mensen verwacht. Gisteren stonden er zo’n 350.000 mensen langs het parcours.

ET02

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).