Ziekenboeg FC Utrecht loopt leeg, ook Dalmau dichtbij herstel | De Utrechtse Internet Courant Ziekenboeg FC Utrecht loopt leeg, ook Dalmau dichtbij herstel | De Utrechtse Internet Courant

Ziekenboeg FC Utrecht loopt leeg, ook Dalmau dichtbij herstel

Ziekenboeg FC Utrecht loopt leeg, ook Dalmau dichtbij herstel
Adrián Dalmau is naar eigen zeggen vrijwel hersteld van een liesblessure. Alle foto's: DUIC
De ziekenboeg van FC Utrecht loopt leeg, zoveel bleek dinsdag tijdens de ochtendtraining op Zoudenbalch. Alle van een blessure terugkomende aanvallers waren te zien op het veld. Alleen de opnieuw geblesseerd geraakte Joris van Overeem was afwezig en trainde zelfstandig in het krachthonk.

De ziekenboeg van FC Utrecht loopt leeg, zoveel bleek dinsdag tijdens de ochtendtraining op Zoudenbalch. Alle van een blessure terugkomende aanvallers waren te zien op het veld. Alleen de opnieuw geblesseerd geraakte Joris van Overeem was afwezig en trainde zelfstandig in het krachthonk.

Trainer John van den Brom zag hoe Adrián Dalmau, Simon Makienok en Patrick Joosten met de rest van de selectie meededen aan de warming-up en looptraining. Ondertussen werd Jean-Christophe Bahebeck op een ander veld aan een laatste fysieke test onderworpen voor hij aansloot bij de groepstraining.

Makienok en Bahebeck deden vervolgens ook mee aan de intensieve groepstraining. Zij lijken dichtbij een rentree in het eerste elftal. Mogelijk zijn beide aanvallers zondag al inzetbaar wanneer FC Utrecht in de eigen Galgenwaard PEC Zwolle ontvangt.

Die wedstrijd komt voor Dalmau waarschijnlijk te vroeg, zo liet de van Heracles Almelo overgekomen goaltjesdief na afloop van de training weten. De Spanjaard is naar eigen zeggen vrijwel hersteld van een liesblessure die ervoor zorgt dat hij tot nu toe niet inzetbaar is. “Ik ben er bijna, maar nog niet helemaal”, vertelde hij aan DUIC.

Ook David Jensen meldde zich dinsdagochtend weer op de training. De goalie kreeg zaterdag te horen dat hij niet langer de eerste keeper van FC Utrecht is en dat Van den Brom voorlopig kiest voor jeugdinternational Maarten Paes onder de lat. Jensen ontbrak vervolgens zondag in de wedstrijdselectie voor het duel tegen ADO Den Haag, hij had twee dagen vrijaf gekregen van de club.

Volgens ingewijden heeft de Deen morgen (woensdag) een gesprek met de club over zijn toekomst. Dan wordt duidelijk of Jensen voorlopig genoegen neemt met de positie van tweede doelman en wil knokken voor eerherstel, of dat hij inzet op een transfer. In ieder geval is oud-international Michel Vorm volgens diezelfde ingewijden niet in beeld als eventuele opvolger van Jensen.

Wie mogelijk ook nog vertrekken deze transferperiode, zijn Urby Emanuelson en Giovanni Troupée. Beide spelers lijken vooralsnog buiten de boot te vallen en hebben bij de club aangegeven dat zij graag een transfer willen maken naar een club waar zij meer kans maken op speelminuten.

Tijdens de training werd ook een afsluitende elf tegen elf gespeeld, waarbij één ploeg bestond uit bovenstaande tien veldspelers. Ten opzichte van de basis van afgelopen zondag waren Justin Lonwijk en Václav Černý daarin vervangen door respectievelijk Issah Abass en Nick Venema. Tegen het eind van de training kreeg Emil Bergström nog een tik tegen zijn voet, maar het leek op het eerste gezicht geen ernstige blessure. De Zweedse verdediger ging wel direct naar binnen, waarop Van den Brom besloot de training te beëindigen.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. Walter

  Fantastisch hoe de DUIC reportage laat zien,dat lees ik amper op de supporters site,ga zo door,duidelijke taal en ik word weer wat wijzer van de ploeg,toppie!!

 2. Frits

  Fijn inderdaad dat er meer nieuws over FCU wordt geplaatst op deze site, ga zo door DUIC!

 3. Peter

  @ Walter

  Toch gelijk even een sneer naar de supporterssite geven? zelfs naar jullie eigen True Support?

  De mannen van DUIC krijgen hiervoor betaald, de mensen van de supporterssites hebben gewoon een baan en moeten werken voor hun geld.

  Duidelijk?

 4. ans grim

  Veel goede info en dito foto’s over fc Utrecht. Ga zo door!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).