De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor het weekend in Utrecht

De beste uittips voor het weekend in Utrecht
Archieffoto Tweetakt. Foto: Anna van Kooij
Foto Anna van Kooij Vanaf vrijdag (t/m zo 16 april)

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Foto Annemieke van der Kuil

Vr en za

Festival: Utrecht International Comedy Festival

Hou je wel van goeie grappen? Dan zit je goed bij het Utrecht International Comedy Festival. Bij dit grote comedyfestival zie je het hele weekend lang meer dan zestig gevestigde en veelbelovende comedians uit verschillende landen optreden. Als je hongerig bent geworden van al het lachen, kun je bij de foodtruck wat lekkers te eten halen.

Foto Anna van Kooij

Vanaf vrijdag (t/m zo 16 april)

Theaterfestival: Tweetakt

Theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Tweetakt. Bij dit kunstenfestival zijn er theatervoorstellingen, muziek en kunst voor alle leeftijden. Vanuit het oergezellige festivalhart op de Neude bezoek je voorstellingen in alle theaters van de stad. En tot en met eind mei kun je in de weekends ook nog voorstellingen zien bij Fort Ruigenhoek.

Zaterdag

Muziek: Six Years a Village

De bekende Utrechtse koffiezaak The Village Coffee & Music bestaat alweer zes jaar. Dat moet natuurlijk in stijl gevierd worden. Daarom is het op 1 april (geen grap!) groot feest in De Helling. Er staat natuurlijk een heleboel muziek op het programma. Niemand minder dan de extravagante rocker King Khan beklimt het podium deze avond. Ook de bands Newmoon en Video Store laten hun kunsten zien en de nacht ga je in met dj Fitz.

Zaterdag

Film: Opgedoekt

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de Utrechtse zwerfbioscoop Opgedoekt! Net als de vorige keren blijven de filmtitel en de locatie nog even geheim tot de dag van vertoning. Je koopt je kaartje online, en de locatie en route krijg je op de dag zelf te horen. Alvast een tipje van de sluier: muzikanten Michielen en Maarten Scherrenburg maken de live soundtrack bij een korte film, en de hoofdfilm is deze keer Japans gesproken (Engels ondertiteld).

Zondag

Markt: De Streekmarkt

Voor gezelligheid en mooie streekproducten zit je zondag weer goed bij de Streekmarkt op het Domplein. Hier vind je zijn ruim veertig kramen met lekkere, bijzondere en eerlijke producten uit Utrecht en wijde omtrek.

Bron: Facebook Le Bazarre

Zondag

Markt: Le Bazarre

Het is weer lente en deze zondag gaat de vintagemarkt Le Bazarre fris het nieuwe jaar in met een editie in de Snorfabriek. Hier vind je vintage, design, tweedehandskleding, antiek, vinyl, grafisch werk, illustraties, eten, drinken en veel meer.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

1 Reactie

Reageren
  1. WWWWUG

    Zaterdag avond FC Utrecht – Willem 2
    Stadion Galgenwaard 20.45 uur

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).