SV Nieuw Utrecht: “Schuld is veel minder groot” | De Utrechtse Internet Courant SV Nieuw Utrecht: “Schuld is veel minder groot” | De Utrechtse Internet Courant

SV Nieuw Utrecht: “Schuld is veel minder groot”

SV Nieuw Utrecht: “Schuld is veel minder groot”
Wethouder Paulus Jansen sprak vorige week maandag uit geen vertrouwen te hebben in een goede afloop voor voetbalclub SV Nieuw Utrecht, gelegen tussen Papendorp en De Meern. De club heeft een betalingsachterstand van 150.000 euro bij de gemeente. SV Nieuw Utrecht reageert met een brief op de woorden van de wethouder.

Wethouder Paulus Jansen sprak vorige week maandag uit geen vertrouwen te hebben in een goede afloop voor voetbalclub SV Nieuw Utrecht, gelegen tussen Papendorp en De Meern. De club heeft een betalingsachterstand van 150.000 euro bij de gemeente. SV Nieuw Utrecht reageert met een brief op de woorden van de wethouder.

Volgens de voetbalclub is de relatie tussen de club en de gemeente sinds de bouwplannen van het clubhuis verslechterd. Er is geen ruimte voor een gesprek met wethouder Jansen, laat staan dat er afspraken gemaakt kunnen worden, zo schrijft de club.

In de brief wordt gevraagd om meer tijd en doet de club de wethouder een nieuw voorstel. SV Nieuw Utrecht stelt een bedrag van 105.000 euro belastingteruggave tegoed te hebben en beredeneerd zo dat de schuld geen 150.000 euro is, maar slechts 40.000 euro.

De club doet het voorstel dat de wethouder dit bedrag direct bij de belastingdienst int. De belastingdienst zou hebben laten weten dat dit direct geregeld kan worden, mocht de gemeente meewerken aan het voorstel.

SV Nieuw Utrecht is van mening dat er genoeg mogelijkheden zijn om het probleem op te lossen, maar dat daarvoor wel de hulp en medewerking van de gemeente nodig zijn. Het bestuur van de voetbalclub heeft, in tegenstelling tot de wethouder, vertrouwen in een goede afloop.

Afgelopen zaterdag heeft Jansen in het Algemeen Dagblad al laten weten dat de club tot 1 oktober de tijd heeft de schulden af te lossen.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. herman

  Deze club heeft een pr man in dienst die er altijd in slaagt het verhaal zo op te hangen dat het aan de ander ligt. Iedere keer is het niet de club maar de gemeente of een ander die fout zit.

  Dat de rechter de club in het ongelijk heeft gesteld wordt voor het gemak even vergeten.

  Het strenge optreden van de gemeente komt echt niet zomaar uit de lucht vallen, daar zit al een grote voorgeschiedenis aan vast waarbij de brutaliteit van deze club zijn ding heeft gedaan.

 2. Marco Knol

  Mooie reactie. Ze geven dus toe een schuld te hebben van zo’n anderhalve ton. Dat ze tevens een vordering (menen te) hebben op de belastingdienst is een ander verhaal.

  Hebben ze bij de brief ook meteen een machtiging aan de belastingdienst gedaan om informatie aan de gemeente te geven? Want de belastingdienst mag zonder schriftelijke machtiging geen informatie geven en zonder machtiging valt de bewering van het bestuur dus ook niet te controleren.

 3. Roanld

  Heren

  Wat een mooi commentaar helaas heeft de pr man van SV Nieuw-Utrecht gelijk.
  Naar een gesprek met de Wethouder heeft SV Nieuw-Utrecht aan zijn betalings verplichting voldaan. SV Nieuw-Utrecht heeft nooit beweert dat er geen schuld zou zijn van 150.000 euro. (Herman). Tevens klopt de bewering dat er nog 105.000 euro tegoed is van de belastingdienst. Verder is het jammer dat door de vele negatieve reactie en publiciteit een beeld is ontstaan die niet klopt. Maar ik nodig iedereen uit die echt wil weten hoe het zit een kop koffie te komen drinken op Zondag 31 Juli 2016. Prima dat je een mening hebt en deze mag je ook uitspreken. Maar als je een ongegronde mening hebt alleen van eenzijdige media informatie hou die dan voor je zelf of controleer je mening.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).