Directeur voetbalzaken FC Utrecht Jordy Zuidam: ‘Pas nu konden we elkaar recht in de ogen kijken’ | De Utrechtse Internet Courant Directeur voetbalzaken FC Utrecht Jordy Zuidam: ‘Pas nu konden we elkaar recht in de ogen kijken’ | De Utrechtse Internet Courant

Directeur voetbalzaken FC Utrecht Jordy Zuidam: ‘Pas nu konden we elkaar recht in de ogen kijken’

Directeur voetbalzaken FC Utrecht Jordy Zuidam: ‘Pas nu konden we elkaar recht in de ogen kijken’
Foto: Robert Oosterbroek
Het plotselinge vertrek van hoofdcoach Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht zorgde begin vorige week voor een ware schokgolf binnen de voetbalwereld. Dat het rommelde binnen de club was geen verrassing, maar dat de club zo vroeg in het seizoen afscheid zou nemen van De Jong was dat wel. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam blikt in een uitgebreid interview in de komende DUIC Krant terug op de afgelopen periode.

Het plotselinge vertrek van hoofdcoach Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht zorgde begin vorige week voor een ware schokgolf binnen de voetbalwereld. Dat het rommelde binnen de club was geen verrassing, maar dat de club zo vroeg in het seizoen afscheid zou nemen van De Jong was dat wel. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam blikt in een uitgebreid interview in de komende DUIC Krant terug op de afgelopen periode.

Zo vertelt Zuidam in het vraaggesprek waarom de club bijvoorbeeld niet tijdens de zomer al het besluit nam niet verder te gaan met De Jong. “Toen konden we elkaar nog niet recht in de ogen aankijken dat we er écht alles aan gedaan hadden om te komen tot een honderd procent optimale werksituatie.”

Volgens de directeur voetbalzaken probeerden zowel De Jong als de club sinds de winterstop van vorig seizoen diverse oplossingen om de werksituatie te verbeteren. “Die kans verdiende Jean-Paul, ook omdat het sportief gewoon goed ging. Zowel wij als club, als Jean-Paul zelf zagen in de zomer nog steeds mogelijkheden tot verbetering. Je moet alleen wel voorkomen dat je in een situatie terechtkomt waarin het kan gaan wringen.”

Dat moment zat er volgens Zuidam aan te komen. “Dan moet je ook eerlijk zijn tegen elkaar. Dat het ons met elkaar niet gelukt is de werksituatie optimaal te maken, is natuurlijk jammer. Dat het gaat om een clubicoon die zich dag en nacht heeft ingezet voor de club, maakt het extra klote.”

Naast het plotselinge vertrek van De Jong bespreekt Zuidam ook de voorbije transferperiode. “Om eerlijk te zijn heeft de afgelopen transferperiode een enorme impact gehad”, zegt Zuidam onder meer. “Niet alleen op mijzelf, maar ook op mijn gezin. Deze functie is al dag en nacht werken, maar de afgelopen transferperiode is wel heel intensief geweest.”

De krant met het volledige interview ligt vanaf zaterdag 15 september in de stad. Wil je weten waar? De krant is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Marc

  lichtgewichten runnen een club waar het altijd onrustig is en zal blijven!
  Frans v Seumeren is een held maar hij moet zich nu wel ff achter de oren krabben…. we hebben 4 stappen terug gedaan met de huidige trainersstaf Dijkhuizen en Kruys zijn toch geen eredivisie waardige trainers , danken hun positie in mijn ogen aan het feit dat ze vriendjes zijn van………

 2. Bertje 030

  Pas eens hoor en wederhoor toe, ben benieuwd wat JP ervan vindt.

 3. Fred

  Ik ben toch wel benieuwd naar hoe “De kleine generaal” het gaat doen bij de FC.

 4. Yoshua

  @marc,
  Je hebt helemaal gelijk wat betreft lichtgewichten en vriendjes die gematst worden.
  Zelf denk ik dat het een leerproces is en binnen een aantal jaren de FC wordt aangestuurd door echte zwaargewichten.
  Nu is de FC nog een beetje een dorps club met dorpse manieren.
  Frans is gewoon te lief voor de lichtgewichten die helemaal niet thuis horen bij de FC.
  Een Jordy Zuidam die moet melden dat hij zo vreselijk hard moet werken en zijn gezin bla bla bla.
  Iedereen moet hard en intensief werken.
  Wat had de beste man dan gedacht bij zijn functie, alleen een beetje lachen en zwaaien als een koning, voor een vorstelijk salaris.

 5. Ben ten Boden

  Zuidam heeft wel een dijk van selectie neergezet. Dat is het vele werken wel waard!!

  Het is nu met name aan de SPELERS om af te rekenen met Emmen. 4 – 0. Succes.

 6. U

  Waarom wilt Frans zoveel zelf doen ik begrijp dat niet.

  Natuurlijk het is zijn bedrijf maar als je een lange termijn visie wilt zou je toch moeten investeren in een goede Technische directeur die alle details regelt.

  Zo krijg je nooit rust.

 7. Michael

  @Ben
  Je bedoel t veel te veel (goede) middenvelders, veel te veel (goede) verdedigers (zonde van het geld) en geen fatsoenlijke spits………
  Als je gaat kijken wat er onder de verantwoording van Zuidam binnen is gekomen, dat waren dan wel buitenkansjes (hahahahaha) goh, wat zat daar een slecht niveau bij pfff, oke !! inderdaad ook prima spelers maar per saldo meer slecht dan een fatsoenlijk niveau !!!!
  De spelers die, gelukkig duur, verkocht werden zijn niet door Zuiddam binnen gekomen, maar wel zwarte cijfers …..

  Oh ja laten we eens kijken welke trainers en assistent trainers er aangetrokken en weggestuurd zijn, onder veranwoording van Zuiddam !!! Wat een geld dat niet allemaal gekost heeft en nu zitten we met Kruys en duikhuizen dit is toch utrecht onwaardig !!!!

  Eens kijken hoe we er over een jaar financieel voor staan, ik niet zo positief.
  Maar ja dan kan meneer van Seumeren weer bij betalen, net zoals zijn eerdere blunders heeft gedaan ….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).