Weinig aandacht voor Nationale Sportweek in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Weinig aandacht voor Nationale Sportweek in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Weinig aandacht voor Nationale Sportweek in Utrecht

Weinig aandacht voor Nationale Sportweek in Utrecht

De Nationale Sportweek staat voor de deur. Van 21 tot en met 28 april staat ook in Utrecht alles in het teken van sport, tenminste…dat zou je denken. Het kostte de redactie van DUIC echter heel wat moeite om uit te vinden wat er in de Domstad zoal aan activiteiten gepland staat. Dat staat in schril contrast met één van de doelstellingen binnen het gemeentelijke sportbeleid: ‘zoveel mogelijk Utrechters aan het sporten en bewegen te krijgen’.

Wellicht heeft het te maken met de drukke voorbereidingen voor het internationale sportevenement de European Youth Olympic Festival (EYOF) Utrecht in 2013. Afgelopen maandag maakte wethouder sport Rinda den Besten in een tweet melding van de veelbelovende ‘social media campagne en online communicatie rond EYOF en de side events’. De (digitale) focus van de gemeente Utrecht lag deze week in ieder geval even niet bij het promoten van de lokale agenda voor de negende editie van de Nationale Sportweek die morgen van start gaat. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Ook Utrechtse sportaanbieders zetten daarbij van 21 tot en met 28 april hun deuren open. De missie: ‘Laat iedereen – jong en oud, valide en minder valide – deze week kennismaken met (nieuwe) sporten.’ Alleen via de website van de Vereniging Sport Utrecht en de huis-aan-huis-krant ‘Ons Utrecht’ kunnen Utrechters informatie vinden over de geplande activiteiten. En dat zijn er nog best heel wat. Van dreumesgymlessen door ‘De Aapjeskooi’ en een Bikefestival bij Wielervereniging ‘Het Stadion’ tot een open les judo en ju jitsu bij ‘Sportschool Anton Geesink’.

Verspreid over de stad staan 17 activiteiten gepland tijdens de Nationale Sportweek. Wie wil deelnemen kan voor meer informatie terecht op de website van Vereniging Sport Utrecht waar de Utrechtse agenda is te vinden. Badmintonvereniging Iduna bracht ons met een persbericht op de hoogte van haar open badmintonavond op woensdag 25 april vanaf 20.00 uur in Sportcentrum Galgenwaard, daarom apart deze vermelding.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).