Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd! 

GeoCraft Hackathon: Nederlandse forten in Minecraft
Op 14 april organiseert GeoFort een speciale Minecraft-workshop! Tijdens deze workshop van 3 kwartier bouwt je zoon of dochter forten uit de Hollandse Waterlinie na in Minecraft! De workshop is leuk en leerzaam. De linie is 85 kilometer lang en bestaat uit zo’n 50 forten en 5 vestigingssteden en ruim 500.000 minecraftblokjes. Het belooft een uniek evenement te worden wat je als Minecraft fan gewoonweg niet kan en mag missen.

Wanneer: zaterdag 14 april
Waar: GeoFort, Herwijnen
Meer info: website GeoFort

Start Fortenseizoen
Het is lente! In het weekend van 14 en 15 april begint het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed. Onder het thema “Grenzeloos Genieten” organiseren tal van forten en vestingsteden activiteiten. Ga Hap-en stap Linielopen langs de Lek, spannende en sportieve speurtochten en expedities, de fototentoonstelling Forten van Boven en niet te vergeten prachtige wandel- en fietstochten. Dat allemaal tegen het decor van huidig of toekomstig Werelderfgoed. Een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Wanneer: 14 en 15 april
Waar: Diverse forten in de regio
Meer info: website Forten

Zonnige Zondag
Deze zondag gaan de koeien van Boerderij de Zonnewijzer om 10 uur voor het eerst naar buiten! En dat is altijd een feestje om te zien. Aansluitend kun je de boerderij bezoeken waar ze je graag vertellen over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 15 april
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website Boerderij de Zonnewijzer

Lentefestival
Ook in 2018 organiseert de Stichting Slottuintheater een reeks gratis toegankelijke voorstellingen in het openluchttheater in de tuin van Slot Zeist. Ze trappen af met een spektakel: de 3e editie van het Lentefestival. Zondag kun je meer dan 30 artiesten en groepen zien in het openluchttheater en in de tuin en op het voorplein van Slot Zeist. Je bent welkom tussen 13.00 en 17.00 uur en het is gratis!

Wanneer: zondag 15 april
Waar: Slottuintheater, Zeist
Meer info: website Slottuintheater

Openingsweekend Fort de Batterijen
Gelegen in het Utrechtse groene hart, op slechts een kwartier fietsen van Utrecht, Houten of Nieuwegein, vind je het prachtige terrein van Fort de Batterijen. Een bijzonder plekje om met vrienden of het gezin te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. In het weekend trappen ze het terrasseizoen af met diverse activiteiten, zowel voor jong als oud. Het sfeervolle en zonovergoten terras biedt tal van mogelijkheden! Ga opladen en geniet van de uitgebreide kaart vol speciaalbieren, wijnen en bijpassende borrelhappen. Ook voor een kop koffie en een goede lunch kan je er terecht.

Wanneer: 14 en 15 april
Waar: Fort de Batterijen, Nieuwegein
Meer info: Facebookevent de Batterijen 

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).