Bier en appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Kinderactiviteit: Plant-bijt-hand-middag
Ga mee naar de vleesetende planten, maar pas wel op je vingers! Heb je na je bezoek aan de ‘happers’ al je vingers nog, dan kun je met een bouwplaat je eigen vleesetende plant maken. De activiteit start om 11.00 uur en 14.00 uur, graag van tevoren even aanmelden.

Wanneer: zaterdag 9 juni
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: website UU

Landgoeddag Haarzuilens
De landgoeddag op Hoeve Wielrevelt is een feestdag in de natuur voor het hele gezin. Kinderen kunnen het blote-voeten-pad verkennen, waterbeestjes zoeken, racen in de kruiwagen, popcorn poppen, zaadbommetjes maken of meebouwen aan het bijenhotel XXL. Voor de kleintjes is er een mobiele kinderboerderij en bij mooi weer blazen we de opblaasbadjes op. En natuurlijk ontbreekt het koeienspringkussen niet!

Wanneer: zondag 10 juni
Waar: Hoeve Wielrevelt, Haarzuilens
Meer info: website Natuurmonumenten

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+) 
Tijdens ‘A Lazy Sunday Afternoon’ kan je naar de voorstelling van Meneer Monster.
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is, als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Een grappige en fysieke voorstelling over onrecht en of je gelijk halen vervolgens wel zo verstandig is. Tijdens de voorstelling zit het publiek langs een lange loper waar alle dieren en dierenpoep op voorbij komt. Je zit er met je neus bovenop!

Wanneer: zondag 10 juni
Waar: Castellum Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk (5+)
Ga met je kinderen (5-9 jaar) naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Ze komen van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier even. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest…

Wanneer: zondag 10 juni
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Toen mijn vader een struik werd (8+)
Voordat Toda’s vader een struik wordt, is hij banketbakker. Iedere dag staat hij voor dag en dauw op om wel twintig soorten gebakjes te maken en drie soorten taart. Tot op een dag alles verandert. In het zuiden breken gevechten uit en Toda’s vader moet meehelpen in de oorlog. Toda zelf wordt op transport gezet naar haar moeder, die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar, maar Toda geeft niet op want ze moet haar moeder vinden! Toen mijn vader een struik werd is geïnspireerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Een indrukwekkend verhaal dat op een schijnbaar simpele manier laat zien hoe absurd oorlog is.

Wanneer: 9 en 10 juni
Waar: Het Transformatorhuis, Utrecht
Meer info: website Het Filiaal

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).