Vertrouwen in FC Utrecht ook zichtbaar in seizoenkaartverkoop | De Utrechtse Internet Courant Vertrouwen in FC Utrecht ook zichtbaar in seizoenkaartverkoop | De Utrechtse Internet Courant

Vertrouwen in FC Utrecht ook zichtbaar in seizoenkaartverkoop

Vertrouwen in FC Utrecht ook zichtbaar in seizoenkaartverkoop
Foto: FCUtrecht.nl
Jordy Zuidam zei het dinsdag bij de presentatie van de Spaanse topschutter Adrián Dalmau al tegen DUIC: er hangt een heel positieve sfeer rond FC Utrecht. Dat het niet zomaar een loze kreet van de directeur voetbalzaken was, blijkt ook uit de verkoop van seizoenkaarten van FC Utrecht. Ten opzichte van 11 juli vorig jaar verkocht de club nu al zo’n zes procent meer jaarkaarten, zo blijkt uit navraag van DUIC Sport. Waren er vorig jaar op dit moment zo’n 8500 seizoenkaarten verkocht, nu staat de teller op bijna 9000.

Jordy Zuidam zei het dinsdag bij de presentatie van de Spaanse topschutter Adrián Dalmau al tegen DUIC: er hangt een heel positieve sfeer rond FC Utrecht. Dat het niet zomaar een loze kreet van de directeur voetbalzaken was, blijkt ook uit de verkoop van seizoenkaarten van FC Utrecht. Ten opzichte van 11 juli vorig jaar verkocht de club nu al zo’n zes procent meer jaarkaarten, zo blijkt uit navraag van DUIC Sport. Waren er vorig jaar op dit moment zo’n 8500 seizoenkaarten verkocht, nu staat de teller op bijna 9000.

“We zitten nog midden in de campagne, maar de eerste resultaten zijn erg goed”, laat een woordvoerder van FC Utrecht weten aan DUIC Sport. Naast de nieuwe seizoenkaarthouders verlengde inmiddels ook een groot deel van de fans die afgelopen seizoen een jaarkaart hadden, hun abonnement. “Vooral de Zuidtribune kent een enorm hoog verlengpercentage, we hebben daar bijna geen opzeggers.”

Bunnikside blijft achter

Tegelijkertijd valt op dat de seizoenkaartverkoop van de Bunnikside wat achterblijft. “Supporters op de Bunnikside verlengen traditiegetrouw vaak pas in de weken voor de eerste competitiethuiswedstrijd. We verwachten, met de Open Dag van zaterdag 20 juli voor de deur en de daaropvolgende Europese campagne dat het aantal verkochte seizoenkaarten blijft doorgroeien en dat we een flinke stijging kunnen laten zien.”

FC Utrecht begint volgende week met het uitsturen van de reeds bestelde seizoenkaarten.

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

12 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Utreg is een van de slechts bezochte Eredivisie clubs, zeker als je dit afzet tegen de hoeveelheid inwoners in de regio.

  De club verdient meer, maar de sfeer is door jaren onbeschoft gedrag van zogenaamde supporters zo slecht dat je er niet met goed fatsoen heen durft te gaan. Wat een gevloek, getier en schelden met ziektes en dat zeker niet alleen op die Bunniksite, schaamde me gewoon voor mijn zoontje.

 2. Wim Vreeswijk

  Dat is ook de reden dat ik de verrichtingen van de FC thuis op de radio volg, helaas.

 3. w

  Ik ben in Utrecht geboren maar mijn god wat een treurige club haha

 4. Bill

  Ja, keuzes. Ik zou liever een vol stadion willen en de prijzen van de seizoenkaarten wat omlaag brengen dan qua kaartverkoop een van de duurste clubs in de eredivisie te zijn.
  @Herman: met bijna 19.000 toeschouwers in de afgelopen twee seizoenen kan het inderdaad wat beter, maar het is niet hopeloos.
  In 2009-2010 zaten er zo’n 21000 mensen per wedstrijd, dit kan zeker weer worden gehaald als v/d Brom en z’n mannen het goed gaan doen.
  Wel tijd om de slag te maken en die resterende 3000/4000 mensen weten te bereiken. Volgende stap is het opvullen van de hoeken met tribunes en de 28.000/30.000 plekken te creëren.

 5. harry

  Wat hierboven ook gezegd wordt. Hou van de club. Maar door het enorm aantal complete idioten heb ik 3 jaar geleden mijn seizoenkaart opgezegd en bezoek ik nu nog maar af en toe een wedstrijd… Heb goeie hoop dat de club heel snel alle idioten een stadionverbod geeft zodat ik weer met mijn kinderen aanwezig kan zijn en zij net zoals ik kunnen genieten van de FC waar ik ook voor sta.
  Snap ook echt niet dat DUIC al jaren zoveel ruimte geeft aan Ben ten Bode, een heel nare oud hooligan (maar kun je echt een oud hooligan zijn) van de Bunnik side.

