Bier en Appelsap geeft de leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap geeft de leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap geeft de leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en Appelsap geeft de leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

De Nachtwaker (6+)
Elke dag fietst de nachtwaker stipt om 17.00 u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles veilig is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen. Een wonderlijke voorstelling over de avonturen van een nieuwsgierige nachtwaker.

Wanneer: zaterdag 17 maart
Waar: Cereolfabriek, Het Wilde Westen, Utrecht
Meer info: website Het Wilde Westen

Voorjaarsfeest op Geertje’s Hoeve
Om het voorjaar te vieren zijn er dit weekend extra activiteiten op Geertje’s Hoeve; poppentheater, knutselen, schminken en de lammetjes mogen een flesje! Ook kunnen kindjes een ponyritje maken of de grote geiten brokjes geven.

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 maart
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: 
website Geertje’s Hoeve

Roest (6+) van De Dansers en Plan-D
Gelukkig is niet iedereen normaal. Gelukkig zijn er mensen raar, eigenaardig. Gelukkig kan er soms iets totaal onverwachts gebeuren…
Een meisje valt uit een stortkoker, midden in een eigenaardige wereld. Hier komen spullen terecht die normale mensen niet meer nodig hebben. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld, vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes.

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Het Huis van Jip en Janneke (4+)
De huizen van Jip en Janneke vormen het feestelijke decor van deze heerlijke familievoorstelling. De buurkinderen beleven er van alles en nog wat: ze zijn jarig, stampen in de regenplassen, gaan op bezoek bij oma, maken een legpuzzel en doen een wedstrijd pannenkoeken eten. En natuurlijk zijn hondje Takkie en poes Siepie ook van de partij!

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Theater de Kom, Nieuwegein
Meer info: website theater de Kom

Winterwandeling op Fort bij Rijnauwen
Tijdens deze rondleiding loop je samen met een gids van Staatsbosbeheer over het fort. De vleermuizen houden hun winterslaap in de gebouwen waardoor er maar één gebouw toegankelijk is. Door de verhalen van de gids komt het fort weer tot leven. Ook buiten het fort waan je je in een paradijs. Na de oorlogstijd heeft de natuur vrij spel op het fort gekregen met als resultaat een eldorado aan (bedreigde) planten en dieren. Dassen, reeën, ijsvogels en vleermuizen maken van het fort hun thuis.

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
meer info: website Staatsbosbeheer

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).