Het weekend van Arjen van der Logt, deelnemer aan de NK Atletiek: ‘Ik hoop op een plek in de finale’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Arjen van der Logt, deelnemer aan de NK Atletiek: ‘Ik hoop op een plek in de finale’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Arjen van der Logt, deelnemer aan de NK Atletiek: ‘Ik hoop op een plek in de finale’

Het weekend van Arjen van der Logt, deelnemer aan de NK Atletiek: ‘Ik hoop op een plek in de finale’
De NK Atletiek zijn deze dagen in Utrecht. Hardloper Arjen van der Logt doet mee aan de 1500 meter. DUIC vroeg hem hoe hij naar dit weekend heeft toegeleefd en wat we van hem kunnen verwachten.

De NK Atletiek zijn deze dagen in Utrecht. Hardloper Arjen van der Logt doet mee aan de 1500 meter. DUIC vroeg hem hoe hij naar dit weekend heeft toegeleefd en wat we van hem kunnen verwachten.

Paspoort

Naam: Arjen van der Logt

Geboortedatum: 7 juni 1990

In Utrecht sinds: 2012

 

Over een paar uur ga je van start bij de 1500 meter. Wat verwacht je van ervan?

“Eigenlijk heb ik best wel veel zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen de afgelopen weken voelde ik me goed. Vorig jaar heb ik op het nippertje de finale gehaald. Ik denk dat ik nu wel weer iets sterker ben. Ik hoop in ieder geval op een plek in de finale en dan het liefst nog een stapje beter dan vorig jaar. Toen ben ik tiende geworden. Een podiumplek gaat lastig worden, maar met een plek in de top tien zou ik al blij zijn. Soms moet je net een beetje geluk hebben. Er zijn nu bijvoorbeeld een paar snelle jongens die niet met de NK meedoen, wat natuurlijk in mijn voordeel zou kunnen werken. Bij de 5000 meter is de concurrentie heel sterk en bij de 800 meter moet je een heel goede start hebben. De 1500 meter is voor mij daarom de meest geschikte afstand voor deze NK.”

Op welke manier heb je je voorbereid op de NK?

“Tijdens een normale trainingsweek heb ik twee of drie baantrainingen en twee of drie buiten trainingen, in het bos of gewoon op de verharde weg. Ik train altijd samen met anderen. Bij de atletiekvereniging worden per week drie trainingen georganiseerd en verder loop ik nog regelmatig met een paar jongens die bij mij in de buurt wonen en ook een beetje mijn niveau hebben. Deze week, de laatste week voor de NK, heb ik het bewust wat rustiger aan gedaan. Ik heb minder en korter getraind. Die weken daarvoor heb ik specifiek naar de NK toe getraind en vooral geoefend op de 1500 meter. Mijn snelste tijd is 3.54.05 minuten. Ik heb als doel uiteindelijk een keer onder die 3.50 minuut grens te gaan lopen. ”

Hoe combineer je werk en topsport?

“Mijn werkgever weet ervan en denkt ook mee dus dat is fijn. Op dagen als deze waarop ik meedoe met de NK doen ze niet moeilijk om me een dag vrij te geven. Verder moet ik wel zelf het initiatief nemen om aan te geven wanneer ik een dag vrij wil hebben of bijvoorbeeld zelfs een week vrij wil hebben om te gaan trainen in het buitenland.”

Vind je het jammer dat bekende namen als Dafne Schippers en Churandy Martina niet meedoen?

“Ik kan het me goed voorstellen van de atleten zelf die over een paar weken meedoen met de WK en zich volledig daarop willen richten. Het beleid van de Atletiekunie vind ik dubieus. Zij geeft aan dat alle atleten die mee willen doen met de WK ook moeten deelnemen aan de NK, maar maakt toch een paar uitzonderingen. Dat vind ik heel subjectief. In de reglementen ligt er niks echt vast. Sommigen die tijdens de WK lopen moeten dus wel de NK lopen en anderen niet, heel gek.”

Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?

“Ik vind het altijd fijn om in ieder geval één dag van het weekend niet te gaan hardlopen. De ene dag ga ik dus wel trainen en de andere dag vind ik het leuk om te kijken naar andere sporten op de televisie. Ook ga ik graag iets doen met familie.”

Wat zijn je favoriete restaurants of cafés in de stad?

“Toevallig heb ik vorige week bij Mejuffrouw Janssen op de Oudegracht gegeten met wat oud studiegenoten. Dat vond ik heel erg leuk. Met vrienden ga ik graag wat drinken bij Le Journal op de Neude. Vooral op zaterdag of zondag vind ik het daar erg gezellig.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).