Amerikaanse verkiezingen te volgen bij TivoliVredenburg in Utrecht Amerikaanse verkiezingen te volgen bij TivoliVredenburg in Utrecht

Amerikaanse verkiezingen te volgen bij TivoliVredenburg in Utrecht

Amerikaanse verkiezingen te volgen bij TivoliVredenburg in Utrecht
TivoliVredenburg. Foto: Robert Oosterbroek
De Amerikaanse verkiezingen zijn op 3 november live en online te volgen bij TivoliVredenburg in Utrecht. Verschillende wetenschappers, journalisten en campaigners geven in een avondvullend programma tekst en uitleg bij deze historische verkiezingen.

De Amerikaanse verkiezingen zijn op 3 november live en online te volgen bij TivoliVredenburg in Utrecht. Verschillende wetenschappers, journalisten en campaigners geven in een avondvullend programma tekst en uitleg bij deze historische verkiezingen.

Wie wordt de komende vier jaar de president van de Verenigde Staten? Joe Biden of Donald Trump? Op 3 november gaan de Amerikanen naar de stembus. De verkiezingen zijn te volgen bij TivoliVredenburg, zowel live in de Grote Zaal als via een online uitzending.

Uitleg

Het programma is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft dus geen groot Amerikakenner te zijn. De Amerikadeskundigen, onder wie wetenschappers, journalisten en campaigners zitten op deze avond op het podium om tekst en uitleg te geven over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met de verkiezingen.

Denk aan: een beschouwing van de strategieën van kandidaten Trump en Biden, de verschillende typen kiezers, maar ook een blik op de invloed van het coronavirus, sociale media of de Black Lives Matter-protesten.

Erbij zijn

De avond is ingericht volgens de coronamaatregelen, laat TivoliVredenburg weten. Ze houden rekening met de mogelijkheid dat de maatregelen in de tussentijd veranderen. Om die reden duurt het programma niet totdat de verkiezingen zijn afgelopen.

Tickets voor het evenement zijn te bestellen via de website van TivoliVredenburg.

6 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  We mogen al 7 maanden niet met een groepje een dansje doen op een festival of op eigen gelegenheid, want corona.
  Maar we mogen wél met een groep in een zaal gaan zitten om te kijken naar de verkiezingen in een ander land.
  Wat een gestoorde realiteit.

 2. JdV

  Het was een groot feest 4 jaar geleden, laten we hopen op eenzelfde resultaat dit keer. Ik heb genoten destijds.

 3. Scherpschutter

  De line-up van sprekers bekijkende: wordt dit een objectief verslag van de verkiezingen of een (gehoopt) verkiezingsfeestje voor mensen die zich identificeren met de geradicaliseerde linkse Democrats?

  De vraag stellen is hem beantwoorden geloof ik.

 4. Koel Hoofd

  Absurd idee, waarom wel bijeenkomen voor politiek correcte cultuur maar bijeenkomsten voor politiek incorrect geachte cultuur verbieden?

  Als je deze gekochte verkiezingen van een non-democratie wilt volgen is het ook op TV te zien (CNN), of op de vele online sites waarvan er voor elke belevingsbubbel er wel eentje is.

 5. DonaldFan

  Trump for president!

 6. Bromsnor

  Bromsnor hoort de volgende dag wel wie het geworden is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).