20.000 bezoekers bij festival Central Park | De Utrechtse Internet Courant 20.000 bezoekers bij festival Central Park | De Utrechtse Internet Courant

20.000 bezoekers bij festival Central Park

20.000 bezoekers bij festival Central Park
Foto's: Nathan Reinds
De derde editie van het festival Central Park trok zaterdag zo’n 20.000 bezoekers naar de recreatieplas bij het Strijkviertel. Op de programmering stonden bands als de Kaiser Chiefs, DI-RECT, BLØF en de Jeugd van Tegenwoordig.

De derde editie van het festival Central Park trok zaterdag zo’n 20.000 bezoekers naar de recreatieplas bij het Strijkviertel. Op de programmering stonden bands als de Kaiser Chiefs, DI-RECT, BLØF en de Jeugd van Tegenwoordig.

De derde editie van het festival zou zonder incidenten zijn verlopen. “We kijken terug op een fantastische editie op deze nieuwe locatie. Grasweide Strijkviertel heeft zich echt bewezen als ideale plek om een popfestival als dit neer te zetten én de komende jaren uit te breiden”, aldus de organisatie.

Nieuw dit jaar waren twee extra podia. Hierdoor moest Central Park nog meer als een festival gaan voelen volgens de organisatie. Volgend jaar vindt het festival plaats op 23 mei.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Foto: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl

Opstopping

Volgens enkele bezoekers liep echter niet alles geheel vlekkeloos. Zo zeiden er een paar op sociale media dat na afloop van het festival op verschillende plekken opstoppingen ontstonden. Op een filmpje op Twitter is te zien dat festivalbezoekers zelf het verkeer regelden op het parkeerterrein om de doorstroom op gang te brengen.

13 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Man man man, wanneer houden we eens op met dat amateuristische gedoe? Utrecht wil zoooo graag festivalstad zijn maar laat de organisatie van evenementen steeds meer over aan prutsers. Laatst die marathon, nu weer deze chaos. Het wachten is op de eerste ongelukken waarbij de gemeente dan natuurlijk achteraf geschokt gaat reageren en vervolgens ‘gaat praten met de organisatie…’ maar ondertussen wel de vergunning voor volgend jaar vast aan het schrijven is!

 2. Jos

  Zo’n festival – en ook de marathon vorige week – leunt voor een groot deel op vrijwilligers. Iedereen die iets te miepen heeft over de organisatie en over wat er fout ging, doet er goed aan zich aan te melden om volgende keer te gaan helpen. Breng naast je inzet ook graag relevante expertise mee, dan wordt het elk jaar beter. En waarschijnlijk gaat er vast wel weer iets anders fout, maar dan begrijp je vast beter waarom dat was. En hoe dat volgende keer beter kan.
  Wat mij betreft: hulde aan iedereen die dit soort grandioze events mogelijk maakt.

 3. Cor

  Gerard, wanneer houden we eens op met dat negatieve gedoe? Drie boze tweets over drukte op het einde van een festival met 20.000 man, nou nou. Iedereen wil direct na afloop zsm weg, dat is bij ieder groot evenement.

 4. R.v.T.

  Makelij G.Brugmans r Michiel.achteraf kunnen we lekker over de organisatie zeuren en aantikken. Maar i.p.v.zeuren werpen jullie je alle twee op om volgende keer in onderling overleg ervoor te zorgen dat de hele organisatie perfect gaat zonder incidenten van vastlopende bezoekers verkeerd gewezenl opers.Ik ben benieuwd hoe jullie het er samen van af brengen Als je zelf de organisatie doet ,zie je pas hoemoeilijkhet is om alle evetualiteitenvan te voren zien aankomen. BEDENK iets een initiatief en voer alles foutloos uit.ik ben erg benieuwd. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat er een flinke hoeveelheid mensen afkomen

 5. Utrechter

  Er valt heel veel te klagen in Utrecht over festivals. Helaas doet de gemeente er niets aan om een te verbeteren en zitten de bewoners en deelnemers/ bezoekers met de gebakken peren.
  Mooie city marketing!

 6. Trol

  Nou nou poeh poeh wat vervelend….drukte na afloop. Gewoon wachten, rustig aan doen en in de feeststemming blijven. Niet heel moeilijk en voor iedereen beter. De wereld vergaat niet, al doen sommigen anders vermoeden.

 7. Centraalpark bezoeker

  20000 man over 1 smal bruggetje sturen is niet verantwoord. Daarbij liepen er greppels vlak voor de brug. Ik heb verschillende mensen zien vallen. Vervolgens kruiste het vertrekkende autoverkeer op verschillende plekken het wandelverkeer.
  Kom op de fietst werd gezegd. Met een paar duizend fietsers over twee te smalle bruggetjes was ook niet erg veilig. Kortom volgende keer meer en bredere bruggen en lopend en rijdend verkeer scheiden.
  Heb ik het niet eens over het belachelijke dure muntjes systeem gehad, maar dat is tegenwoordig helaas bijna overal standaard. Verder leuk festival. Dat dan weer wel.

 8. Bernhard

  Is op zo een beetje elk festival na afloop.

 9. Fabian

  Aan het begin van de middag waren overal regelaars maar dan is het ook nog gedoseerd. Na afloop is het bij alle evenementen druk. De waterlinieweg staat ook altijd vast als de fc klaar is. En dat is toch geen amateurclubje.

 10. Herman

  Wat een spannende programmering! Er zullen weer heel wat dertigers en veertigers los zijn gegaan. En dan na afloop in hus leasebak Renault Megane nog in de file ook!

 11. Anne Marie ten Berge

  het is toch prachtig dat er 20.000 poppers bij ekaar komen die geen last hebben van claustrofobie !!!

 12. Gerard Brugmans

  @R.v.T.: Ik kan absoluut geen groot evenement organiseren, dus ik doe dat ook niet. Maar kennelijk zijn er steeds weer mensen die lopen te bluffen dat ze het wél kunnen om er vervolgens toch gewoon een puinhoop van maken. Vrijwilligers die zo hun best doen klinkt best sympatiek, totdat het mis gaat en iedereen naar elkaar staat te wijzen. Ik vind het best wel zorgelijk dat de politie en de brandweer deze situatie goedgekeurd hebben, en ronduit schandalig dat de gemeente elk ‘leuk plannentje’ beloont met een vergunning. Kennelijk is een volle evenementen kalender belangrijker dat de veiligheid van de bezoekers!

 13. betties

  Prima georganiseerd, leuke programmering en super naar mijn zin gehad. Lekker op het fietsje, lekker snel thuis. Wat een gezeur over drukte, tsja dat heb je nou eenmaal als iedereen tegelijk naar huis wil. Je had er ook voor kunnen kiezen om een half uurtje op het terrein te blijven hangen en dan pas te gaan. Of gewoon een beetje geduld kweken. Moet je eens proberen vanaf pinkpop naar je auto te gaan, kun je eerst bijna een uur lopen. Dus….
  Ik zeg: tot volgend jaar!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).