 6. Zuilen 030

  Jarenlang een seizoenkaart gehad maar de versnippering in aanvangstijden van vrijdagavond tot en met zondag in de late middag hebben mij doen besluiten om af en toe een losse kaart te kopen, het taalgebruik is idd ook niet om over naar huis te schrijven, maar ja, dat is een maatschappelijk probleem.

 7. mark

  Herman: De laatste jaren jaren (zeker gezien vanaf begin 00) is er veel verbeterd, incidenten zijn er nagenoeg niet meer, tenzij je allerlei kleinigheden meerekent, als wildplassen en een blikje drinken. Toegegeven het verbale gedrag kan nog een stuk beter. Of het slecht bezocht is, is net welke definitie je hanteert. In de jaren 90 was het altijd vol, maar het stadion kleiner. daarvoor zaten er maar 3000-4000 mensen.

  Dat het moeilijk is, om mensen naar het stadion te krijgen heeft met meer factoren te maken. (Fox, prijs, bereikbaarheid, idiote aanvangstijden, slechte service in stadion etc.). Voor het spel en voetbalniveau hoef je niet te gaan, (dan kun je beter samen met alle andere toeristen af en toe naar Barca vliegen) en de dat weet iedereen hoop ik. Blijft binding, sfeer etc. over. En dat laatste is al jaren een gemis.

  Bill: die hoeken..een utopie, een verkleining zou beter zijn.

 8. Katja

  Hoeken gewoon dicht maken, heeft Frans 5 jaar geleden beloofd in de Forza, maar helaas. Heb al sinds 1983 een seizoenkaart en zal blijven gaan totdat ik in de kist lig. Maar de idiote aanvangstijden en al die andere dagen dankzij de uitverkoop van de KNVB aan Fox zal dat proces helaas bespoedigen.

 9. Zucht

  Hoeken worden nooit dichtgemaakt, kan contractueel helaas niet. Gedrag van een (klein) deel van het publiek is helaas stuitend te noemen, ook op de eretribune, viel het woord kanker als bijvoeglijk naamwoord regelmatig toen ik nog een seizoenkaart had. Voor mij de reden om die seizoenkaart op te zeggen. Teveel shit van die ziekte gezien namelijk in mijn omgeving. Ook de overspannen reacties van sommige supporters zijn stuitend, bijvoorbeeld als een scheidsrechter voor buitenspel fluit. Ik snap heel goed dat supporters met kinderen hier vriendelijk voor bedanken. Op voetbaltribunes wordt geaccepteerd, wat in de gewone maatschappij echt niet kan. Ben in 2006 naar Manutd-Liverpool geweest, geen scheldwoord gehoord. Fantastische belevenis. Zeker qua sfeer en gedrag van de fans.

 10. Herman

  Los van contractuele oorzaken is het technisch ook lastig die hoeken dicht te maken.
  Dure constructie, allemaal maatwerk met afwijkende constructie delen, daarnaast is het huidige dak ook niet zomaar te vergroten voor die hoektribunes.

  Belangrijkste oorzaak is echter dan de noodzaak ontbreekt, stadion is vrijwel nooit uitverkocht, waarom zou je veel geld uitgeven voor lege stoeltjes?

  Jaren heeft Utreg een marketingman gehad die naast ijsjes en gebakken lucht er zelfs in slaagde zand aan Arabieren te verkopen. De man (Wilco van Schaik) heeft echt zijn best gedaan, maar de toeschouwersaantallen dalen en dalen alleen maar, Laatste tijd kleine stijging, maar niveau van toen is nog lang niet gehaald.

 11. Vak K

  @ Zucht
  geen schelden gehoord bij M.Utd-Lpool? dan versta je slecht Engels hoor!
  deze 2 supportersgroepen haten elkaar.

  @Herman
  je praat poep….bijna 19.000 gemiddeld is heel goed, zeker met al die luiwammesen die voor FOX zitten

  @W
  je komt uit Utreg en vind de FC treurig?
  tuurlijk trol

  @ Harry en WimVreeswijk
  je kan lezen dat jullie al jaren niet meer zijn geweest.
  En dat schelden, ja, zelfs witte boorden reageren zich wel eens af….wat zeiden de oude Romeinen ook alweer? brood en spelen!

 12. Trots op FCU

  Wat een gezeur over die idioten. Natuurlijk zijn die ook in Galgenwaard. Maar er zijn 22 vakken waaruit je kan kiezen.
  FCU had afgelopen seizoen bijna 19000 toeschouwers gemiddeld. Daarvan zullen er toch zeker wel 15000 normaal zijn.
  Zoek een stoel met normale mensen om je heen en geniet van de leuke ploeg die we komend seizoen hebben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).