10x de beste terrassen om met de kinderen heen te gaan | De Utrechtse Internet Courant 10x de beste terrassen om met de kinderen heen te gaan | De Utrechtse Internet Courant

10x de beste terrassen om met de kinderen heen te gaan

10x de beste terrassen om met de kinderen heen te gaan
Een terrasje pakken met je kinderen wordt toch een stuk leuker als je een plek uitkiest waar de kinderen zich ook kunnen vermaken en niet meteen een drukke straat op kunnen rennen. 

Een terrasje pakken met je kinderen wordt toch een stuk leuker als je een plek uitkiest waar de kinderen zich ook kunnen vermaken en niet meteen een drukke straat op kunnen rennen. 

Speciaal voor DUIC geeft Bier en Appelsap 10 tips voor een kindvriendelijk terras in Utrecht en omgeving. Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

The Colour Kitchen

The Colour Kitchen (Zuilen)

Naast de vestiging aan de Oudegracht in de binnenstad heeft The Colour Kitchen ook een vestiging in de wijk Zuilen. Dit restaurant is ideaal om te bezoeken met het gezin, want er grenst een groot grasveld aan het terras.

Prinses Christinalaan 1, Utrecht

SOIA

SOIA

Voor het strandgevoel in de stad moet je naar SOIA in de wijk Oog in Al. Aan de oever van het kanaal vind je deze horecazaak. Voor de weglopers is er een omheinde speeltuin, want naar het water toe zit geen hek.

Kanaalweg 199, Utrecht

De Moestuin

De Moestuin

Nog zo’n fijn plekje in Utrecht is de Moestuin. Een combinatie van horeca, moestuin, speeltuin en kinderboerderij. Er zijn veel fietsjes voor de kinderen en een fijn terras voor koffie en taart (of lunch).

Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht

Loft88

Loft 88

Aan de rand van Utrecht, met een gratis (3 uur) parkeerterrein ernaast, ligt Loft 88. Je zit hier heerlijk in de zon, er is binnen en buiten speelgelegenheid voor de kids en vervelen ze zich dan nog, dan kun je even bij de naastgelegen manege kijken.

Biltsestraatweg 88, Utrecht

buiten in de kuil

Buiten in de Kuil

In de bossen van Lage Vuursche vind je Buiten in de Kuil. Vanaf het terras is er prachtig uitzicht op een groot veld in de bossen. Neem voor de kinderen een bal, frisbee of tennissetje mee en ze vermaken zich hier wel. Combineer het met een boswandeling!

Zevenlindeweg 9, Lage Vuursche

belle

 

Bistro Belle

Met uitzicht op de Vecht, naast Slot Zuylen, vind je Bistro Belle. Het is de ideale stop tijdens een fietstochtje. Binnen is er een speelhoek in de oude wijnkelder, maar met mooi weer is bootjes kijken natuurlijk veel leuker!

Dorpsstraat 12, Oud Zuilen

PK in t Zand

PK in ’t Zand

In Bilthoven vind je PK Bar & Kitchen. Op het naastgelegen terrein hebben ze deze zomer een strand ingericht. Dus plof neer op een loungebank of zitzak en bestel wat te drinken. Kinderen kunnen spelen in het zandbakgedeelte!

Julianalaan 10, Bilthoven

Anafora

Anafora
Het terras van Anafora in het Máximapark grenst aan de uitgang van de Bosspeeltuin. Grotere kinderen laat je hier lekker spelen en zelf plof je neer op het terras.

Uilenboslaan 1, Vleuten

Bij Hen 1

Bij Hen
In Maartensdijk is onlangs Bij Hen geopend. Binnen is het prachtig gerenoveerd en voor de kids is er een fijne speelkamer. Maar buiten is er ook een speeltuintje grenzend aan het terras. Ideaal!

Koningin Wilhelminaweg 126, Maartensdijk

cafe hofman

Hofman Café
Bij Hofman Café zit je altijd tot laat in de zon en inmiddels is het Janskerkhof autovrij, dus kunnen kids hier ook vrij rondlopen. Op zaterdagmiddag worden hier Appeltaartconcerten georganiseerd, leuk voor als je kinderen van muziek houden!

Janskerkhof 17a, Utrecht

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Arjan den Boer

  Fort aan de Klop ook eentje die goed in dit rijtje past. Met en zonder kinderen erg leuk.

 2. jeroen de vries

  Tja, bij de Rechtbank aan de Lange Nieuwstraat zit het ook helaas altijd vol met kinderen. Wel handig zo’n lijstje trouwens, weet je in ieder geval waar je niet naar toe moet als je rustig wilt zitten.

 3. BM

  De Rechtbank niet vergeten natuurlijk.

 4. Stef

  Kinderen meenemen naar een terras: het zou verboden moeten worden!

 5. Frank

  Fantastisch, die zurige reacties :-).
  Ik zou Theehuis Rhijnauwen nog toe willen voegen. Die kan eigenlijk niet ontbreken in dit rijtje.

 6. Han

  Stef:
  Het had verboden moeten worden dat je ooit verwekt bent
  Slechte jeugd gehad waarschijnlijk ook nog eens een keer
  Kinderhaters zijn treurige figuren

 7. Luuk Upuuk

  Direct achter Loft 88 aan de Biltsestraatweg ligt de Voorveldse Polder waar kinderen in het water kunnen spelen. http://www.citymom.nl/zwemmen/voorveldsepolder-utrecht/

 8. Sanne

  prettig te weten ,waar je niet moet zijn,als je 65 bent,je wilt niet horen en zien n hoe de prinsen en prinsesjes als dwingelandjes hun ouders manipuleren
  Zelf denken we dat wij het totaal anders deden,de drie R.s.
  Van huiselijkheid is niet meer te spreken,alles buitenshuis verorberen,met correcties van pa of ma in de wind slaan.lopend eten ,schreeuwen en rennend,
  Ongelooflijk blij dat mijn 3 vruchten zijn uitgevlogen,wil voor geen goud met de huidige “Begeleiders” ruilen,lekker rust nu ,met veel dank voor deze lijst ..

 9. Therese

  Oké Sanne! Niets meer aan toe te voegen.

 10. Ferry

  Mooi, weet ik in iedergeval waar ik niet naar toe hoef, ligt niet aan de kinderen,maar aan die d66 ouders die vinden dat die kinderen maar alles kunnen doen op terras, rennen, schreeuwen enz.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).