De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor het weekend in Utrecht

De beste uittips voor het weekend in Utrecht
Donderdag Muziek: Rabo Next Stage & Future Sounds

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

t/m zondag

Bekijken: Nationale Museumweek

Tijdens de landelijke museumweek ontdek je Ons Echte Goud. Musea, groot en klein, vertellen onmisbare verhalen en zijn het collectieve geheugen van een stad, een streek, een land. Vijfhonderd Nederlandse musea zetten daarom deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers. Hier in Utrecht bezoek je bijvoorbeeld het pronkstuk van het Centraal Museum: het Rietveld-Schröderhuis.

Donderdag

Muziek: Rabo Next Stage & Future Sounds

Deze donderdagavond treden de veelbelovende Utrechtse acts uit het coachingstraject ‘Rabo Next Stage’ voor het eerst samen op in TivoliVredenburg. Dit aanstormend talent kreeg een half jaar professionele begeleiding van bekende muziekprofessionals in de genres jazz, pop en klassieke muziek. Donderdag zie je tijdens de Talentnight de volgende artiesten hun kunsten vertonen: singer-songwriter Arie Buursema, het Dostojewski kwartet, het Helikon kwartet, het Metis kwartet, het Animato Kwartet en het NEXT STAGE Jazz Orchestra. De avond wordt gepresenteerd door programmamaker en stand-up comedian Hank. Aansluitend treden twee acts en dj’s van de Nederlandse Popacademie op.

Vrijdag

Nieuw: SWITCH Festival

Er is een nieuw festival in de stad. Bij het SWITCH Festival komt allerlei leuks samen in de sfeervolle locatie van het Spoorwegmuseum. Er is muziek, zoals van de romantische jazzy singer-songwriter Lara Kroon en van Kraak & Smaak (dj-set). Er is cabaret van onder meer Isabel Nolte. Er komen dichters, kunstinstallaties en theatervoorstellingen. En ook de bezoeker zelf mag zijn handen uit de mouwen steken: je kunt er onder meer je eigen tags achterlaten op de treinen.

Vrijdag

Film: Chasing Reels: Indie Film Marathon

Vrijdagavond wordt er in het Louis Hartlooper Complex een filmmarathon met drie indrukwekkende indie-films gehouden. Je ziet er geen blockbusters of headliners, maar films die veel indruk maakten op verscheidene festivals en nu voor het eerst in Nederland worden vertoond. Op het programma staan Hunt for the Wilderpeople, Una en Transpecos. Losse kaartjes zijn te koop bij het LHC.

Bron: Facebook Hofman Café

Vrijdag

Borrelen: Opening Terrasseizoen Hofman Café

Het zonnetje gaat weer wat vaker schijnen, en dat mag gevierd worden. Deze vrijdag is er daarom de feestelijke opening van het terrasseizoen bij Hofman Café. Er zijn lekkere hapjes van de barbecue, dj’s en livemuziek en je bestelt er tijdens het evenement de Hofmanburger voor € 7,50.

Zaterdag

Jazz: Transition Festival

Jazzliefhebbers zitten helemaal goed bij de tweede editie van het Transition Festival. Er gebeurt veel binnen deze muziekstroming: de oude iconen hebben plaatsgemaakt voor nieuwe helden die de jazz opnieuw uitvinden. In samenwerking met North Sea Jazz brengt Transition het beste van deze nieuwe bruggenbouwers. Er staan meer dan dertig nationale en internationale topartiesten op alle podia van het muziekpaleis. Een van de sleutelfiguren van deze editie is de Amerikaanse saxofonist Branford Marsalis die samen met zijn broer Wynton de neo-bopbeweging in gang zette.

Za en zo

Beurs: Mega Record & Cd Fair + VerzamelaarsJaarbeurs

Rijen en rijen met de zeldzaamste platen. Posters, boeken, films, tijdschriften, T-shirts van en over je grote muzikale helden. Bij de Mega Record & CD Fair vind je gegarandeerd dat ene album of verzamelaarsitem waar je al jaren naar zocht. Zoals elk jaar vindt tegelijkertijd ook de VerzamelaarsJaarbeurs plaats. Dit is de grootste vintagebeurs van Europa, met ruim tweeduizend stands vol verzamelitems, vintage kleding, retro stoelen, oude wandkaarten, curiosa en nog veel meer.

Bron: Swan Market

Zondag

Markt: Swan Market

Het buitenseizoen is weer begonnen en de Swan Market staat deze zondag weer bij Vredenburg! Op deze lifestylemarkt vind je handgemaakte producten, vintage, kleding, accessoires, meubels en sieraden. Ook is er lekker eten en treden er verschillende bandjes en singer-songwriters op.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

3 Reacties

Reageren
  1. Elle

    Vergeet de Pop-up gaard niet; mooi warenhuis!

    https://m.facebook.com/profile.php?id=724989734331376

  2. Myra van der Velde

    Op zondag treden o.a. Hans Visser, Hendrik Vonk en Irina Filipova op in Podium Oost met het concert Misa Criolla. Meer info: https://www.podiumoostutrecht.nl/2017/03/21/misa-criolla/

  3. VSU

    Ik mis de sport in dit rijtje! Vandaag is het 100 dagen tot de start van het EK vrouwenvoetbal met allerlei activiteiten in de stad en vanavond in het stadion de oefeninterland tussen de Oranje Leeuwinnen en de Franse equipe. Zaterdag varen de roeisloepen door de grachten tijdens de Utrechtse Grachtenrace RonDom en zondag is het V-day want dan vindt in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten de 134ste editie van de Nationale Universiteitsroeiwedstrijd ‘Varsity’ plaats.

    Kijk voor meer info op https://www.sportstad-utrecht.nl/agenda/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).