Wat is er dit weekend te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Wat is er dit weekend te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Wat is er dit weekend te doen in Utrecht?

Wat is er dit weekend te doen in Utrecht?
Le Mini Who? (2015) Foto: Melanie Marsman
© Thierry Schut Fotografie

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC geeft tips.


Bo Dingen. Foto: Juri Hiensch
Bo Dingen. Foto: Juri Hiensch

Donderdag t/m zondag
Le Guess Who?
Tijd voor de tiende editie van het internationaal geroemde Utrechtse muziekfestival Le Guess Who?! Tussen 10 en 13 november barst de stad weer van de muziekfanaten – vorig jaar waren het er 4000 uit 48 landen! Op het programma: 150 acts van internationale artiesten. Lees het interview van DUIC met Johan Gijsen, (mede-)directeur en oprichter.
facebook_logo_detail

Vrijdag & zaterdag
tasty
De Tasty 2016
Fijnproevers en hobbykoks opgelet, op 11 en 12 november is culinair evenement De Tasty in de Jaarbeurs. Koop er heerlijke ingrediënten en doe mee aan workshops. Sommeliers zullen wijnen walsen (proef ze!), chefkoks doen hun kunstje en er zijn bekende namen. Bekijk hier hoe de editie van 2015 was – tv-kok Julius Jaspers vertelt.
facebook_logo_detail

© Thierry Schut Fotografie
© Thierry Schut Fotografie

Vrijdag & zaterdag
‘Dingen die ik dacht’ in het Werftheater
Leuk voor de lachspieren: cabaretier Pieter Jouke test zijn nieuwe voorstelling ‘Dingen die ik dacht’ alvast op publiek. De show gaat pas in februari 2017 in première. Grijp je kans, ga vrijdag- of zaterdagavond in het Werftheater kijken of het wat is. Je kunt Jouke kennen van de onelinershow Padoem Patsss (BNN-VARA).
facebook_logo_detail

Zaterdag
PRINT is undead – The Last Night of Kapitaal schermafbeelding-2016-11-09-om-00-51-07
Cultureel centrum Kapitaal krijgt geen subsidie meer, dus moet het pand verlaten. De eigenaren zijn op zoek naar een andere plek. Maar zaterdag 12 november: afscheid van de Plompetorengracht in de vorm van een feest! Thema:
Print is undead. Kapitaal: “Oude technieken als etsen en zeefdruk zouden ‘dood’ zijn. Onzin!” Van 20.30 tot 02.30 uur draait er elk half uur een andere DJ.
facebook_logo_detail

Zaterdag & zondag
Le Mini Who?le-mini-who-melanie-marsman-00001
Le Guess Who? is een feest is van herkenning, Le Mini Who? (12 en 13 november) een feest van ontdekking. Onbekendere artiesten treden op in winkels en eet- en koffiezaakjes, zaterdag in de Breedstraatbuurt, zondag aan de Ooster- en Westerkade. Dans bij The Mauskovic Dance Band, die seventies afrobeat met New Yorkse ‘no-wave’ combineert, of kijk voor Rock-’n-Roll bij Drive Like Maria.
facebook_logo_detail

 

 

Zaterdag
bazarreLe Bazarre
De Neude staat zaterdagmiddag vol met kraampjes van Le Bazarre. Dat is een traditie tijdens festival Le Guess Who?. De sfeer is uniek door alle buitenlandse muziekliefhebbers die rondlopen. Maar pssst, leg je handen op dat toffe vintage jasje, een bijzonder antiek object, of die ene elpee die je al zó lang zocht, voordat zij dat doen.
facebook_logo_detail

 

Zondag
‘Music and living’-festival Brainwave14725568_1103796969697571_6727797183532220481_n
Het minifestival Brainwave reist een kleine twee weken door Nederland en landt zondag de 13de in Het Huis Utrecht. Muzikanten, wetenschappers, medici én technici presenteren in deze allereerste editie hun bevindingen: wat kan de impact zijn van muziek op het jonge brein en de ontwikkeling van identiteit? Performances, demonstraties. Live muziek, open bar. Mooi!
facebook_logo_detail

 

1 Reactie

Reageren
  1. P.J.Visser

    Europa’s Grootste Vintage Evenement
    Zaterdag en Zondag is er een grote Verzamelaars Jaarbeurs
    Ik zelf sta op het Museumplein Hal 7
    Fluitjespiet

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).