De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor het weekend in Utrecht

De beste uittips voor het weekend in Utrecht
Vrijdag Concert: De Kraaien

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Do t/m za

Dans: SPRING Performing Arts Festival

Laat je raken door gedurfde choreografen en theatermakers van over de hele wereld. Tijdens de vijfde editie van SPRING zijn er voorstellingen in de theaters van de stad en op onverwachte plekken als winkelcentrum Kanaleneiland en op de Stadhuisbrug. De Marokkaanse choreograaf Bouchra Ouizguen maakte samen met 25 Utrechtse vrouwen de voorstelling Corbeaux, waarin zij als een grote zwerm kraaien neerstrijken. In het festivalhart in de Stadsschouwburg vind je food, installaties en dj’s.

Vrijdag

Concert: De Kraaien

De Hagenezen van de rapformatie De Kraaien braken in 2012 door met hun single ‘Ik vind je lekker’. Nu zijn de mannen op Rok & Rol Safari tour en komen ze De Helling op stelten zetten. Was hun vorige album Goud nog radiovriendelijk, gaat het er in hun nieuwe nummers ruig aan toe. Deze show belooft dan ook spectaculair te worden. Het Haagse collectief Bang Bang! verzorgt de afterparty.

Zaterdag

Festival: Soenda Festival

Voor je broodnodige portie techno en house zit je goed bij Soenda. Tussen het groen van Fort Ruigenhoek vindt de negende editie van het festival plaats. Onder meer Âme, Dave Clarke en Kölsch nemen plaats achter de draaitafels. En ook De Sluwe Vos en Pablo Disco Bar Soundsystem komen spelen. Als de hekken sluiten, dans je tot in de vroege uurtjes door bij de officiële afterparty Soenda By Night in TivoliVredenburg.

Za en zo

Shoppen: Flavourites Feest

Webshopportal Flavourites.nl bestaat tien jaar en dat is reden voor een feestje. In de Werkspoorkathedraal vindt dit weekend het Flavourites Feest plaats. Meer dan honderd webshops op het gebied van mode, interieur, kids en lifestyle staan een weekend lang als pop-up shop in het Werkspoorkathedraal. Ook zijn er workshops en foodtrucks aanwezig.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

1 Reactie

Reageren
  1. Sjoerd

    U komende zaterdag is de Jacobikerk weer open voor bezichtiging. Kom ronddwalen in ons middeleeuwse gebouw, of vraag is van de gidsen om een gratis rondleiding.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).