De beste uittips voor dit weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor dit weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor dit weekend in Utrecht

De beste uittips voor dit weekend in Utrecht
Vrijdag Concert: Doomstad #1

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Vrijdag

Theater: We hadden liefde, we hadden wapens

In de jaren zestig zijn zwart en blank in de VS tot in bizarre detail van elkaar gescheiden. Robert F. Williams strijdt voor gelijkheid en roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. De FBI verklaart hem tot staatsvijand en hij vlucht met zijn vrouw en twee zoontjes naar het Cuba van Fidel Castro en daarna naar China. Het boek van Christine Otten was al een enorm succes. Theatergezelschap Urban Myth maakte er een theatervoorstelling van.

 

Vrijdag

Concert: Doomstad #1

In de Domstad kun je vanaf deze vrijdag de beste black metal, doom, sludge, stoner en drone horen. In EKKO vindt dan de eerste editie van Doomstad plaats. Op het podium staan de nieuwe band van Ryanne van Dorst (Elle Bandita) Dool, de Utrechtse band OBESE en de Belgische postrock- en noiseband Steak Number Eight.

 

Zaterdag

Festival: A State of Trance

Miljoenen muziekliefhebbers uit 84 landen ter wereld luisteren wekelijks naar Armin van Buurens radioshow A State of Trance. Daarin laat hij zijn nieuwste muziek horen. Traditiegetrouw viert de wereldberoemde Nederlandse dj de verjaardag van zijn succesvolle radioshow met grote feesten op verschillende continenten, in steden als Sydney, Mumbai en…Utrecht. Op de line-up dit jaar staan – naast Armin zelf – onder anderen Chris Schweizer, Denis Kenzo en Liquid Soul.

Zaterdag

Concert: DICE nº 3

Zaterdag krijgt showcase-avond DICE, gepresenteerd door TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire, haar derde editie. Hier ontdek je opkomende, veelbelovende popartiesten die in Utrecht hun debuut maken. Bij deze editie zie je Cherry Glazerr, EKKAH, Felix Pallas, Laurel, PAULi. en Tom Grennan.

Zondag

Festival: Gluren bij de Buren

Lokaal talent ontdekken én je buren ontmoeten doe je bij de nieuwe editie van Gluren bij de Buren. Voor dit knusse woonkamerfestival openen buurtbewoners van alle stadswijken hun deuren. In de woonkamers zie je bijzondere optredens van singer-songwriters, bands, theatermakers en andere creatievelingen. De artiesten treden steeds een half uur op en je kunt overal gratis binnenlopen.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

3 Reacties

Reageren
 1. Annemarie

  https://www.facebook.com/events/240967779680052/

 2. Rob H.

  @annemarie: Ik heb (en wil) geen Facebook…

 3. Barend Tobé

  SENSITIVE STRINGS met Haytham Safia op de ud en Javier Ovejero Mayoral op de luit: Kargadoor Oudegracht 36 Utrecht om 13.30 u en 0m 15,00 u.
  Zie http://www.cultureconnectionscompany.nl

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).