Veel sterker FC Utrecht gunt Heracles een punt | De Utrechtse Internet Courant Veel sterker FC Utrecht gunt Heracles een punt | De Utrechtse Internet Courant

Veel sterker FC Utrecht gunt Heracles een punt

Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
FC Utrecht is zondagmiddag in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop opgelopen tegen een zeperd. Heracles Almelo stal in een wedstrijd die de thuisploeg domineerde in blessuretijd een puntje: 1-1.

Tot die 92e minuut was er geen vuiltje aan de lucht voor FC Utrecht, dat veel creëerde, maar te weinig écht gevaarlijk werd. Zo werd FC Utrecht – Heracles Almelo illustratief voor een groot deel van de eerste seizoenshelft van de ploeg van Erik ten Hag. Vaak sterker en dominanter, maar te slordig in de afwerking.

Debuut Marsman

Ook zondagmiddag was FC Utrecht – met debutant Nick Marsman onder de lat omdat David Jensen ‘s ochtends vroeg vader werd – vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. Dat overwicht zag het uiteindelijk in de 34e minuut uitgedrukt in de score toen Yassin Ayoub van dichtbij een vrije trap van Zakaria Labyad hard inkopte, 1-0. Al voor die goal had Labyad de score kunnen openen na een prima actie van Gyrano Kerk, maar FC Utrechts topscorer kwam niet goed uit met zijn passen.

Na rust werd de thuisploeg slordiger en begon het bij vlagen ook wat laconiek te voetballen. Toch kreeg het via onder meer Sander van de Streek en opnieuw Labyad kansen om de score uit te breiden, maar zei slaagden er niet in doelman Bram Castro te passeren.

Lef

Heracles-trainer John Stegeman bracht vijf minuten voor tijd twee extra spitsen in en zag dat lef beloond. Invaller Paul Gladon schoot in de tweede minuut van blessuretijd de bal vanuit de draai langs Marsman.

Daarmee verloor de thuisploeg de vijfde plaats op de ranglijst weer aan Feyenoord, dat uithaalde bij Sparta. Zaterdagavond wacht voor FC Utrecht de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, uit bij NAC Breda.