VSU Sportcongres 2012 in het teken van toenemende regelgeving | De Utrechtse Internet Courant VSU Sportcongres 2012 in het teken van toenemende regelgeving | De Utrechtse Internet Courant

VSU Sportcongres 2012 in het teken van toenemende regelgeving

VSU Sportcongres 2012 in het teken van toenemende regelgeving

Onder leiding van journalist/presentator Cees Grimbergen vindt dinsdagavond 6 november het Politiek Sportcafé 2012 plaats van de Vereniging Sport Utrecht. De aanwezige sportpolitici en -bestuurders zullen daarbij met elkaar in discussie gaan over het thema ‘Moeiteloos besturen door zo min mogelijk spelregels’. Naar blijkt ondervinden steeds meer sportverenigingen hinder van de toenemende regelgeving.

Als belangenbehartiger en verenigingsondersteuner voor alle Utrechtse sportverenigingen heeft de VSU gemerkt, dat het voor de sportverenigingen een steeds grotere puzzel wordt om wijs te worden uit de toenemende regelgeving. De onlangs ingevoerde Good Governance Code is hier een goed voorbeeld van. Alle organisaties die subsidie ontvangen van de gemeente Utrecht moeten voldoen aan de eisen van de Good Governance Code voor goed bestuur. Good governance betekent professioneel bestuurlijk handelen en het creëren van voldoende waarborgen daarvoor; door middel van medezeggenschap, het sturen op resultaten, de scheiding tussen toezicht en bestuur. In een brief aan wethouder Sport Rinda den Besten heeft de VSU al in augustus dit jaar haar bezwaren geuit over deze code, die voor alle sportverenigingen zou moeten gelden. De VSU heeft daarbij aangegeven dat zij geen voorstander is van de code omdat sportverenigingen al te maken hebben met een toenemende regeldruk vanuit de gemeente. Tevens sluit de code volgens de VSU niet aan op de situatie binnen de lokale sportverenigingen. De VSU heeft daarom besloten zich niet aan de code te willen committeren als subsidievoorwaarde.

Tijdens het Sportcongres zal hier aandacht aan besteed worden evenals de andere vragen en problemen die er leven binnen de Utrechtse verenigingen. De avond, onder leiding van Cees Grimbergen, begint om 20.00 uur en vindt plaats in Nieuw Welgelegen aan de Grebbeberglaan 3-13, thuisbasis van de VSU. Deelnemers kunnen, indien gewenst, tussen 17:30 en 19:00 uur gebruikmaken van de daghap van Café Morgen in Nieuw Welgelegen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening en bedragen 7,50 euro per persoon.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).