Bier en Appelsap heeft de leukste tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap heeft de leukste tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap heeft de leukste tips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap heeft de leukste tips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd! 

(T)rotsoord, een nieuw gratis festival 

Op het plein tussen camping Ganspoort en Klein Berlijn vindt op zaterdag 21 april een nieuw, gratis festival voor de hele familie plaats. Het plein wordt gevuld met kunstcaravans van Tour d’Artistique. In de caravans zijn workshops zoals creatief schrijven, theater, LP’s schilderen en bouwen met Knex. Verder treden er singer-songwriters op en in de bioscoopcaravan draaien video’s van vroeger uit de wijk. De populairste caravan onder kinderen, de knuffelcaravan, is er ook! Kinderen raken niet uitgekeken en willen het liefst met alle knuffels tegelijk spelen.

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: Het plein tussen camping Ganspoort en Klein Berlijn
Meer info: Facebookevent (T)rotsoord

Culturele Zondag Noordwaarts
Deze zondag maak je kennis met de parels, must sees en trots van de wijken Overvecht, Ondiep en Zuilen. Samen met bewoners en de vele culturele initiatieven in de wijken is er een programma samengesteld voor jong en oud. Zo kun je je eigen vlieger maken bij kinderboerderij Gagelsteede, kun je je eigen muziek maken in het klankbad van Fonkeltoon en dragen kinderen eigen geschreven gedichten en liedjes voor die over hun wijk gaan. Daarnaast zijn er ook organisaties die vanuit de binnenstad naar het Noorden komen. Zo geeft de Universiteit Utrecht een familiecollege over het bioprinten van organen, komt het Universiteitsmuseum met een bakfiets vol botten naar Overvecht en Ondiep en kinderen van de UCK Muziekroute geven een optreden in ZIMIHC theater Stefanus.

Wanneer: zondag 22 april
Waar: Overvecht, Ondiep, Zuilen, Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

HOOG (7+)
Na VONK! is HOOG de tweede familievoorstelling van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) op een unieke locatie in Leidsche Rijn, bovenop het dak van CineMec. HOOG vertelt het verhaal van een jongen uit een ambitieus gezin. Met een beroemd architect als vader, een moeder die taarten proeft op TV, tweelingzussen die medailles winnen met synchroonzwemmen, een zus die mee doet aan The Voice en een broertje dat vioolconcerten geeft, kan iedereen in het gezin iets bijzonders. Iedereen, behalve Hoog. Inclusief onbeperkt pannenkoeken en limonade!

Wanneer: t/m 6 mei
Waar: Het dak van Pathe CineMec, Utrecht
Meer info: website NUT

Feest!!! Met Dirk Scheele
Dirk’s leukste en bekendste liedjes, ze komen allemaal voorbij! Maar er gebeuren ook ongewone dingen: muziek maken met kartonnen kokertjes, emmers, sleutelbossen, ballonnen en mondharmonica’s. Niks is Dirk te gek en jullie mogen natuurlijk volop meedoen!

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Bijen: een imker komt vertellen (6+) 
Een echte imker komt vertellen over het leven van de honingbij. En je mag een kijkje nemen bij de nieuwe bijenstal in het Natuurkwartier. De IVN jeugdgroep de Bijenkorf organiseert deze activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar en laat ze kennismaken met onderwerpen uit de natuur.

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar:  Natuurkwartier MEC, Nieuwegein
Meer info: website Natuurkwartier 

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).