Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd! 

Händel Straatfestival
De ondernemers op de Händelstraat, in de wijk Oog in Al, organiseren dit jaar op 7 juli voor het eerst hun eigen festival. Tijdens het festival is er een verscheidenheid aan activiteiten zoals een poppenspeler, live-dichter en straattekenaar. Verder zijn er workshops handletteren, stempels maken, kettinghanger en oorbellen maken te volgen. Ook voor jonge bezoekers is er voldoende te beleven, zij kunnen onder andere in training bij het circus, mega-bellen blazen of een ritje maken op een kunsthert.

Wanneer: zaterdag 7 juli
Waar: Händelstraat, Oog in Al, Utrecht
Meer info: Facebookpagina Händel Straatfestival

Muzikaal voorleessprookje van Pinokkio, de houten robot (4+)
Deze zomervakantie, 7 juli t/m 2 september, kan je in Museum Speelklok komen luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio, de houten robot. Een spannend verhaal over een bijzondere robot die tot leven komt! De familievertelling van Pinokkio is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi. Het neemt je mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken. Een ideaal uitje met het gezin voor in de zomervakantie!

Wanneer: 7 juli t/m 2 september
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Het Bunniks Zomerfeest
Deze zondag organiseert de Landgoederij samen met de Rotaryclub Bunnik het Bunniks zomerfeest, met als doel voor het jeugdfonds Sport en Cultuur: iedereen mee laten doen aan sportieve en culturele activiteiten. Er staan verschillende optredens op het programma en is er van alles te doen voor de kinderen. Er is een groot springkussen en er worden verschillende sportactiviteiten georganiseerd! Doe mee met de Panna competitie, schiet op het goal, hockey en voetbal of doe mee aan een potje beachvolleybal. Op het grote veld bij de Landgoederij kunnen de kinderen zich lekker uitleven!

Wanneer: zondag 8 juli
Waar: De Landgoederij, Bunnik
Meer info: website Bunniks Zomerfeest

Loeren bij de Boeren
Loeren bij de Boeren is een zomers festival met goede muziek, stoere kinderactiviteiten en bijzonder locatietheater. Ga op ontdekkingstocht in de mooie kersenboomgaard van boer Vernooij, kijk naar locatietheater op Landgoed Wickenburgh, en geniet van heerlijke streekbiertjes, sapjes, kersen en eten uit de verschillende Rollende Keukens.

Wanneer: zondag 8 juli
Waar: ’t Goy
Meer info: website Loeren bij de Boeren

Wijnwandeling
Iedere deelnemer van de wandeling krijgt bij het startpunt een strippenkaart, een plattegrond en natuurlijk een wijnglas. Op de plattegrond is een route uitgestippeld die langs alle deelnemende winkeliers gaat. Bij iedere winkelier ontvang je een hapje of een glas wijn met natuurlijk de leukste informatie over de winkel zelf. Dit is de mogelijkheid om gezellig anderen te ontmoeten en onder het genot van wat lekkers te winkelen of alles eens rustig te bekijken.

Wanneer: zondag 8 juli
Waar: Binnenstad Utrecht
Meer info: website Wijnwandeling

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).