Zondag is de 35e editie van de Maliebaanloop | De Utrechtse Internet Courant Zondag is de 35e editie van de Maliebaanloop | De Utrechtse Internet Courant

Zondag is de 35e editie van de Maliebaanloop

Zondag is de 35e editie van de Maliebaanloop
De 35e editie van de Maliebaanloop wordt zondag georganiseerd. Zo’n 2.000 hardlopers doen mee aan het evenement. Vanwege de loop zijn de Maliebaan en een aantal omliggende straten afgesloten voor verkeer.

De 35e editie van de Maliebaanloop wordt zondag georganiseerd. Zo’n 2.000 hardlopers doen mee aan het evenement. Vanwege de loop zijn de Maliebaan en een aantal omliggende straten afgesloten voor verkeer.

De deelnemers van de Maliebaanloop kunnen zich inschrijven voor verschillende disciplines. Zo is er voor kinderen een ronde van 1 kilometer en voor gevorderde hardlopers is er een parcours van 10 kilometer. De verschillende onderdelen starten tussen 10.30 uur en 13.30 uur.

Het parcours en een aantal aangrenzende straten zijn zondag (deels) afgesloten voor verkeer en parkeren. De start en finish van alle onderdelen is op de rotonde bij de Maliesingel. De Maliesingel en de Maliebaan ten zuiden van de Nachtegaalstraat zijn de hele ochtend en een deel van de middag afgesloten.

Noorden

Vanaf 11.00 uur wordt ook de Maliebaan ten noorden van de Nachtegaalstraat afgesloten, gevolgd door de route door de Museumlaan, Emmalaan en het Wilhelminapark. Om 12.15 uur worden voor korte tijd ook de parallelbanen naast de Maliebaan afgesloten.

Om 13.30 uur start het laatste onderdeel van de Maliebaanloop. Zodra de lopers zijn gefinisht wordt alles weer afgebroken. Bekijk hier het volledige programma.

5 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Even een zure reactie, want daar zitten sommigen op te wachten. Kortgeleden de Singelloop. Binnenkort de Drevenloop op Overvecht. Daarna de Fortenloop. Dan de Romeinse Limesloop in Leidsche Rijn. Gevolgd door de Museumloop in het Museumkwartier. En ik vergeet bijna de zo gewaardeerde ASW loop, eindigend in het Julianapark. De Ronde om het Kerkenkruis besluit rond de Kerst het seizoen. Waarna het volgend seizoen direct na 1 januari open gaat met de IJs en Wederdienende loop: Utrecht – KNMI en terug. En dan weten we nog niet wie het hardste kan lopen. Get a Life!

 2. Eddy

  Ik krijg er buikloop van, wederom onze buurt afgesloten. Waarom moet dit toch in de stad waar veel mensen er hinder van hebben ? Ga rondjes rennen in het stadion, door de Uithof waar het rustig is en nauwelijks iemand woont.

 3. k. de vries

  vergeet niet de geweldige nachtrit van dom tot dom, het altijd geweldige singelzwemmen. En skaten in Utrecht, erg leuk. Hoe fit kan een mens zijn

 4. hilco

  @Massegast: goed punt. Ik vind sporten erg positief, maar om dat nou steeds te organiseren op dat punt waar het grootst aantal mensen er hinder van ondervinden niet echt heel snugger. Het afsluiten van complete woonwijken is ronduit asociaal: je kunt je eigen huis dan niet eens meer bereiken!
  De bossen bij Zeist zijn toch veel geschikter daarvoor? Of anders lekker op een landgoed (Mariënwaerdt bijvoorbeeld)?

 5. Hans

  Tip: tijdens de harloopevents kun je ook gewoon door de stad wandelen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).