Walking football in de Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant Walking football in de Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant

Walking football in de Galgenwaard

Walking football in de Galgenwaard
‘FC Utrecht vanuit het hart’, een door FC Utrecht maar al te graag gebruikte slogan. Tegen FC Groningen had het wellicht beter geweest om dit nogmaals te melden bij de spelers. Gedurende de wedstrijd repte enkele fans zelfs over walking football.

‘FC Utrecht vanuit het hart’, een door FC Utrecht maar al te graag gebruikte slogan. Tegen FC Groningen had het wellicht beter geweest om dit nogmaals te melden bij de spelers. Gedurende de wedstrijd repte enkele fans zelfs over walking football.

Eregast Mihai Nesu had waarschijnlijk ook een beter schouwspel verwacht. Zijn voetbalcarrière was doorspekt met passie en strijd. Daar was in deze wedstrijd weinig van te merken. En dat was heel jammer. Gezien het vroege aanvang tijdstip van de wedstrijd van 18.30 uur, mistten veel supporters de 1 – 0 van Willem Janssen in de 7e minuut. Het bijna het enige hoogtepunt van de eerste helft.

Het moet gezegd, FC Groningen bakte er ook weinig van. Maar met een 1 – 0 de rust in gaan was op zich prima. De vijfde plaats verdedigen is natuurlijk niet verkeerd, maar ook de tweede helft was weinig beter dan de eerste. En dan met name op het gebied van passie en inzet. Het lijkt er op dat sommige spelers zich sparen of al met hun volgende werkgever bezig zijn.

Laat de zon in je hart

Het kon de honderden studenten op de Zuid-tribune en City-side niet deren. Zij stonden onvoorwaardelijk achter hun held: Mark van der Maarel. Ook de Bunnik-side liet zich gelden. ‘Laat de zon in je hart‘ van Rene Schuurmans was minuten lang te horen. Volgens mij met een dubbele boodschap naar het team. Het publiek vermaken en aan je binden was vandaag de opdracht. Het liefst met een overwinning. Het geheel strandde in de schoonheid van de zon. Was dat wellicht het probleem? Het was hoogzomer in de Galgenwaard.

FC Groningen speelde een prima tweede helft. De 1 – 1 einduitslag was dan ook terecht. Er volgen nog 2 wedstrijden om des keizers baard. Heracles uit en VVV Venlo thuis. Daarna wachten de play-offs. Het is te hopen dat FC Utrecht de juiste spirit en vechtlust weer boven water kan halen. Anders zal het een helse klus worden om de play-offs tot een goed resultaat te brengen.

Borstbeeld Van Seumeren

Frans van Seumeren ziet dat ook graag gebeuren. In 10 jaar tientallen miljoenen in FC Utrecht gestopt. Veel fans kijken weer afwachtend naar hem. Wat zal het seizoen 2018 – 2019 gaan brengen? Komt er weer een tandje bij? Is goed nog steeds niet goed genoeg? Er is bij de vele fans van FC Utrecht meer en meer vertrouwen ontstaan aangaande Frans.

Velen hebben bijgedragen aan een heus borstbeeld voor de hoofd ingang van Stadion Galgenwaard. Een wonderbaarlijke gelijkenis. Echt kwaliteit. Inclusief de tekst No guts, no glory. De guts is er altijd. De glory kan komen door het winnen van de play-offs. De bal ligt bij het team van FC Utrecht! Goed is niet goed genoeg. Het moet altijd beter met passie en strijd. Het heeft de laatste wedstrijden al te veel punten gekost en dat is onnodig en uiterst onprofessioneel.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Het Jan Paul de Jong effect lijkt alweer uitgewerkt..Hopelijk krijg ik ongelijk.

 2. Yoshua

  @Wim Vreeswijk, vanzelfsprekend.

 3. Herman

  Utrecht verspeelt al jaren de prijzen tijdens de finale van de competirie.
  na een leuk seizoen staan ze dan weer met lege handen.
  geen zin in Europa?

 4. Jaap

  ” Velen hebben bijgedragen aan een heus borstbeeld voor de hoofd ingang van Stadion Galgenwaard”

  Moeilijk he om de SVFCU de credits te geven ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).