Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap vijf leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Speuren naar Vleermuizen (8+)
Speciaal tijdens het Mooi Linieland-weekend kan je met je gezin speuren naar vleermuizen op het forteneiland. Je begint binnen met een presentatie over vleermuizen. Daarna ga je samen met de gids naar buiten. In de schemer ga je met een batdetector op zoek naar vleermuizen. Waar hebben ze hun slaapplaatsen? En hoe navigeren vleermuizen? Daar kom je allemaal meer over te weten!

Wanneer: zaterdag 17 juni 
Waar: Geofort, Herwijnen
Meer info: website Staatsbosbeheer

Allemaal Poppenkast (4+)
Net als afgelopen zomer zal Jacobus (Koos) Wieman zijn poppenkast weer neerzetten op ons buitenpodium. In zijn poppenkast gebeuren vrolijke kleine wondertjes. Ze veranderen de loop van het verhaal en soms zingen ze liedjes. De openluchtvoorstellingen tijdens de Zomerse Zondagen zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Neem bij de voorstellingen en concerten plaats in het gras of breng een tuinstoel of picknick kleedje mee.

Wanneer: zondag 18 juni 
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium de Hoge Woerd

Het feest van Nijntje (2+) 
De Utrechtse Nijntje is wereldberoemd. De auteur Dick Bruna is dit jaar op 89 jarige leeftijd overleden. De Bibliotheek Utrecht zal hem elk jaar op Nijntjes verjaardag eren met een feest. Te beginnen met het feest van Nijntje! Een muziek activiteit door de Bibliotheek Utrecht en docenten Muziek op Schoot van het UCK!

Wanneer: zondag 18 juni
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht


Open dag Tuinderij De Volle Grond

Op de open dag van de tuinderij is genoeg te doen. Er is de Grote Vader-kind Tuinmeerkamp: in een vader-kind team spelletjes en wedstrijdjes doen tegen andere teams. Je kan broodjes bakken boven het vuur, een spannende speurtocht door de tuin maken en een groenten-kruidenomelet bakken met zelfgeraapte eitjes. Er zijn rondleidingen,  je kan genieten op het terras van De Veldkeuken of meedoen met een Bloemenworkshop van Bloemkracht8.

Wanneer: zondag 18 juni
Waar: Tuinderij De Volle Grond, Bunnik 
Meer info: website Tuinderij de Volle Grond

Mooi Linieland weekend

Ga naar de première van het Mooi Linieland weekend waar het waterlinielandschap centraal staat. Met forten als schakels én startpunten om het landschap fietsend, wandelend of varend te ontdekken. Onder begeleiding van boswachters en gidsen kun je o.a. de natuur proeven, op expeditie, fotograferen, in een bunker kruipen of op vleermuizensafari en speurtochten. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden

Wanneer:  17 en 18 juni
Waar: startlocaties diverse forten in Utrecht, Gelderland en Amsterdam
Meer info: website Forten

 Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).