Aangepaste Election Night in TivoliVredenburg vanwege aangescherpte coronamaatregelen Aangepaste Election Night in TivoliVredenburg vanwege aangescherpte coronamaatregelen

Aangepaste Election Night in TivoliVredenburg vanwege aangescherpte coronamaatregelen

Aangepaste Election Night in TivoliVredenburg vanwege aangescherpte coronamaatregelen
TivoliVredenburg. Foto: Robert Oosterbroek
Het programma rond de Amerikaanse verkiezingen in TivoliVredenburg in Utrecht ziet er anders uit dan in eerste instantie gepland. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen worden er onder andere meerdere zalen van het muziekpaleis gebruikt.

Het programma rond de Amerikaanse verkiezingen in TivoliVredenburg in Utrecht ziet er anders uit dan in eerste instantie gepland. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen worden er onder andere meerdere zalen van het muziekpaleis gebruikt.

Op 3 november gaan de inwoners van de Verenigde Staten naar de stembus. Het is een spannende strijd tussen zittend president Donald Trump en voormalig vicepresident Joe Biden. De verkiezingen zijn te volgen bij TivoliVredenburg.

Grote Zaal

In eerste instantie was alleen de Grote Zaal gereserveerd voor deze Election NIght 2020. Nu vanwege de aangescherpte coronamaatregelen maar dertig personen in één ruimte mogen verblijven, worden er drie extra zalen geopend. In Hertz, Cloud Nine en Pandora zijn de verkiezingen te volgen via een livestream op een groot scherm.

Het hoofdprogramma vindt wel nog steeds plaats in de Grote Zaal. Wetenschappers, journalisten en campaigners analyseren vanuit deze ruimte de verkiezingen. In de drie andere zalen staat een host die weer in verbinding is met de Grote Zaal. Op die manier kunnen bijvoorbeeld vragen van het publiek voorgelegd worden aan de specialisten in de Grote Zaal.

Streamteam

“Zodra we wisten dat we maar dertig mensen per zaal mochten ontvangen, gingen we bedenken wat wél kon. Geïnspireerd door Arjen Lubach hebben we deze constructie bedacht: een spannend experiment! Ons streamteam is goed op stoom, dus de interactie tussen alle zalen via videoverbindingen is geen probleem”, aldus Tessa Hagen van TivoliVredenburg.

Alle kaarten voor een plek in TivoliVredenburg zijn al verkocht. Geïnteresseerden kunnen echter nog wel een ticket kopen voor de livestream. Deze is vanuit huis te bekijken.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  De bedoeling van de huidige gedeeltelijke lockdown was dat mensen zoveel mogelijk thuis blijven. De Stadsschouwburg nam haar verantwoordelijkheid en ging dicht. TivoliVredenburg meent nu toch nog weer iets te moeten organiseren waarmee ze mensen samenbrengen. Het zal waarschijnlijk niet doorgaan vanwege de aanstaande totale lockdown, maar ik vind het nogal schandalig dat een organisatie zoals TivoliVredenburg de randen van de maatregelen blijft opzoeken!

 2. Koel Hoofd

  @Gerard Brugmans,
  Dankzij de sector “vermaak en beleving voor milllennials en snowflakes” hebben we nu een 2e corona golf en stevenen we af op de totale lockdown.
  Dus het is niet gek dat uitgerekend TivoliVredenburg nu weer de grenzen oprekt.

  Wat ik niet begrijp is dat het kiezen uit twee geflipte ouwe mannen de moeite waard is om wakker voor te blijven en een mogelijke corona besmetting op te lopen. Brexit referendum was een stuk spannender.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).