Voormalig FC Utrecht-voorzitter Cees Werkhoven (87) overleden | De Utrechtse Internet Courant Voormalig FC Utrecht-voorzitter Cees Werkhoven (87) overleden | De Utrechtse Internet Courant

Voormalig FC Utrecht-voorzitter Cees Werkhoven (87) overleden

Voormalig FC Utrecht-voorzitter Cees Werkhoven (87) overleden
Onder voorzitter Werkhoven sloopten supporters van de club het oude stadion. Foto: Flip Martens/ANP Archief
In zijn woonplaats Nieuwegein is afgelopen zondag na een kort ziekbed Cees Werkhoven overleden. Werkhoven was tussen 1976 en 1981 voorzitter van FC Utrecht. Hij werd 87 jaar.

In zijn woonplaats Nieuwegein is afgelopen zondag na een kort ziekbed Cees Werkhoven overleden. Werkhoven was tussen 1976 en 1981 voorzitter van FC Utrecht. Hij werd 87 jaar.

Werkhoven bestierde een vloerenbedrijf toen hij Theo Brouwer in 1976 opvolgde als voorzitter van de toen net zes jaar oude betaaldvoetbalclub. In de vijf jaren van zijn voorzitterschap kende FC Utrecht een bewogen periode. Niet alleen was Werkhoven betrokken bij de totstandkoming van het in 1982 geopende stadion Nieuw Galgenwaard, de voorloper van de huidige Galgenwaard, onder zijn voorzitterschap bereikte FC Utrecht in het seizoen 1980-1981 onder trainer Han Berger met een derde plaats in de Eredivisie zijn (gedeelde) beste eindklassering in de clubgeschiedenis.

Zwart-geldaffaire

Tegelijkertijd ontstond in die periode ook de roemruchte Bunnikside en nam het hooliganisme onder de achterban een grote vlucht. Supporters van de club sloopten in april 1981, na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen PSV, het oude stadion. Ook financieel kende FC Utrecht vanwege een zwart geld-schandaal een moeizame periode. Spelers van de club gingen collecterend langs de deuren, namen een benefietsingle op en verkochten onder meer kwartetspellen om geld in te zamelen. Uiteindelijk bood de gemeente Utrecht de helpende hand om de financiële problemen het hoofd te bieden. De positie van Werkhoven was inmiddels onhoudbaar geworden, hij werd in 1981 opgevolgd door advocaat Willem Kernkamp.

FC Utrecht bekijkt de mogelijkheid om komende zondag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo stil te staan bij het overlijden van de oud-voorzitter, waarvan vanmiddag in besloten kring afscheid werd genomen.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. Epie.dubbeljoe

    Cees Werkhoven R.I.P..
    Heeft alles wel in t belang van de FC gedaan.
    Hoe dom ook, want het heeft hem veel geld gekost.

  2. Epie.dubbeljoe

    Niet de supporters de schuld van de sloop geven! Het was de schuld van de speaker, die riep:” jongens het stadion is nu van jullie! Waarop men dacht de vrije hand te hebben..het zou immers ‘s maandag gesloopt worden …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).