De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor het weekend in Utrecht

De beste uittips voor het weekend in Utrecht
Vr en za Doen: Landelijke Sterrenkijkdagen

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

 

Vrijdag

Instore: Blaudzun

Vorig jaar bracht Blaudzun het eerste deel van zijn trilogie Jupiter uit. Aanstaande vrijdag presenteert hij Jupiter Part II in de koffiebranderij van The Village (in samenwerking met Plato) aan de Asch van Wijckskade. Dit nieuwe album is energiek met sporen van krautrock, intieme indiepop en een linkje naar Bruce & Bowie in de jaren tachtig.

Vr en za

Doen: Landelijke Sterrenkijkdagen

Dit weekend zijn er de Landelijke Sterrenkijkdagen. Op Sonnenborgh zijn er dan extra lange kijkavonden waar je de hemel afspeurt naar planeten en satellieten, sterrenbeelden leert herkennen en lezingen kunt volgen. De sterrenwacht is op deze dagen geopend tegen een gereduceerde prijs: kinderen en volwassenen kunnen voor € 5 naar binnen.

Vr, za en zo

Voorstellingen: Café Theater Festival

Bij het Café Theater Festival laten jonge, veelbelovende theater- en dansmakers op laagdrempelige wijze zien wat ze in huis hebben. Bij deze veertiende editie van het festival zie je in maar liefst 27 cafeetjes in de stad verrassende voorstellingen. Je kunt verschillende routes met thema’s als ‘De barricade op’ en ‘Dwaalspoor’ lopen of je eigen theatrale kroegentocht ondernemen.

Zaterdag

Festival: Soenda Indoor

Zaterdag is het tijd voor de tweede editie van het technofestival Soenda Indoor. In deze binnenvariant van Soenda kun je de hele dag en avond dansen op de beats van nationale en internationale dj’s in De Fabrique. Op de line-up staan onder meer Ben Klock, Juan Sanchez, Pablo Discobar Soundsystem en De Sluwe Vos.

Foto: Ivar Pel

Zaterdag (en later)

Tentoonstelling: Rietvelds Meesterwerk: Leve De Stijl!

Het is honderd jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl werd opgericht. In het Centraal Museum wordt dit gevierd met een unieke tentoonstelling over de beroemde Utrechtse kunstenaar Gerrit Rietveld. Hij ontwierp het eerste huis dat volgens De Stijl-principes gebouwd is: het Rietveld Schröderhuis. Je ontdekt bij de tentoonstelling alles over het leven van de kunstenaar en over dit wereldberoemde Utrechtse huis.

Bron: Bibliotheek Utrecht

Zondag

Lezing: Wintergasten: Daan Boom

De Bibliotheek Utrecht organiseert de driedelige serie Wintergasten. Daarin vertellen drie bekende Utrechters aan de hand van beeldfragmenten over hun leven en worden zij geïnterviewd door Heinz Schiller, moderator bij de VPRO Tegenlicht Meet ups Utrecht. Aankomende zondag komt Daan Boom vertellen. Hij is programmamaker, muzikant en komiek. Je kent hem onder meer van Streetlab en de Tante Joke Karaoke Band.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

2 Reacties

Reageren
  1. Sjoerd

    De Jacobikerk is deze zaterdag (4 maart 2017) ook weer open voor bezichtiging. Dit kerkgebouw uit de 12e eeuw is zeker een bezoekje waard.

  2. Joost

    Zondag op ‘t Domplein weer de eerste Streekmarkt van dit seizoen! Lekker en leuk met meer dan 40 kramen met leuks en lekkers. Tot dan dan?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).