De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor het weekend in Utrecht

De beste uittips voor het weekend in Utrecht
Donderdag Literatuur: LeesMEI

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Donderdag

Concert: DAAU

De legendarische Belgische band DAAU (ook bekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung) bestaat 25 jaar. Om dat te vieren brengt de band een origineel retrospectief album uit. Curator Rudy Trouvé maakte een selectie uit het beste van 25 jaar muziek maken en nam deze opnieuw op in de studio, met gastrollen voor de oorspronkelijke leden Buni en Simon Lenski. Donderdagavond staan ze op het podium in EKKO. Support komt van GRAEAE.

Donderdag

Literatuur: LeesMEI

Elk jaar is het vaste prik. In mei wordt Herman Gorters epische gedicht MEI in een estafettelezing voorgedragen. Het gedicht bestaat uit maar liefst 4380 regels en wordt in een zeven uur durende sessie door 101 verschillende mensen voorgedragen. Gorter schreef zijn beroemde gedicht in 1889.

Vrijdag

Film: De Nederlandse Filmnacht

De Nederlandse film is springlevend. Dat wordt in elf steden gevierd tijdens de Nederlandse Filmnacht. Je ziet er de voorpremière van de nieuwe arthouse-film Broers. Lukas en Alexander zijn elkaar tegenpolen. Toch volgt Lukas zijn oudere broer overal. Op een roadtrip naar het zuiden, leert Lukas dat hij op zijn eigen benen moet staan. Na afloop van de film geniet je van livemuziek, beeldende kunst en meer moois in de foyer.

Vrijdag

Cultureel: Latin Fair

Iedereen die geïnteresseerd is in de Latijns-Amerikaanse culturen, zit goed bij de Latin Fair deze vrijdag. Hier kijk je onder het genot van een hapje en een drankje naar traditionele dans- en muziekuitvoeringen, volledig in Latijns-Amerikaanse stijl. Liever zelf de voetjes van de vloer? Er zijn salsa- en sumba-workshops. Ook kun je er handgemaakte accessoires en meer kopen.

Zaterdag

Dansen: Dr Lektroluv

Electro-liefhebbers zitten meer dan goed in TivoliVredenburg zaterdagavond. Daar treedt de fameuze elektro-dj Dr Lektroluv op. De groengemaskerde Belg in zijn onafscheidelijke zilveren smoking heeft een feestje te vieren, want hij releaset zijn nieuwe album. Elektrik World is een door hem samengestelde definitieve compilatie van werkelijk alle denkbare electroklassiekers. Ook RAUW-godfather Joost van Bellen en Nobody Beats The Drum-mastermind Sjamsoedin komen deze avond draaien.

Zondag

Festival: Overvloed Festival

Ontwerper/kunstenaar/muzikant Floris Schrama, a.k.a. Het Gloren, onderzocht zijn eigen snelheid van leven versus die van Moeder Aarde. Hij schreef er het album Overvloed over. Tijdens Overvloed Festival vindt de release plaats. Support komt van de Utrechtse band Servië. En ook Paul Hoek, Saint Helena Dove en Kanipchen Fit treden op. Daarnaast kun je schrijver/tekenaar/muzikant Marc van der Holst aan het werk zien en gaan Jelmer van Lenteren en Bernke Klein Zandvoort voordragen op hun geheel eigen wijze.

Zondag

Markt: Ontwerpsalon

Zondag verandert VechtclubXL in de Ontwerpsalon. Tijdens deze inkoopbeurs presenteren talentvolle beginnende ontwerpers zich door het gebouw heen. Zij laten hun nieuwe collecties zien en je kunt er onder meer keramiek, sieraden, mode accessoires, grafisch en illustratief werk en interieurproducten bewonderen en ter plekke (in)kopen. Ook ben je welkom als je geïnteresseerd bent in design en een keer binnen wilt kijken in de ontwerpstudio’s.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).