De beste uittips voor dit weekend in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor dit weekend in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor dit weekend in Utrecht

De beste uittips voor dit weekend in Utrecht
Harriet Krijgh Photo: Marco Borggreve
Photo: Marco Borggreve

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Foto Wim van der Ende

Vanaf di (en later)

Doen: Kerken Kijken

Het cultuurhistorisch project Kerken Kijken vindt weer plaats in de stad. Vanaf deze dinsdag openen elf Utrechtse binnenstadskerken voor de zomer hun deuren voor het publiek. Je kunt een pelgrimsroute lopen en je laten rondleiden door de historische gebouwen. Het thema dit jaar is ‘de Kerk in Stijl’, met een knipoog naar ‘100 jaar De Stijl’. Centraal staat de stijl van de kerkgebouwen en hun interieur.

Photo: Marco Borggreve

Wo t/m zo

Klassiek: Internationaal Kamermuziek Festival

Laat je in vervoering brengen door het mooiste wat er wereldwijd gemaakt wordt op gebied van de kamermuziek. Het Internationaal Kamermuziek Festival zet Utrecht al jaren stevig op de kaart. De nieuwe artistiek leider Harriet Krijgh opent woensdagavond het festival, samen met musici als de zusjes Baiba en Lauma Skride. Ook oud-artistiek-leider Janine Jansen staat op het podium. Het festivalhart ligt in TivoliVredenburg, maar er zijn ook optredens in onder meer Kytopia, Molen de Ster en de Domkerk.

Do t/m za

Theater: Aluintuin

Traditiegetrouw sluit de Utrechtse theatergroep Aluin het seizoen af met haar eigen driedaagse festival. Dit jaar vindt het plaats in Villa Concordia. Bevriende makers komen hun kunsten tonen. Er komen solo’s, eenakters, improvisaties, impulsen, erupties, experimenten, muziek, voordrachten en vuurkorven. Reserveren kan via aluin@aluin.nl o.v.v. naam, datum, aantal personen en telefoonnummer.

Zaterdag

Streetfoodfestival: Diversiteit om op te vreten

Er wonen in Overvecht heel wat enthousiaste bakkers en thuiskoks van over de hele wereld. Deze zaterdag kun je van al dat lekkers komen proeven bij dit nieuwe streetfoodfestival bij ZIMIHC theater Stefanus. Van Pakistaans tot Marokkaans, van Columbiaans tot Syrisch: je kunt hier twintig verschillende keukens uitproberen en je stem uitbrengen voor de kok die jou het lekkerste gerecht voorschotelt.

Zaterdag

Doen: Open Tuinendag

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de binnentuinen en hofjes achter de statige panden van de binnenstad? Tijdens de Open Tuinendag kan het. Zo’n vijftig particuliere tuinen en pandhoven, waarvan de meeste normaal niet openbaar toegankelijk, openen dan hun poorten voor het publiek. Je kunt zelf een route lopen, of verschillende rondleidingen volgen. Ook zijn er exposities, muziek, wijn- en jamproeverijen en meer.

Zondag

Festival: Utrechts Jazzfestival

Of je nu een jazzkenner bent of gewoon nieuwsgierig naar dit genre, bij het Utrechts Jazzfestival zit je goed. Tussen de groene bomen en de karakteristieke gebouwen van het Janskerkhof swing je de hele dag op de klanken van saxofoons, trompetten en mooie stemmen. En ook vind je op dit festival lekkere hapjes, fijne cocktails, een goed glas wijn of een koud biertje.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).