Wanprestatie FC Utrecht leidt tot vierde nederlaag op rij | De Utrechtse Internet Courant Wanprestatie FC Utrecht leidt tot vierde nederlaag op rij | De Utrechtse Internet Courant

Wanprestatie FC Utrecht leidt tot vierde nederlaag op rij

Wanprestatie FC Utrecht leidt tot vierde nederlaag op rij
Riechedly Bazoer maakte tegen Willem II zijn debuut voor FC Utrecht. Foto: FCUtrecht.nl
Een onthutsend zwak FC Utrecht heeft zondagmiddag z’n vierde nederlaag op rij geleden. In de eigen Galgenwaard werd met 0-1 verloren van Willem II. Eerder dit seizoen zegevierde de ploeg van Dick Advocaat met dezelfde cijfers in Tilburg door een late goal van Willem Janssen.

Een onthutsend zwak FC Utrecht heeft zondagmiddag z’n vierde nederlaag op rij geleden. In de eigen Galgenwaard werd met 0-1 verloren van Willem II. Eerder dit seizoen zegevierde de ploeg van Dick Advocaat met dezelfde cijfers in Tilburg door een late goal van Willem Janssen.

Advocaat had zondagmiddag drie wijzigingen in zijn basiself doorgevoerd ten opzichte van de met 3-0 verloren uitwedstrijd bij AZ. De van een schorsing teruggekeerde Janssen verving in de achterste linie Emil Bergström, terwijl de van VfL Wolfsburg gehuurde Riechedly Bazoer zijn debuut maakte ten koste van Gyrano Kerk. Jean-Christophe Bahebeck verscheen aan de aftrap in plaats van Nick Venema.

Angstig en onzeker

FC Utrecht speelde zondagmiddag angstig en onzeker en lijkt het helemaal kwijt te zijn. Geen enkele speler haalde zijn niveau van eerder dit seizoen, toen de ploeg aan de hand van Advocaat een prima serie neerzette. Bahebeck was in de openingsfase nog wel dichtbij de 1-0 op aangeven van Oussame Tannane, maar de Fransman stuitte op doelman Timon Wellenreuther.

Een duidelijk ontevreden Advocaat greep al in de rust in, hij verving Bazoer voor Sander van de Streek. Maar het waren de gasten uit Tilburg die na rust uitstekend uit de startblokken kwamen. Geschutter achterin bij FC Utrecht, niet de enige keer die middag, leidde al na 33 seconden een goal van Daniel Crowley in. De kleine middenvelder schoot de bal uiteindelijk langs doelman David Jensen in de kruising.

Van den Brom

Het inbrengen van de behendige Othmane Boussaid en Venema voor Urby Emanuelson en Bahebeck ruim twintig minuten voor tijd sorteerde vervolgens ook niet het gewenste effect, FC Utrecht slaagde er niet in het tij te keren en blijft zesde in de eredivisie. Op één punt van Vitesse en inmiddels drie van AZ, wiens trainer John van de Brom zondagavond bevestigde dat hij binnenkort voor drie jaar tekent in de Galgenwaard.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Sjonnie

  Advocaat-effect alweer uitgewerkt.
  Hij zal wel weer om nieuwe spelers gaan roepen.

 2. Fred

  Volgens mij staat FCU niet veel hoger dan ten tijde van het ontslag van J.P. de Jong. Maakt dus niet zoveel uit wie er voor de groep staat.

 3. Herman

  Daar sta je dan met korte termijn trainer Advocaat en zijn huurlingenleger.
  Utrecht slaagt er wederom niet in beleid te voeren.
  Ze zullen vast wel ergens tussen plek 5 en 8 eindigen, maar zijn niets opgeschoten.

 4. Wim Vreeswijk

  Het kwam op mij allemaal nogal krachteloos over. Niet alleen bij de FC maar ook bij Willem-2 was het niet erg sterk. Bij Telesport van de Telegraaf scoorde zowel de FC als Willem-2 dan ook beiden een onvoldoende met respectievelijk 5,3 en 5,6. De FC ploeterde wel wat met schoten op doel met 18 tegen 7, balbezit 66% tegen 34%, passes met 598 tegen 320 en het aantal goedbedoelde hoekschoppen was ook 8 met 2 tegen. Daar lag het allemaal niet aan. Doch de hele ploeg was wellicht vanwege het grote aantal nieuwelingen en nog niet ingespeelde kandidaat-nieuwelingen duidelijk niet effectief doelgericht bezig en haalden slechts 3 van de totaal ingezette 14 spelers een zesje in de ranking van de rubriek ‘voetballer van het jaar’. A.s. zondag tegen Pec een lek vinden zal nog een hele klus worden, vrees ik.

 5. katja

  Bazoer speelde met veel inzet, maar er werd vanaf het begin geen druk gezet op de verdediging van Willem II. En Kerk werd node gemist, die zorgt altijd voor dreiging. Bahebeck werd nooit fatsoenlijk aangespeeld, áls hij al werd aangespeeld. Tannane moet zich inhouden, zijn corners waren waardeloos Een slecht prestatie van zowel het team als coach. Hopelijk zijn er lessen uit geleerd.
  En supporters mogen ook wel eens lawaai maken, wat een stilte.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).